reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Haha nie😅 i obym nigdy nie musiała tego badania robić 🙂 Na razie myślę tylko i wyłącznie optymistycznie 🌞
Cześć,
Trzymam kciuki żebyś nie musiała wykonywać dodatkowych badań 🙂
Podsyłam linka do filmiku o amniopunkcji. Link do: Michał Strus on Instagram: “W końcu jest! :) Film z przebiegu badania amniopunkcji. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam. Mój skromny komentarz mam…”
Ginekolog, który to zamieścił wydaje się bardzo w porządku. On mówi, że ten zabieg wcale nie jest taki straszny i że nie ma się czego bać.

Ja mam dokładnie takie same mutacje genetyczne i mogę Ci powiedzieć, że nie jest aż tak źle 😊
Polecam wybrać się do hematologa, to, czy masz trombofilie mogą wykazać bardziej wnikliwe badania. Przynajmniej moj hematolog tak twierdzi, bo te wyniki, to jeszcze niewiele.
Ja jestem na acardzie i heparynie od pozytywnego testu, więc u Ciebie na pewno też będzie dobrze 😊
Dawno cię nie było, co u ciebie?

Dawno cię nie było, co u ciebie?
Dawno, ale cały czas starałam się czytać forum 😊Kochana, ja dopiero zaczęłam dochodzić do siebie po ciężkich początkach. Jestem naprawdę energiczną osobą, a ciąża wyssała ze mnie wszystkie pokłady siły i chęci do czegokolwiek.
Od kilku dni jest już lepiej i teraz mogłabym troche pokorzystać z pogody, ale z kolei pojawił się krwiak i mam zalecony bardzo oszczędny tryb życia.
Z dzidzią na szczęście wszystko dobrze, fika na USG, tańce, hulańce i swawole 😀 dzisiaj jesteśmy już 11+5. 14 czerwca mamy mieć kontrolną wizyte i badania prenatalne, troche się tym stresuje, ale mam nadzieję że
wszystko będzie książkowo.
A u Ciebie, jak starania? Kojarzę, że niedługo testowanie 😁 trzymam kciuki za dwie grube krechy ✊

Dawno, ale cały czas starałam się czytać forum 😊Kochana, ja dopiero zaczęłam dochodzić do siebie po ciężkich początkach. Jestem naprawdę energiczną osobą, a ciąża wyssała ze mnie wszystkie pokłady siły i chęci do czegokolwiek.
Od kilku dni jest już lepiej i teraz mogłabym troche pokorzystać z pogody, ale z kolei pojawił się krwiak i mam zalecony bardzo oszczędny tryb życia.
Z dzidzią na szczęście wszystko dobrze, fika na USG, tańce, hulańce i swawole 😀 dzisiaj jesteśmy już 11+5. 14 czerwca mamy mieć kontrolną wizyte i badania prenatalne, troche się tym stresuje, ale mam nadzieję że
wszystko będzie książkowo.
A u Ciebie, jak starania? Kojarzę, że niedługo testowanie 😁 trzymam kciuki za dwie grube krechy ✊
No to super, że już tak daleko jesteś, trzymam kciuki za Was bardzo.
Ja @powinnam mieć w sobotę ale może 14dpo już zatestuje. Nie czuję kompletnie nic ani w jedną ani drugą stronę 😎

No to super, że już tak daleko jesteś, trzymam kciuki za Was bardzo.
Ja @powinnam mieć w sobotę ale może 14dpo już zatestuje. Nie czuję kompletnie nic ani w jedną ani drugą stronę 😎
Dziękujemy ❤️ czekam z niecierpliwością na testowanie, koniecznie daj znać. Ja w udanym cyklu podobnie jak Ty nic nie czułam, więc może to dobry zwiastun 😁

@mohaaa jak tam ??? Jest już ten dzidziuś na świecie???? 😍😍
Nic mi nie mów :/ jestem od wtorku w szpitalu w Redlowie. U dr P. we wtorek na ktg małemu spadło tętno, alarm zaczął wyć i dał mi skierowanie do szpitala. Na początku powiedzieli, ze 3 obserwacji, ale potem ordynator stwierdził, ze ze wzgledu na obciążony wywiad zostaje tu już do rozwiązania :( powiedział, ze na tydzień przed terminem będą wywolywac ze wzgledu na poronienia moje, ale ja tu już nikomu nie ufam :p dla mnie tydzień przed terminem był wczoraj. Jak zapytałam czy w sobotę będą działać, to powiedział, ze w sobotę mam skończony 39 tydzień, wiec za wcześnie i jakoś na początku tygodnia pomyślimy - jakiś balonik czy coś… ale jak widzę jak tu kobiety przetrzymują to jestem załamana i już nie wierze w niczyje słowa. Boje się, ze koniec końców będę tu jeszcze 2 albo i 3 tygodnie i prędzej zniosę jajko niż dziecko urodzę

Mam dokładnie te same mutacje z tą różnicą, że MTHFR C677T w homozygocie, a Pai-1 w heterozygocie. Na razie łykam Acard, a od pozytywnego testu heparyna.
Chyba nie jest rak źle? Szanse są? Bo jak patrzę na te kilka lat starań i przez cały czas jedynym "pozytywem" bylo jedno poronienie po za tym dotąd zero pozytywnej bety, to ręce opadają...

reklama
Nie wiem czy ten wynik nie oznacza już trombofilii. Musisz skonsultować z lekarzem ale zapewne acard i heparyna będzie potrzebna.
Wiem że mutacje PAI utrudnia zagnieżdżenie zarodka
Tez mi się tak wydaje, tyle że ja nie mam przypadków w rodzinie po za tym że mój tata jest "sercowy" a mama ma problem żylakami (ja też)ale to chyba nie ma związku

Do góry