reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No i kolejna zagadka - mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Antykoagulant tocznia przesiewowy - ujemny, p/ciała p. beta2-glikoproteinie IgM i IgG ujemne, p/ciała p. kardiolipinie IgG - ujemne, a IgM - SŁABO DODATNI - 13, dodatni jest od 10... i zalecenie żeby powtórzyć za ok 3 m-ce. Czy mam się martwić jeśli tylko jedno wyszło dodatnie?

reklama
Mi immuno powiedział że to są bardzo niestabilne parametry i często się zmieniają ale już jeden wskazuje na ryzyko zespołu antyfosfolipidowego. Czasami na to poza acardem i heparyną dają też steryd.
No i kolejna zagadka - mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Antykoagulant tocznia przesiewowy - ujemny, p/ciała p. beta2-glikoproteinie IgM i IgG ujemne, p/ciała p. kardiolipinie IgG - ujemne, a IgM - SŁABO DODATNI - 13, dodatni jest od 10... i zalecenie żeby powtórzyć za ok 3 m-ce. Czy mam się martwić jeśli tylko jedno wyszło dodatnie?

Dziewczyny czy po wykryciu trombofilii i włączeniu heparyny i akardu udało Wam się donosić ciążę i urodzić zdrowe dziecko?
Tak :) corka w kwietniu będzie miała 2 latka ;) i obecnie leci 22tc :)

Wystarczy ze jeden jest dodatni i to już świadczy o zespole antyfosfolipidowym. Koniecznie w ciazy musisz brać heparyne. Za 3 miesiące jak powtórzysz, to może być tak, ze juz będzie ujemne. To się często uaktywnia tylko w ciąży, a dla nas właśnie okres ciąży jest istotny. Także koniecznie heparyna i acard w ciazy

Hej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa😊 mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych🙁 3 lata starań 🙁 mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania 🤔 u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne 🙁

Większość z nas tu robi ten wysyłkowy z test dna [emoji4] Ja polecam.
Hej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa[emoji4] mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych[emoji853] 3 lata starań [emoji853] mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania [emoji848] u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne [emoji853]

Hej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa😊 mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych🙁 3 lata starań 🙁 mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania 🤔 u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne 🙁
Też polecam testdna

Tez polecam pakiet z testdna.pl do domu zamówić. Wychodzi zdecydowanie najtaniej. W diagnostyce można zrobić z krwi ale wychodzi drożej. Jeśli chodzi o samo pobranie to nie ma żadnej filozofii, bo wystarczy pomazac patyczkiem o wewnetrzna stronę policzka. Instrukcja jest mega dokladna, wiec nie da się zrobić tego zle :)

Tez polecam pakiet z testdna.pl do domu zamówić. Wychodzi zdecydowanie najtaniej. W diagnostyce można zrobić z krwi ale wychodzi drożej. Jeśli chodzi o samo pobranie to nie ma żadnej filozofii, bo wystarczy pomazac patyczkiem o wewnetrzna stronę policzka. Instrukcja jest mega dokladna, wiec nie da się zrobić tego zle :)
Super 😊 dziękuję już teraz nie mam wątpliwości zamawiam 😊😊😊

reklama
Mi wyszło dodatnie to miano co u Ciebie, miałam 20. To ta moja powiedziała że wyklucza zespół antyfosfolipidowy... Co lekarz to inaczej. Kazała mi powtórzyć to jedno miano i po tym.oststnim poronieniu powtórzyłam i wyszło 10 albo 13. Więc coś tam niby jest ale bardzo niewielkie.

Do góry