No i kolejna zagadka - mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Antykoagulant tocznia przesiewowy - ujemny, p/ciała p. beta2-glikoproteinie IgM i IgG ujemne, p/ciała p. kardiolipinie IgG - ujemne, a IgM - SŁABO DODATNI - 13, dodatni jest od 10... i zalecenie żeby powtórzyć za ok 3 m-ce. Czy mam się martwić jeśli tylko jedno wyszło dodatnie?
reklama
Agnieszka_1988
Fanka BB :)
Mi immuno powiedział że to są bardzo niestabilne parametry i często się zmieniają ale już jeden wskazuje na ryzyko zespołu antyfosfolipidowego. Czasami na to poza acardem i heparyną dają też steryd.
No i kolejna zagadka - mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Antykoagulant tocznia przesiewowy - ujemny, p/ciała p. beta2-glikoproteinie IgM i IgG ujemne, p/ciała p. kardiolipinie IgG - ujemne, a IgM - SŁABO DODATNI - 13, dodatni jest od 10... i zalecenie żeby powtórzyć za ok 3 m-ce. Czy mam się martwić jeśli tylko jedno wyszło dodatnie?
roki_1991
Tak corka w kwietniu będzie miała 2 latka i obecnie leci 22tcDziewczyny czy po wykryciu trombofilii i włączeniu heparyny i akardu udało Wam się donosić ciążę i urodzić zdrowe dziecko?
Wystarczy ze jeden jest dodatni i to już świadczy o zespole antyfosfolipidowym. Koniecznie w ciazy musisz brać heparyne. Za 3 miesiące jak powtórzysz, to może być tak, ze juz będzie ujemne. To się często uaktywnia tylko w ciąży, a dla nas właśnie okres ciąży jest istotny. Także koniecznie heparyna i acard w ciazyNo i kolejna zagadka - mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Antykoagulant tocznia przesiewowy - ujemny, p/ciała p. beta2-glikoproteinie IgM i IgG ujemne, p/ciała p. kardiolipinie IgG - ujemne, a IgM - SŁABO DODATNI - 13, dodatni jest od 10... i zalecenie żeby powtórzyć za ok 3 m-ce. Czy mam się martwić jeśli tylko jedno wyszło dodatnie?
Natulenka 2040
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych 3 lata starań mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne
Agnieszka_1988
Większość z nas tu robi ten wysyłkowy z test dna [emoji4] Ja polecam.
Hej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa[emoji4] mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych[emoji853] 3 lata starań [emoji853] mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania [emoji848] u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne [emoji853]
K
Katijah
Gość
Też polecam testdnaHej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych 3 lata starań mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne
roki_1991
Tez polecam pakiet z testdna.pl do domu zamówić. Wychodzi zdecydowanie najtaniej. W diagnostyce można zrobić z krwi ale wychodzi drożej. Jeśli chodzi o samo pobranie to nie ma żadnej filozofii, bo wystarczy pomazac patyczkiem o wewnetrzna stronę policzka. Instrukcja jest mega dokladna, wiec nie da się zrobić tego zleHej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych 3 lata starań mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne
Słoneczko świeci
Prawa kobiet po poronieniu. Będąc na pogotowiu nikt mnie o tym nie poinformował. Masakra. Prawo nie jest przestrzegane.
Nowe zasady opieki dla kobiet po poronieniu
Opieka dla kobiet po poronieniu. 2 czerwca 2016 roku weszły w życie nowe zasady opieki okołoporodowej, m.in. nad kobietami po poronieniu, dzięki którym ...
www.poronilam.pl
Natulenka 2040
Zaangażowana w BB
Super dziękuję już teraz nie mam wątpliwości zamawiamTez polecam pakiet z testdna.pl do domu zamówić. Wychodzi zdecydowanie najtaniej. W diagnostyce można zrobić z krwi ale wychodzi drożej. Jeśli chodzi o samo pobranie to nie ma żadnej filozofii, bo wystarczy pomazac patyczkiem o wewnetrzna stronę policzka. Instrukcja jest mega dokladna, wiec nie da się zrobić tego zle
reklama
KatJak
Mi wyszło dodatnie to miano co u Ciebie, miałam 20. To ta moja powiedziała że wyklucza zespół antyfosfolipidowy... Co lekarz to inaczej. Kazała mi powtórzyć to jedno miano i po tym.oststnim poronieniu powtórzyłam i wyszło 10 albo 13. Więc coś tam niby jest ale bardzo niewielkie.No i kolejna zagadka - mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Antykoagulant tocznia przesiewowy - ujemny, p/ciała p. beta2-glikoproteinie IgM i IgG ujemne, p/ciała p. kardiolipinie IgG - ujemne, a IgM - SŁABO DODATNI - 13, dodatni jest od 10... i zalecenie żeby powtórzyć za ok 3 m-ce. Czy mam się martwić jeśli tylko jedno wyszło dodatnie?