reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Beta z 17 spadla w trzy dni do 3. Od 2 dni mam krwawienie. To pewnie ciąża biochemiczna. Chyba już nie muszę martwić się pozamaciczna?
Super :) myślę że nie masz co sobie wkręcać ciazy pozamacicznej ;)

Dzięki wielkie. Na razie anytokoagulant tocznia ujemny ale czekam jeszcze na resztę badań na zespół antyfosfolipidowy. Kwas metylowany już biorę tak czy inaczej ale pewnie homocysteinę i poziom kwasu i wit. B zrobię chyba że gin sama zleci. Beta 37 ze 117 w zeszłym tyg. więc jeszcze chwilę poczekam na zupełny spadek a teraz właśnie siedzę i walczę z olbrzymim bólem brzucha jak na owulację... 2 nospy max i 2 ibupromy godzinę temu i dopiero cokolwiek ruszyło ale boli nadal... :( miewałam już bolesne owulacje ale to jest jakiś kosmos....
To ładnie spadła beta. A może to okres sie zbliża ze tak cie boli? Ile ty jesteś po tym krwawieniu co wystąpiło chyba tydzien po zabiegu?

reklama
A czy udało Ci się szczęśliwie urodzić później? Skąd wiesz o tych badaniach? Zastanawiam się czemu lekarze tak bagatelizują poronienia.
Ja mam 2 dzieci nie wiedząc o tej trombofili, widocznie byłam wtedy młoda i się nie uaktywnia. Teraz mam 39 lat i pierwsze poronienie. Dałam zarodki do badań genetycznych tam wyszło, że były zdrowe a genetyk i gin powiedzieli żeby na trombofilie zrobić i wyszła

Też tak myślę, ale wiesz, wolałam być pewna 😊 tylko mocno dość boli mnie podbrzusze i dół pleców. Może to normalne przy oczyszczaniu.
Spokojnie, ja myślę że to normalne ze boli mocniej. Mnie osobiście plecy często bola przy zwykłej @, bo mam tyłozgięcie macicy i bardziej to czuje. Jak skończysz krwawic to unow sie na wizytę do gina zeby sprawdzil czy wszystko jest okej, ale myślę że tak :)
A czy udało Ci się szczęśliwie urodzić później? Skąd wiesz o tych badaniach? Zastanawiam się czemu lekarze tak bagatelizują poronienia.
Niestety większość lekarzy po pierwszym poronieniu mowi ze to przypadek i nie trzeba nic badac. Smutna rzeczywistość niestety. Ja bym zrobila osobiście pakiet na trombofilie, bo może jest potrzebna heparyna w ciazy. Tarczycę jesli nie sprawdzałaś - tsh, ft3, ft4, antytpo, antytg. I wymaz na mykoplazme/ueraplazme/chlamydie. To często bezobjawowe infekcje które mogą być niebezpieczne.

reklama
Ja mam 2 dzieci nie wiedząc o tej trombofili, widocznie byłam wtedy młoda i się nie uaktywnia. Teraz mam 39 lat i pierwsze poronienie. Dałam zarodki do badań genetycznych tam wyszło, że były zdrowe a genetyk i gin powiedzieli żeby na trombofilie zrobić i wyszła
Fajnie, że masz już dwójkę dzieci. To moja pierwsza ciąża i niestety poronienie. Idę dziś do lekarza, jeśli sama się oczyscilam to już nie będę mogła zbadać zarodka. Mi lekarz mówiła, że to wada genetyczna i że tak się dzieje, ale badań nie miałam. Mam 31 lat.

Do góry