reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No i kolejna zagadka - mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Antykoagulant tocznia przesiewowy - ujemny, p/ciała p. beta2-glikoproteinie IgM i IgG ujemne, p/ciała p. kardiolipinie IgG - ujemne, a IgM - SŁABO DODATNI - 13, dodatni jest od 10... i zalecenie żeby powtórzyć za ok 3 m-ce. Czy mam się martwić jeśli tylko jedno wyszło dodatnie?

reklama
Mi immuno powiedział że to są bardzo niestabilne parametry i często się zmieniają ale już jeden wskazuje na ryzyko zespołu antyfosfolipidowego. Czasami na to poza acardem i heparyną dają też steryd.
No i kolejna zagadka - mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy. Antykoagulant tocznia przesiewowy - ujemny, p/ciała p. beta2-glikoproteinie IgM i IgG ujemne, p/ciała p. kardiolipinie IgG - ujemne, a IgM - SŁABO DODATNI - 13, dodatni jest od 10... i zalecenie żeby powtórzyć za ok 3 m-ce. Czy mam się martwić jeśli tylko jedno wyszło dodatnie?

Dziewczyny czy po wykryciu trombofilii i włączeniu heparyny i akardu udało Wam się donosić ciążę i urodzić zdrowe dziecko?
Tak :) corka w kwietniu będzie miała 2 latka ;) i obecnie leci 22tc :)

Wystarczy ze jeden jest dodatni i to już świadczy o zespole antyfosfolipidowym. Koniecznie w ciazy musisz brać heparyne. Za 3 miesiące jak powtórzysz, to może być tak, ze juz będzie ujemne. To się często uaktywnia tylko w ciąży, a dla nas właśnie okres ciąży jest istotny. Także koniecznie heparyna i acard w ciazy

Hej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa😊 mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych🙁 3 lata starań 🙁 mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania 🤔 u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne 🙁

Większość z nas tu robi ten wysyłkowy z test dna [emoji4] Ja polecam.
Hej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa[emoji4] mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych[emoji853] 3 lata starań [emoji853] mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania [emoji848] u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne [emoji853]

Hej dziewczyny na tym wątku jestem właściwie nowa😊 mi dr zlecił cały pakiet na trombofilie plus dimery dodatkowo chcialabym sobie zrobić celiakie jestem po 1 poronieniu i dwóch ciażach biochemicznych🙁 3 lata starań 🙁 mam do Was pytanie czy wy robilyscie badanie na trombofilie w laboratorium czy jest ktoś tutaj na forum kto zamawiał pakiet z próbką do wymazu i odsyłał do laboratorium ? Badanie jest dość drogie i zastanawiam się czy skuteczne jeśli zamowilabym z zestawem do pobrania 🤔 u mnie niestety są te badania ale każde odzielnie i nie wszystkie dostępne 🙁
Też polecam testdna

Tez polecam pakiet z testdna.pl do domu zamówić. Wychodzi zdecydowanie najtaniej. W diagnostyce można zrobić z krwi ale wychodzi drożej. Jeśli chodzi o samo pobranie to nie ma żadnej filozofii, bo wystarczy pomazac patyczkiem o wewnetrzna stronę policzka. Instrukcja jest mega dokladna, wiec nie da się zrobić tego zle :)

Tez polecam pakiet z testdna.pl do domu zamówić. Wychodzi zdecydowanie najtaniej. W diagnostyce można zrobić z krwi ale wychodzi drożej. Jeśli chodzi o samo pobranie to nie ma żadnej filozofii, bo wystarczy pomazac patyczkiem o wewnetrzna stronę policzka. Instrukcja jest mega dokladna, wiec nie da się zrobić tego zle :)
Super 😊 dziękuję już teraz nie mam wątpliwości zamawiam 😊😊😊

reklama
Mi wyszło dodatnie to miano co u Ciebie, miałam 20. To ta moja powiedziała że wyklucza zespół antyfosfolipidowy... Co lekarz to inaczej. Kazała mi powtórzyć to jedno miano i po tym.oststnim poronieniu powtórzyłam i wyszło 10 albo 13. Więc coś tam niby jest ale bardzo niewielkie.

Do góry