Słoneczko świeci
Fanka BB :)
Tak na logikę to mogę zawsze, bo geny raczej się nie zmieniają... Ok, to się zapisze, dziękujęMożesz już
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak na logikę to mogę zawsze, bo geny raczej się nie zmieniają... Ok, to się zapisze, dziękujęMożesz już
Hej, kojarzę Cię z grupy sierpniowych ciąż. Mi również się nie udało. Robiłaś po wcześniejszych poronieniach jakieś badania? Miałaś teraz jakieś leki?Witam, na tym watku jestem nowa. Też po poronieniu i zabiegu.
Teraz czekam na pierwszą miesiączkę.
Jutro wizyta u lekarza zobaczymy co mi doradzi jakie działania podjąć. To bylo moje 3 poronienie.
Też polecam testdna. Wszystko super zorganizowane i omówione.
Możesz zrobić kiedy chcesz, bo tak jak mówisz- geny się nie zmieniają i wynik zawsze wyjdzie taki sam. Natomiast co do innych badań to właśnie nie można czekać 3 miesiące, bo no zespół antyfosfolipidowy moze sie uaktywnia tylko w ciąży i warto zrobić badania póki utrzymują się hormony ciążowe. W końcu ciebie interesuje jak organizm działa w ciazy, a nie poza nią. Wiec to czekanie 3 miesiące to tak średnio niestetyKiedy zrobić test na trombofilie? Lekarz mi powiedziała, że mam czekać 3 miesiące a w test dna powiedzieli, że mogę robić już czyli tydzień po poronieniu...
Hej też Cię kojarzę. Wcześniej nie robilam badań. Leki teraz duphaston i luteina i euthyrox. Dopiero po tym ostatnim poronieniu zrobiłam badanie genetyczne plodu. Wyszło wszysto ok. Do tego badania na zespół antyfosfolipidowy. Niby wszystko w normie. Homocysteine zrobiłam i mam za wysoką jak na ciążę. Czekam jeszcze na kariotyp i trombofilie.Hej, kojarzę Cię z grupy sierpniowych ciąż. Mi również się nie udało. Robiłaś po wcześniejszych poronieniach jakieś badania? Miałaś teraz jakieś leki?
Hej, też mam nie za dobry dzień... W połowie stycznia miałam zabieg po poronieniu zatrzymanym, psychicznie już było wszystko ok, a dzisiaj z powodu wykonywanego zawodu musiałam być przy zabiegu łyżeczkowania po poronieniu bliźniąt 20tc. I całkiem niespodziewanie pękłam po prostuDziewczyny mam doła dzisiaj :/ poroniłam w czerwcu a za tydzień miałabym termin porodu :/ na domiar złego na dniach przyjdzie @w prcay dwie koleżanki poinformowały, że są w ciąży z czego się cieszę, ale i tak jakoś mnie to dobiło
na co dzień jest ok, ale przychodzą takie dni jak ten kiedy muszę sobie pochlipać w poduszkę
![]()
Zawsze warto. Ja przez zajściem w poerwsza ciaze robilsm juz diagnostykę. Po pierwszej stracie dodatkowe badania.Czy warto zrobić jakieś badania po jednym poronieniu? Lekarz nic nie zaleca, ale w sumie może jednak warto?
A beta spada?Cześć! Mam pytanie odnośnie oczyszczenia po poronieniu. Tydzień temu straciłam ciążę w 5tc, moja gin wysłała mnie do szpitala na oddział na zabieg łyżeczkowania, tam mi go nie chcieli robić tylko kazali mi prawie codziennie przyjeżdżać do poradni przyszpitalnej na usg i co kilka dni mam robiona betę. Krwawić zaczęłam w czwartek, od ndz samo plamienie. Byłam wczoraj u innego ginekologa i w macicy mam dalej pęcherzyk, tylko lekko spłaszczony, lekarz stwierdził, że mam tak czekać do kolejnej @, a jak ona nie przyjdzie to się ją wywoła progesteronem i wtedy się może oczyszczę. Miała która z Was podobną sytuację? Dzisiaj robiłam kolejna betę i jutro idę znowu do tej poradni przyszpitalnej. Mam 30 lat, to była moja pierwsza ciąża, z mężem stralismy sie pół roku i poturbowalo nas to psychicznie. Chciałabym już iść do przodu, przejść do porządku dziennego, a wciąż nie wiem co się dzieje, czemu dalej mam ten pęcherzyk.