reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moim zdaniem przyrost jest zwyczajny.

@Gonzi w badaniu nasienia między innymi ważna jest fragmentacja chromatyny. Przepraszam, ale nie dam rady znaleźć badań męża by powiedzieć co badac
Nie ma sprawy. Mój właśnie o 15:20 ma wizytę niedawno pojechał oddać do badań. Dzwoniłam do tej kliniki ale mi powiedzieli że przed pierwszą wizytą można zrobić tylko jedno z dwóch ogólnych badań nasienia. Że na te rozszerzone dopiero jak lekarz zaleci. Także i tak nie dali nam możliwości innej 🤦‍♀️🤷‍♀️ Najwyżej znowu będę musiała go ubłagać. Chociaż taki stres miał. Szorował się z godzinę w wannie jakby nie wiem na co liczył haha a jak wychodził to założył czapkę z daszkiem hahaha masakra mężczyźni. Jeszcze mnie pyta czy jak da dowód to oni będą wiedzieli po co przyszedł haha

reklama
Nie ma sprawy. Mój właśnie o 15:20 ma wizytę niedawno pojechał oddać do badań. Dzwoniłam do tej kliniki ale mi powiedzieli że przed pierwszą wizytą można zrobić tylko jedno z dwóch ogólnych badań nasienia. Że na te rozszerzone dopiero jak lekarz zaleci. Także i tak nie dali nam możliwości innej [emoji2356][emoji2368] Najwyżej znowu będę musiała go ubłagać. Chociaż taki stres miał. Szorował się z godzinę w wannie jakby nie wiem na co liczył haha a jak wychodził to założył czapkę z daszkiem hahaha masakra mężczyźni. Jeszcze mnie pyta czy jak da dowód to oni będą wiedzieli po co przyszedł haha
Aj faceci.. [emoji28]
Mój poszedł z własnej woli..
Jeszcze w klinice po badaniu spotkałam stała klientkę z pracy mojej która tam pracuje [emoji2356][emoji1787][emoji1787]

Załączniki

• 20210204_151624.jpg
    20210204_151624.jpg
    358,8 KB · Wyświetleń: 60
Faktycznie jakiś niejasny opis. Ale na szybko w necie zerknęłam to ktoś podobny opis wrzucił na jakąś stronkę i lekarz mu odpisał że wynik ok. Ale wiadomo lepiej pokazać jakiemuś lekarzowi mimo wszystko.

reklama
@Charlotte21 ja jestem po dwóch ciazach biochemicznych i jednej pozamacicznej.
W badaniach wyszły mutacje MTHFR
Trombofilia wykluczona
Białko C i S niby w normie
Zespół antyfosfolipidowy jakieś niewielkie przeciwciała
Jajowody drożne
Przeciwciała ANA i ASA bardzo niewielkie
Mam Hashimoto ale leczę się od dawna

W dwóch pierwszych ciążach nie miałam żadnych leków. W tej ostatniej miałam acard i duphaston oraz metylowe witaminy.
Jak teraz się uda to do tego zestawu mam dostać jesczcze heparynę ale już tracę nadzieję.
Mi przy granicznych ANA zapisala lekarka sterydy Encorton. Można zapytać czy lepiej wziąć. Hashimoto to przecież immunologia. Układ autoagresywny. Badalas może komórki nk ? (Smiac mi sie chce bo ciagle z tymi komórkami gadam). Ale u mnie one były powodem. Endo ciagle sie dziwi ze przy wszystkich parametrach mojego zdrowia ze nie mam hashimoti. (Jak leczysz?).
Mi chodzi o przepisanie Accofilu (zastrzyków) chodzę do Gyncentrum w Częstochowie, ale te zastrzyki może niby tylko immunolog przepisać i określić jakie dawki itp
Hmmmm. To nie wiem niestety. A nie ma w centrum akurat immunologa może w innym gynocentrum by byl ?

I ja. Termin na 3.04. ☺️
Ojejejr ! To juz blisko ! (Nie mialas moze przedtem awatara z kręconymi włosami) 😅
Hehe, skąd ja to znam :p A masz.monitor oddechu??

Na pewno doswiadczysz :* każda tutaj dziękuję się malucha, także jest to spore pocieszenie ;)

Czuje się źle, w sensie ciągle mi niedobrze.... myślałam że 2 trymestr będzie lepszy, A tu lipa... No i denerwuje się dużo bardziej niż z Wiki, A myślałam że będzie latwiej
Tego tez sie boje. Ze doświadczenie ciazy wcale kobiety nie uspokaja w kolejnej 😭
Dziewczyny pamiętacie jak pisałam o mojej becie 2 dni temu?

1 dc - 5 stycznia
8 dc- 12 stycznia owulacja
22 dc - 26 stycznia- beta 378
29 dc - 2 lutego- beta 8219
31 dc - 4 lutego- beta 21398

Co myślicie? Mam się cieszyć że rośnie? Czy za mocno ? To może być zaśniad? Ciąża mnoga ? Lekarz dopiero za 10 dni.

Pomóżcie proszę mi uporządkować myśli i emocje [emoji173]
Hmmm.
Nie wiem. Sprawdź, na kalkulatorze przyrostów 😅 chcialam to zrobić ale vos mi przycina net i nie wczytuje mi.

Do góry