reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziękuję że pytasz.
Szczerze mówiąc to nijak. Czekam na owulację w tym cyklu żeby się starać ale mam straszne obawy, nie mam dobrego lekarza, niby mam dostać ta heparynę ale czuję że to nie tu jest problem :( 23.02 mam wizytę u immunologa więc może coś się dowiem innego niż tylko "trzeba próbować dalej".
Nie tracę nadziei ale jest mi ciężko a jak znowu się nie uda to załamie sie chyba całkiem.
Nie załamuj się ❤️ Jesteśmy w tym razem z Tobą. Musimy się wpierać! Wiem co czujesz bo przeżywam to co miesiąc. Ja jutro lub pojutrze dostanę pewnie @ bo już od jakiegoś czasu to czuję a testy negatywne także kolejny cykl się zacznie lada moment. Trzymam kciuki za Twoją owu 👍✊✊

Dziękuję za wsparcie informacyjne które mi udzielałaś [emoji173][emoji173][emoji173] Bardzo mi to pomogło uwierzyć. Jestem już po 3 intralipidach i wierzę w ten mój rosnący zarodeczek [emoji3059]
Dla mnie intralipid to byl psychologa w kroplowce. Dal mi nadzieje i dobrze nastawil glowe. Strasznie sie balam jak przyszedł czas na skończenie kroplówek. Coesze sie ze cos mogam pomoc. ❤❤
Nie nie, będzie 2 lata i 2 miesiące ;) Wiki w kwietniu będzie miała 2 latka już ❤❤
Pomyliłam 😅 suoer różnica wieku. Jak sie czujesz ? I jak Wiki reaguje na brzusek ?
Ja się martwiłam do końca [emoji28]
Po urodzeniu też się człowiek o wszystko martwi [emoji85]
Oj tak. Na każdym etapie da inne zmartwienia. Mialam z Miłka problem z napięciem mięśniowym. Byla to przeprawa. Obecnie 8.5 miesiaca ma i wulkan energii. Zawsze jest sie o co martwić. 😅
Kochana, z tego co pamietam, to dzięki Tobie i Twojej polecajce trafiłam do dr Janosz, która obstawiła mnie lekami z góry na dół. Dziękuję Ci z całego serducha, przynajmniej pod tym względem jestem już spokojna. 😍❤️
Dr Janosz jest jedyna❤ dala mi nadzieje i poczucie zaufania i wsparcia które były mi niezbędne. Sama bede sie u niej znowu starać o coaze (ale to za rok moze ). Coesze sie ze trafilas do niej ! 😍
Ja od tygodnia w domku i nasłuchuje czy dycha, czy nie.
Zwariować można 🙉
Hahaha. Skąd ja to znam. Do tej pory jak dluzej spi, albo na brzuchu to przykładam reke czy vzuc oddech. 😅 pokaz zdjęcie! Przegapiłam twoj porod 😱😱😱
Dziękuję że pytasz.
Szczerze mówiąc to nijak. Czekam na owulację w tym cyklu żeby się starać ale mam straszne obawy, nie mam dobrego lekarza, niby mam dostać ta heparynę ale czuję że to nie tu jest problem :( 23.02 mam wizytę u immunologa więc może coś się dowiem innego niż tylko "trzeba próbować dalej".
Nie tracę nadziei ale jest mi ciężko a jak znowu się nie uda to załamie sie chyba całkiem.
Badz dzielna ! 🙏 warto wytrzymać. Szukaj lekarza do skutku. Masz "tylko" heparyne ? Jak i ciebie wyglada historia ?
Znacie jakiegoś immunologa w Katowicach, który jest dobry i są do niego terminy jakiekolwiek? :baffled:
ginekologiem który zajmuje się diagnoza immunologoczna jest dr Janosz ktora tutaj polecam. Przjmuje w Rudzie Śląskiej i tez w Katowicach. Osobnego immunologa nie znam 🤔

Hahaha. Skąd ja to znam. Do tej pory jak dluzej spi, albo na brzuchu to przykładam reke czy vzuc oddech. 😅 pokaz zdjęcie! Przegapiłam twoj porod 😱😱😱
Śpi sobie grzecznie, w szpitalu to był aniołek, ale w domu już pokazuje rogi. Najlepiej śpi mu się przy mamie, a miało być dziecko łóżeczkowe 🤣
Dziękuję że pytasz.
Znajdź dobrego lekarza miesiąc w tą czy tamtą to niewiele, a jak znajdziesz dobrego specjalistę to będziesz się czuła lepiej psychicznie w ciąży. Najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi.

Załączniki

• Screenshot_20210204-112412.png
    Screenshot_20210204-112412.png
    330,8 KB · Wyświetleń: 61
@Charlotte21 ja jestem po dwóch ciazach biochemicznych i jednej pozamacicznej.
W badaniach wyszły mutacje MTHFR
Trombofilia wykluczona
Białko C i S niby w normie
Zespół antyfosfolipidowy jakieś niewielkie przeciwciała
Jajowody drożne
Przeciwciała ANA i ASA bardzo niewielkie
Mam Hashimoto ale leczę się od dawna

W dwóch pierwszych ciążach nie miałam żadnych leków. W tej ostatniej miałam acard i duphaston oraz metylowe witaminy.
Jak teraz się uda to do tego zestawu mam dostać jesczcze heparynę ale już tracę nadzieję.

Dla mnie intralipid to byl psychologa w kroplowce. Dal mi nadzieje i dobrze nastawil glowe. Strasznie sie balam jak przyszedł czas na skończenie kroplówek. Coesze sie ze cos mogam pomoc. ❤❤

Pomyliłam 😅 suoer różnica wieku. Jak sie czujesz ? I jak Wiki reaguje na brzusek ?

Oj tak. Na każdym etapie da inne zmartwienia. Mialam z Miłka problem z napięciem mięśniowym. Byla to przeprawa. Obecnie 8.5 miesiaca ma i wulkan energii. Zawsze jest sie o co martwić. 😅

Dr Janosz jest jedyna❤ dala mi nadzieje i poczucie zaufania i wsparcia które były mi niezbędne. Sama bede sie u niej znowu starać o coaze (ale to za rok moze ). Coesze sie ze trafilas do niej ! 😍

Badz dzielna ! 🙏 warto wytrzymać. Szukaj lekarza do skutku. Masz "tylko" heparyne ? Jak i ciebie wyglada historia ?

ginekologiem który zajmuje się diagnoza immunologoczna jest dr Janosz ktora tutaj polecam. Przjmuje w Rudzie Śląskiej i tez w Katowicach. Osobnego immunologa nie znam 🤔
Mi chodzi o przepisanie Accofilu (zastrzyków) chodzę do Gyncentrum w Częstochowie, ale te zastrzyki może niby tylko immunolog przepisać i określić jakie dawki itp

Ja od tygodnia w domku i nasłuchuje czy dycha, czy nie.
Zwariować można 🙉
Hehe, skąd ja to znam :p A masz.monitor oddechu??

Jak ja Wam dziewczyny zazdroszcze że tulicie swoje maleństwa ❤️
Obym też tego doświadczyła ...
Na pewno doswiadczysz :* każda tutaj dziękuję się malucha, także jest to spore pocieszenie ;)

Czuje się źle, w sensie ciągle mi niedobrze.... myślałam że 2 trymestr będzie lepszy, A tu lipa... No i denerwuje się dużo bardziej niż z Wiki, A myślałam że będzie latwiej

reklama
Dziewczyny pamiętacie jak pisałam o mojej becie 2 dni temu?

1 dc - 5 stycznia
8 dc- 12 stycznia owulacja
22 dc - 26 stycznia- beta 378
29 dc - 2 lutego- beta 8219
31 dc - 4 lutego- beta 21398

Co myślicie? Mam się cieszyć że rośnie? Czy za mocno ? To może być zaśniad? Ciąża mnoga ? Lekarz dopiero za 10 dni.

Pomóżcie proszę mi uporządkować myśli i emocje [emoji173]

Do góry