reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny pamiętacie jak pisałam o mojej becie 2 dni temu?

1 dc - 5 stycznia
8 dc- 12 stycznia owulacja
22 dc - 26 stycznia- beta 378
29 dc - 2 lutego- beta 8219
31 dc - 4 lutego- beta 21398

Co myślicie? Mam się cieszyć że rośnie? Czy za mocno ? To może być zaśniad? Ciąża mnoga ? Lekarz dopiero za 10 dni.

Pomóżcie proszę mi uporządkować myśli i emocje [emoji173]
Może bliźniaki [emoji16]

reklama
Śpi sobie grzecznie, w szpitalu to był aniołek, ale w domu już pokazuje rogi. Najlepiej śpi mu się przy mamie, a miało być dziecko łóżeczkowe [emoji1787]

Znajdź dobrego lekarza miesiąc w tą czy tamtą to niewiele, a jak znajdziesz dobrego specjalistę to będziesz się czuła lepiej psychicznie w ciąży. Najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi.
Moja Jula ma 2 miesiące i w dzień ma turbodrzemki zawsze przy cycu [emoji28]
Dobrze ze w nocy śpi ładnie w łóżeczku [emoji3061]

Dziewczyny odebrałam dziś wynik histopatologiczny po poronieniu. Czy miałyście napisane, że wynik jest prawidłowy czy tak jak u mnie coś "po chińsku" 🙈

Wiem Dziewczyny że to dla Was może brzmieć jak jakaś forma niewdziecznosci czy coś takiego. Że tak walczymy o te ciążę że każdą powinniśmy się cieszyć. Ale... jak jestem psychologiem dziecięcym i pracuję z dziećmi z zaburzeniami rozwojowymi. I mam świadomość jak duża część wieloraczków wymaga ogromnego wsparcia w rozwoju przez pierwsze lata minimum. Dlatego... Dla mnie to myśl budząca tylko lęk [emoji854] Choć oczywiście jak tak będzie to damy radę najlepiej jak potrafimy.
Bądź dobrej myśli!! :) ja tam bym skakała z radości nawet jeśli byłyby trojaczki. Trzymam kciuki i odliczamy do lekarza!

Wiem Dziewczyny że to dla Was może brzmieć jak jakaś forma niewdziecznosci czy coś takiego. Że tak walczymy o te ciążę że każdą powinniśmy się cieszyć. Ale... jak jestem psychologiem dziecięcym i pracuję z dziećmi z zaburzeniami rozwojowymi. I mam świadomość jak duża część wieloraczków wymaga ogromnego wsparcia w rozwoju przez pierwsze lata minimum. Dlatego... Dla mnie to myśl budząca tylko lęk [emoji854] Choć oczywiście jak tak będzie to damy radę najlepiej jak potrafimy.
Na pewno będzie wszystko dobrze. Rozumiem Twój lęk dlatego chciałam Cie uspokoić. U mnie w bliskiej rodzinie są bliźniaki i u znajomych są trojaczki. Wszystkie dzieciaczki książkowo się rozwijały także trzeba być dobrej myśli. Czekam z niecierpliwością na Twoją wizytę.

reklama
Dziewczyny pamiętacie jak pisałam o mojej becie 2 dni temu?

1 dc - 5 stycznia
8 dc- 12 stycznia owulacja
22 dc - 26 stycznia- beta 378
29 dc - 2 lutego- beta 8219
31 dc - 4 lutego- beta 21398

Co myślicie? Mam się cieszyć że rośnie? Czy za mocno ? To może być zaśniad? Ciąża mnoga ? Lekarz dopiero za 10 dni.

Pomóżcie proszę mi uporządkować myśli i emocje [emoji173]
Moim zdaniem przyrost jest zwyczajny.

@Gonzi w badaniu nasienia między innymi ważna jest fragmentacja chromatyny. Przepraszam, ale nie dam rady znaleźć badań męża by powiedzieć co badac

Do góry