reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny - doradźcie. Kiedy najlepiej iść na wizytę pierwszą w ciąży? W tej straconej poszłam zbyt szybko plus sądzę że się wolniej rozwijała. W efekcie na pierwszej usłyszałam że brak pęcherzyka w macicy i pewnie ciąża pozamaciczna. Stres i ryk numer jeden. Po 2 dniach pecherzyk w macicy. Wiwaty. Później niby w 7+1 wiek 6+1 według pomiarów i serducho trochę zbyt wolno. Kolejną wizyta to już diagnoza poronienia.

Nie chcę takiego koszmarku znów sobie fundować. Z drugiej strony warto potwierdzić że ciąża jest w macicy i wszystko wygląda dobrze. Czy 3 tygodnie po pozytywnym teście to dobry czas ? To będzie z OM 5+6 a zgodnie z założeniami lekarzy mniej wiecej 6+5 ( owu w 8 dc).

Co sądzicie?

Najlepiej pójść w 7 skończonym tygodniu. Wtedy już powinien być zarodek z serduchem.
Aczkolwiek ja sama byłam na wizycie już z pęcherzykiem bo miałam wkręty w pozamaciczną [emoji2356] która prawie zabrała z tego świata bratową. A tak spałam spokojnie.

Dziewczyny - doradźcie. Kiedy najlepiej iść na wizytę pierwszą w ciąży? W tej straconej poszłam zbyt szybko plus sądzę że się wolniej rozwijała. W efekcie na pierwszej usłyszałam że brak pęcherzyka w macicy i pewnie ciąża pozamaciczna. Stres i ryk numer jeden. Po 2 dniach pecherzyk w macicy. Wiwaty. Później niby w 7+1 wiek 6+1 według pomiarów i serducho trochę zbyt wolno. Kolejną wizyta to już diagnoza poronienia.

Nie chcę takiego koszmarku znów sobie fundować. Z drugiej strony warto potwierdzić że ciąża jest w macicy i wszystko wygląda dobrze. Czy 3 tygodnie po pozytywnym teście to dobry czas ? To będzie z OM 5+6 a zgodnie z założeniami lekarzy mniej wiecej 6+5 ( owu w 8 dc).

Co sądzicie?
Rozumiem kochana Twój stres. Kiedys moja gin mi powiedziała że dobrze jest chociaż uwidocznić pęcherzyk w macicy żeby czasem lekami nie podtrzymywać np. ciąży pozamacicznej.

Co sądzicie?
A czy masz leki? Albo czy dostaniesz je po potwierdzeniu ciąży?

I to jest dobre podejście do pracy [emoji6] montaż i konserwacja klimatyzacji, śląskie
Umiem się uczyć, majsterkuje od lat. Niestety ja Małopolskie. Ale jak dajesz przyuczenie rozważę propozycje [emoji4]

To narobiłaś nadziei...
Wiecie zaczynam realnie myśleć o pracy i chętnie bym do niej wróciła. Tylko mój mały córek znów szpitalny. Jak macie pracę zdalna, to biorę już dzisiaj

nie wiem jak u twoich ale u wielu młodych ludzi dostrzec można w pracy brak lojalności, sumienność i jakiś taki "olewczy" stosunek do życia....
myślę, że to kwestia też tego jak nas wychowywano a jak ich...
ja mając niespełna 24 lata czuje się staro, również zatrudniam pracowników i to co się teraz dzieje to jest masakra. Jestem młoda, ale widzę ogromną przepaść przy osobach +/- 20 lat a moj wiek. To jest okropne jak zostali wychowani

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem po pierwszej stracie, w trakcie diagnostyki. Powiedzcie mi proszę w jakim czasie od poronienia zbadać hormony? Chodzi o tarczycę, androgeny, estrogeny, progesteron, prolaktynę, LSH?

Do góry