reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem po pierwszej stracie, w trakcie diagnostyki. Powiedzcie mi proszę w jakim czasie od poronienia zbadać hormony? Chodzi o tarczycę, androgeny, estrogeny, progesteron, prolaktynę, LSH?
TSH robi się od razu. Nie ma to większego znaczenia. Ważne by na czczo i najlepiej przed 9 rano.
Pozostałe hormony bada się 3-5 dzień cyklu, amh w 3dc. Najlepiej zrobić na 2 - 3 @ po poronieniu by się ustabilizowały w pełni.

Cześć dziewczyny! Jestem po pierwszej stracie, w trakcie diagnostyki. Powiedzcie mi proszę w jakim czasie od poronienia zbadać hormony? Chodzi o tarczycę, androgeny, estrogeny, progesteron, prolaktynę, LSH?
Ja że swojej strony mogę jeszcze dodać że do 6 tygodni od poronienia mozna zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy.
To zależy czy chcesz już wdrożyć szerszą diagnostykę. Lekarze po pierwszym poronieniu raczej nie zalecają.
Powodzenia :)

[emoji3060][emoji3060][emoji3060][emoji3060][emoji3060] Super wieści [emoji173]
To wiele znaczy! Cieszę się że udało się namówić [emoji4]
Dziewczyny tak się cieszę! Udało mi się wreszcie po wielu miesiącach walki namówić faceta na badanie nasienia [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Tak się cieszę! Niby nic a jednak cieszy. 4.02 ma badanie a 18.02 mam wizytę w klinice niepłodności :) zobaczymy może tam coś pomogą.

Dziewczyny jak się ma stosowanie luteiny dopochwowej w ciąży do seksu? [emoji57]

Mam dawkowanie 3x2. Lekarz wysłał mi kod i dawkowanie więc nic więcej nie wiem do 15.02. Co mówili Wasi lekarze? Luteina przed czy po ? [emoji1787] Czy bez znaczenia ?

Dziewczyny jak się ma stosowanie luteiny dopochwowej w ciąży do seksu? [emoji57]

Mam dawkowanie 3x2. Lekarz wysłał mi kod i dawkowanie więc nic więcej nie wiem do 15.02. Co mówili Wasi lekarze? Luteina przed czy po ? [emoji1787] Czy bez znaczenia ?
Ja do czasu wizyty bym nie współżyła. Zreszta my zielone światło dostaliśmy dopiero w 13 tc, mimo ze luteiny dopochwowej nie miałam

reklama
Do góry