reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Przepraszam ale wtrące się w obronie koleżanki, nikt nie ma złych intencji i nie chce nikogo urazić. Wiesz ja Ci powiem na swoim przykładzie, test wyszedł mi pozytywny beta rosła ale idąc do lekarza w 4-5 tygodniu nic nie potrafił potwierdzić. Dostałam diagnozę ciąży biochemicznej, inna ginekolog powiedziała, że raczej ciąża jeśli jest to pozamaciczna. Przepłakałam w domu kilka dni. Mój lekarz do końca we mnie wierzył. Ciąża została potwierdzona w 6 tygodniu przy becie ponad 2000. Nie życzę żadnej kobiecie takiego stresu jaki ja przeżyłam, dlatego czasem nie warto się za bardzo spieszyć z wizytą u ginekologa.
Zgadzam się. Ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tc, ale to dlatego, ze jestem tak z moim ginem ugadana, ze działamy jak najszybciej. Najpierw SMS w dniu pozytywnego testu i od razu recepta przez telefon na heparynę, sterydy i progesteron. Potem właśnie ta wizyta w 5 tc żeby tylko pęcherzyk zlokalizować. Kolejna miałam nadzieje, ze będzie tydzień później (w dniu moich 30 urodzin), ale kazał mi poczekac 2 tyg 🙄 No i jak poszłam w 7 tc to było serducho i wzięłam L4

reklama
Zgadzam się. Ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tc, ale to dlatego, ze jestem tak z moim ginem ugadana, ze działamy jak najszybciej. Najpierw SMS w dniu pozytywnego testu i od razu recepta przez telefon na heparynę, sterydy i progesteron. Potem właśnie ta wizyta w 5 tc żeby tylko pęcherzyk zlokalizować. Kolejna miałam nadzieje, ze będzie tydzień później (w dniu moich 30 urodzin), ale kazał mi poczekac 2 tyg 🙄 No i jak poszłam w 7 tc to było serducho i wzięłam L4
A ja mam nowego gin też prosił o wyniki z trombofili jak będę miała. Wysłałam i cisza 🙈🤷‍♀️

Różne są szkoły, jeden lekarz Ci powie po 3 inny po 6 nawet a jeszcze inny od razu pozwoli, zależy też jak się oczyścisz. U mnie 3 tyg po zabiegu było czysto i dostałam zielone światło [emoji846]
Właśnie od jednych dostaje informacje że starać można się po pierwszej miesiączce od innych że trzeba odczekać 3 miesiączki

reklama
29 grudnia (poronienie i oczyszczanie trwało od 16 grudnia do 27 grudnia). Tak jak wspominałam lekarka wykonująca usg 29 grudnia powiedziała, że wszystko zeszło. zrobiły w szpitalu też ciążowy z moczu był negatywny (czyli już wtedy hormon spadł do poziomu niewykrywalnego dla testów ciazowych). Mam termin ogólnych badań na luty ale to bardziej pod kątem glukozy.
Też pomyślałam o ewentualnej ciąży ale test po @ wyszedł negatywny.
zadzwonię w poniedziałek do polskiego ginekologa i się skonsultuj.
No i widzisz - nie wiesz czy Ci beta spadła po poronieniu do zera. Także równie dobrze może to być pozostałość po poronieniu. Jeśli Ci w ciągu dnia robili Ci test o czułości 25 i to nie ze "stężonego" ponocnego moczu, to mógł wyjść ujemnie, nawet jeśli faktycznie jednak beta się utrzymywała. Jeśli nie oznaczałaś z krwi, to nie ma pewności, że spadło do 0.
Mimo wszystko trzymam kciuki, by wynik wskazywał na ciążę.

Do góry