reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz co, ja kilka.lat temu po zabiegu jak dostałam na 10 dni, to ciocia pielęgniarka przychodziła mi je robić bo nie byłam w stanie :p A teraz już się przyzwyczaiłam i nie dałabym sobie zrobić komuś zastrzyku. Chyba że w szpitalu pielęgniarce bo tam to inaczej
Ja mam to samo. Ovitrelle robił mi mąż, a jak dostałam heparynę w ciąży i męża nie było, musiałam robić sama. Potem jak przyleciał do domu to już mu nie dałam sobie robić :D

reklama
Dziewczyny, a czy umiały byście odczytać mój wynik dot. PAI? Tu jest tak napisane że zupełnie nie rozumiem co to oznacza.

Załączniki

• IMG_20201216_212750.jpg
    IMG_20201216_212750.jpg
    291,4 KB · Wyświetleń: 60
No mnie bolało jak nigdy. [emoji30] tez raczej mialam prewencyjnie bo mam tylko pai-1 ale fakt, lepiej sie po niej czułam.
Moze tak odbierałam te zastrzyki bo to byl polog. Brrrr. Strasznie bylo w połogu. Jeden z trudniejszych rzeczy . Bylam totalnie rozjechana emocjonalnie i hormonalnie. Nie wiem czy da się na to przygotować. [emoji848][emoji848]Ale kazda inaczej przechodzi. Kolezanki to moaly takie wyrzuty oksytocyny ze plakaly ze szczęścia. [emoji1] Ale warto poczytać i przygotować soe ze macierzyństwo to wielka niewiadoma [emoji38][emoji38][emoji38]
Warto chyba abys pobrać jeszcze po porodzie, póki organizm nie dojdzie chociaz teoche do siebie.

Ja w ogóle nie wiem o czym piszesz [emoji85]
Dla mnie połóg to tylko liczba tygodni i czas okresu [emoji85]

Po samym cc jest zalecenie 10 dni brania heparyny ;)
A co do letroxu, mówisz że nie wolno to popijac? Ja popijam, ale biorę między 4 A 6, zależy jak się obudzę na siku. Potem idę spać jeszcze :D
Też tak robiłam [emoji3526]. Mój gin endokrynolog mówił, że conajwyżej łyczek wody. Nie jest picie zabronione, ale ponoć lepiej się wchłania bez.
A zastrzyki miałam cały połóg.

@Destino a ja w ciąży nie jestem,ale biore euthyrox właśnie ok 5-6 bo tak wstaje i w sumie go nie popijam bo mi tak wygodniej czy coś dał przez miesiąc brania zobaczę w sobotę bo idę skontrolowac.

@Destino a ja w ciąży nie jestem,ale biore euthyrox właśnie ok 5-6 bo tak wstaje i w sumie go nie popijam bo mi tak wygodniej czy coś dał przez miesiąc brania zobaczę w sobotę bo idę skontrolowac.
Zaczynałam od eutyroxu, ale u mnie się nie sprawdził. Na nim nie szło mi ustabilizować tarczycy. Mam skazę białkowa i letrox był lepszy. Powtórzysz badanie i będziesz widziała.

reklama
Dziewczyny, czy Wasi faceci chodza z Wami na jakies wizyty? tzn do gabinetu i wiadomo, ze nie w czasei jak ma sie usg dopochowe czy fotel.
Jutro jestem umowiona z tym moim gienkolgiem miedzy pacjentkami, na odbior tego badania nasienia z tego badania klinicznego meza i powie czy sie cos tam pogorszylo po covid. Chociaz tam cos innego badali jak widzialam zgode, to wplyw fali elektromagentycznych i maz nosil dozymetr dobe przed. No ale nie wazne, dla mnie wazne bedzie poronwanie wyniku z marca i teraz po covid. I nie wiem czy na sile zabrac meza ze soba, bo on mowi, ze jak mu zapisze jakies leki za 400 zl, to on nie bedzie ich bral. W marcu mial bardzo dobre wyniki i tu troche kwestia ego tez pewnie gra role. I sama nie wiem czy lepiej go zabrac, zby posluchal autorytetu (w razie jakby wyszlo cso gorzej), bo boje sie ze mnie nie poslucha w razie czego...

Ostatnia edycja:
Do góry