reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 Ty się znasz na tym, co wskazuje na problemy z krzepliwością? Bo ja tez miałam puste jajo i brak akcji serca. Tylko chciałam się dowiedzieć jakie wskaźniki mogą o tym decydować?
Mnie hematolog robił ddimery, białko s, białko c, homocysteine, czasy krzepnięcia i czynniki krzepnięcia (np. czynnik VIII), antykoagulant tocznia, pciala na aps.I mówił że kazda nieprawidłowość w tych wynikach może przekładać się na stratę ciąży szczególnie takiej na etapie implantacji i rozkręcania się maleńkiego serduszka.

@roki_1991 Ty się znasz na tym, co wskazuje na problemy z krzepliwością? Bo ja tez miałam puste jajo i brak akcji serca. Tylko chciałam się dowiedzieć jakie wskaźniki mogą o tym decydować?
Antykoagulant tocznia, przeciwciala antykariolipinowe igg i igm, przeciwciala przeciwko beta2glikoprpteinie igg i igm- to są badania na zespół antyfosfolipidowy. Do tego białko c, białko s, ddimery. Jeszcze jest wskaźnik aptt który mówi jak gęsta jest krew. I tak, problemy z krzepliwoscia często pojawiają się na początku, bo wystarczy na prawdę mikrozakrzep i odcina tlenu pożywienie dziecku.

Ok. U mnie tromobfilia Ok, antyfosfolipidowy - komórki NK wysokie i chyba ANA2 dodafnie
Wysokie NK na pewno trzeba zbić - Max do 10 jednostek. A jakie ana masz dodatnie i w jakim mianie? Robiłaś profil ana3?

Nawet jesli zwykle badanie krzepliwosci krwi z krwi jest ok, warto zrobic dodatkowe badania?
A co masz na myśli mówiąc podstawowe badanie na krzepliwosc?

Dziewczyny odebrałam dzisiajszy wynik bety 322.8, cieszę się, że jest przyrost 🙂
Super :) gratuluję i trzymam kciuki ;)

To robi się jeszcze czasy krzepnięcia i ddimery i jeszcze jedno badanie nie pamiętam przy braniu heparyny, ale to na pewno lekarz zadtcyduje kiedy.
To badanie to antyXA i mówi właśnie o tym czy dawka heparyny jest odpowiednia ;)

reklama
Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Kilka dni temu dowiedziałam się, że ciąża obumarla w 6 tyg. ciąży, następnie szpital, zabieg, koszmar. Nie życzę największemu wrogowi. Jestem w bardzo dużej rozsypce, płacze codziennie, nie umiem znaleźć sobie miejsca, czuje, że zostałam z tym wszystkim sama. Czytam różne fora, podtrzymują mnie trochę na duchu, lecz tylko na chwilę...

Do góry