reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wszystko zależy co się robi. Często przy tej wadzie jest przegroda i do ciąży najlepiej jest ja usunąć. I robi się to, bo przegroda może powodowac poronienia jak dziecko się źle zagnieździ, a w późniejszym czasie może mieć za mało miejsca na rozwój. Może warto pomyśleć o zmianie lekarza, skoro nie radzi sobie z leczeniem. Znam kilka osób, które miały taki zabieg i obecnie są mamami.
@olaa90 może ty coś podpowiesz?
Widziałam wpisy dziewczyn. Troszkę mnie moja ginka wystraszyła i już sama nie wiem, co robić. Może masz racje, ze powinnam skonsultować swoją wade z innym lekarzem.

reklama
Dziewczyny! Czy zdarzały Wam się plamienia tuż po owu? U mnie po czerwcowym poronieniu cykl 27 dniowy skrócił się do 24 dni. Za 5 dni dopiero powinien byc okres, a ja już plamię od 3 dni. Jeśli to początek miesiączki, to w tym miesiącu moj cykl by trwał 18 dni 😿 dodam, ze zaczęłam ponowne starania.
@mohaaa Ty podpowiesz coś może?

Dziewczyny! Czy zdarzały Wam się plamienia tuż po owu? U mnie po czerwcowym poronieniu cykl 27 dniowy skrócił się do 24 dni. Za 5 dni dopiero powinien byc okres, a ja już plamię od 3 dni. Jeśli to początek miesiączki, to w tym miesiącu moj cykl by trwał 18 dni 😿 dodam, ze zaczęłam ponowne starania.
Ja miewam plamienia okołoowulacyjne. Może jednak ten cykl będzie dłuższy?

Ja mam to od jakichś 5-6 lat. Przed każda miesiączka jak w zegarku. Na początku to było od 19 dc i trwało do samej miesiaczki. Aktualnie jestem po histeroskopii i usunięciu polipa i mam plamienie od 25 dc do miesiaczki. Wiec z 10 dni skróciło mi się do 4 🙄 gin mi powiedział, ze to w końcu zaniknie, po maksymalnie 3 cyklach po zabiegu, ale jak widać nie zanikło

@Oczekujaca123 niestety nie. Jest w normie intelektualnej, ale zaburzenia autystyczne bardzo utrudniają nam obojgu życie. Niestety, takie uszkodzenie mózgu nie przeszło bez echa mimo rehabilitacji i terapii praktycznie od urodzenia.

Czy jest jakaś przyczyna? Czy po prostu tak masz? Zaczęłam tez myśleć, ze to może plamienie implementacyjne, bo od kilku dni dodatkowo wciąż mi niedobrze, ale 3 dni to już jednak ciut za długo. 🙈
Plamienie implantacyjne w 19dc to jakos mi się wydaje mega wczas. A pierwszy raz tak masz?

@Oczekujaca123 niestety nie. Jest w normie intelektualnej, ale zaburzenia autystyczne bardzo utrudniają nam obojgu życie. Niestety, takie uszkodzenie mózgu nie przeszło bez echa mimo rehabilitacji i terapii praktycznie od urodzenia.
Kochana, a To kwestia tych wylewow II stopnia czy owibiecia pepowina o niedotlebienia tym spowodowanego? Przepraszam że pytam, po prostu u nas też były wylewy II stopnia i boję się czy to nie zostawi śladów :(

Czy jest jakaś przyczyna? Czy po prostu tak masz? Zaczęłam tez myśleć, ze to może plamienie implementacyjne, bo od kilku dni dodatkowo wciąż mi niedobrze, ale 3 dni to już jednak ciut za długo. 🙈
Palnęłam głupotę, jakby była to ciąża i plamienie implementacyjne, to trochę jednak za wcześnie na zle samopoczucie i mdłości. 😂

reklama
Plamienie implantacyjne w 19dc to jakos mi się wydaje mega wczas. A pierwszy raz tak masz?

Kochana, a To kwestia tych wylewow II stopnia czy owibiecia pepowina o niedotlebienia tym spowodowanego? Przepraszam że pytam, po prostu u nas też były wylewy II stopnia i boję się czy to nie zostawi śladów :(
Wylewy mogą, ale nie muszą wpływać na rozwój mózgu, a już na pewno nie determinują autyzmu, podobnie jak niedotlenienie. Mam jedno dziecko Ur w zamartwicy. Niedotlenione na tyle, że urodziło się niemal martwe, niebieskie, nie ruszało się, wiotkie jak żelek. Drugie z wylewem rozległym do wszystkich komór do tego stopnia, że zrobiło się wodogłowie, trzeba było wstawić zastawkę, a rezonans pokazał zmiany w mózgu. Dziecko powinno być rehabilitowane od początku. Prawdopodobnie przysługuje wam wwr od urodzenia. I nie, to nie musi dawać żadnych objawów. Niestety tylko czas to pokarze. To, czego ja się najbardziej obawiam, to padaczka, bo oba przypadki niestety mogą na to wpływać. A ostatnio niepokoją mnie zawieszania się Helenki. Syn póki co miał jeden epizod. Jest w trakcie sprawdzania. Tylko ciężko o dobrego neurologa. Ponoć w Katowicach jest. A strach rozumiem. Staram się o tym nie myśleć, ale to nie takie proste.

Do góry