reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, czy po poronieniu zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Ja jestem na chwilę obecną przerazona!!! 😱😱😱 w czwartek minęły trzy tygodnie od mojego zabiegu a ja się obawiam że za miesiąc będę mieć łyse placki na głowie ☹ w tym tygodniu chce jechać zrobić morfologie, sprawdzić poziom żelaza i ferrytyny. Nie wiem czy wiązać to z burzą hormonów po ciąży czy coś mi się faktycznie ostro porypało w organizmie 😞
Mam hashimoto, niedoczynnosc tarczycy i niezły niedobór b12 🙄
U mnie tez masakra z włosami i chyba faktycznie zaczęło się po ostatnim poronieniu :/
Magnez i omege 3 dwa razy dziennie łykam i działa
Omega 3 w rybach czy tabletki?

reklama
Mi wypadały włosy też po poronieniu jak jeszcze beta była aktywna, ale od kilku tygodni sytuacja wróciła do normy, nie zostaje mi garść włosów w dłoni

Dziewczyny! Jak to jest z tymi teoriami, iż po poronieniu trzeba odczekać minimum 3 miesiące, aby kontynuować starania. Jedna z Was wyżej pisała, ze dostała zielone światło po pierwszej @. Myślicie, ze jest to mocno wydumana teoria, czy jednak ma swoje uzasadnienie medyczne? Sama w pewnym okołoporodowym poradniku czytałam, autorką była położna i wieloletni amerykański praktyk, iż właśnie po poronieniu nie powinno się długo zwlekać, bo naukowo udowodnili, iż ciąża zaraz po poronieniu ma większe szanse zakończenia się pomyślnie. Co o tym sadzicie? Temat podjęłam całkiem luźno. :)

Dziewczyny! Jak to jest z tymi teoriami, iż po poronieniu trzeba odczekać minimum 3 miesiące, aby kontynuować starania. Jedna z Was wyżej pisała, ze dostała zielone światło po pierwszej @. Myślicie, ze jest to mocno wydumana teoria, czy jednak ma swoje uzasadnienie medyczne? Sama w pewnym okołoporodowym poradniku czytałam, autorką była położna i wieloletni amerykański praktyk, iż właśnie po poronieniu nie powinno się długo zwlekać, bo naukowo udowodnili, iż ciąża zaraz po poronieniu ma większe szanse zakończenia się pomyślnie. Co o tym sadzicie? Temat podjęłam całkiem luźno. :)

Ile lekarzy tyle teorii nawet tu na forum. Kwestia jeszcze czy był zabieg czy nie. Ja miałam zabieg lekarz mi mówił żeby czekać 3 miesiące chociaż na usg było już ok, (inny lekarz, który mnie konsultował podtrzymał ta teorie) moja bratowa miała miesiąc po mnie i jej mówiła, że po pierwszej @ żeby się starać.
Tutaj większość dziewczyn też dostaje zielone światło szybciej z tego co widzę.
Ja się już trzymam tej teorii też dlatego bo widzę jak mój organizm szaleje, tarczyca, mega długie cykle itp do tego ja robiłam dużo badań i też na to dałam sobie czas. Wtedy mi się wydawało długo teraz już jestem 2 miesiące po zabiegu i za miesiąc zaczniemy starania 😉

Dziewczyny! Szybkie pytanie - sprawdzone opcje na szybka poprawę endometrium potrzebuje. Coś poza czerwonym winem i migdałami? Byłam dziś u gina i oczywiście wszystko super, ale trochę cienkie endo. Jest poprawa w stosunku do poprzedniego cyklu, ale nie jest idealnie.
Orzechy brazylijskie ponoś świetnie dzialaja

Zastanawiamy się nad bebetto holland/ Vulcano [emoji846] ale to wyjdzie w praniu.
Ja mam hollanda, jest ekstra, składa się ekspresowo, dość duża gondola, zobaczymy co ze spacerówka :)
Ja bym dala czopka glicerynowego, ale tylko jeśli by ją to męczyło. Ja dwa razy zmieniałam mleko i zawsze mnie uczulała pediatra żeby stopniowo (z bebilonu na bebilon pepti a potem na nutramigen).
Czemu zmienialyscie mleczko? Jakieś problemy brzuszkowe były?
Dziewczyny pytanie o GBS dodatki. Któraś miała? Jak to się ma do samego porodu?? Rozumiem że wtedy muszę od razu gdy zaczną się skurcze jechać na IP zeby zdążyli podać antybiotyk tak?? A co jeśli akacja będzie bardzo szybka? ;p
Przypomnij mi się na priv wyślę Ci notatki ze szkoły rodzenia co w przypadku gbs +, tylko muszę ich poszukać... 🙄
@Paula919191 Ja wogóle nie miałam wyniku na GBS, ale myślę, że postępowanie jest takie samo. Po prostu w trakcie porodu dostałam dożylnie antybiotyk. Ja trafiłam na IP o 3, a urodziłam o 7.20 - nikt mi nic nie mówił, że za późno na antybiotyk. A po porodzie dodatkowo będziecie (i ty i dziecko) obserwowani pod kątem objawów).
Robią też w szpitalu posiewy przy przyjęciu, u mnie tak było - mimo że miałam gbs ujemny, i wynik ze sobą, to pobierali swoją próbkę do wymazu.

@nnat. Tylko u mnie nie było sensu pobierać, bo w szpitalu byłam o 3, a o 7.20 urodziłam. Więc antybiotyk i tak musieli podać, bo nie wiadomo było jak szybko urodzę. Pewnie gdyby nie przyjęli mnie od razu na porodówkę, a na patologię ciąży, to wymaz by mi zrobili.

@josiaaa To mój lekarz był z tych co po pierwszej @ po zabiegu dał zielone światło. Zaszłam po drugiej @- i szczęśliwie donosiłam ciążę do końca. Nie zwlekanie tłumaczył tym, że organizm już niejako pamięta stan ciąży i nie odrzuca zarodka, co ułatwia jego implantację itp.

@nnat. Tylko u mnie nie było sensu pobierać, bo w szpitalu byłam o 3, a o 7.20 urodziłam. Więc antybiotyk i tak musieli podać, bo nie wiadomo było jak szybko urodzę. Pewnie gdyby nie przyjęli mnie od razu na porodówkę, a na patologię ciąży, to wymaz by mi zrobili.

@josiaaa To mój lekarz był z tych co po pierwszej @ po zabiegu dał zielone światło. Zaszłam po drugiej @- i szczęśliwie donosiłam ciążę do końca. Nie zwlekanie tłumaczył tym, że organizm już niejako pamięta stan ciąży i nie odrzuca zarodka, co ułatwia jego implantację itp.
A miałaś zabieg? Edit, widze, ze miałaś 🙈

Ja nie doczekałam @ po ciąży biochemicznej. Aktualnie Leci 21 tc [emoji846][emoji64]
Lekarze często mówia żeby odczekać, my zaryzykowaliśmy. Warto było [emoji2960]

reklama
Do góry