reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Carry88 Lekarka zaleciła odczekanie 3 msc, ale nie byłam podczas wizyty nawet badana, bo pechowo miałam wtedy miesiączkę. Czyli zalecenie czysto teoretyczne. W czerwcu było moje drugie poronienie, zrobiłam kilka badań, ale teraz o dziwo fizycznie zniosłam je o wiele lepiej (mialam zabieg), niż po pierwszym, gdy organizm się sam oczyścił i obyło się bez łyżeczkowania.

To najlepiej idź tak żebyś zrobiła usg i zapytaj jeszcze raz i wtedy zadecyduj 😉

Dziewczyny! Szybkie pytanie - sprawdzone opcje na szybka poprawę endometrium potrzebuje. Coś poza czerwonym winem i migdałami? Byłam dziś u gina i oczywiście wszystko super, ale trochę cienkie endo. Jest poprawa w stosunku do poprzedniego cyklu, ale nie jest idealnie.
Oddam ci trochę swojego :p ostatnio na usg w 20dc mialam 18.6mm!!! Aż moja gin zasugerowała ciążę, A ja wiedziałam że nie ma szans.....

Dziewczyny! Jak to jest z tymi teoriami, iż po poronieniu trzeba odczekać minimum 3 miesiące, aby kontynuować starania. Jedna z Was wyżej pisała, ze dostała zielone światło po pierwszej @. Myślicie, ze jest to mocno wydumana teoria, czy jednak ma swoje uzasadnienie medyczne? Sama w pewnym okołoporodowym poradniku czytałam, autorką była położna i wieloletni amerykański praktyk, iż właśnie po poronieniu nie powinno się długo zwlekać, bo naukowo udowodnili, iż ciąża zaraz po poronieniu ma większe szanse zakończenia się pomyślnie. Co o tym sadzicie? Temat podjęłam całkiem luźno. :)
Lekarz musi oceni. Jednak teoria czekania 3 czy 6 miesiecy to stara szkoła, jak nie znali przyczyn poronienia to kazali czekać po prostu. Idź jak mówisz na usg i jak będzie okej to myślę że nie ma co czekać ;) ja miałam zabieg, A po 1 @ gin pozwoliła się starać

@nnat. To pewnie co szpital to obyczaj. U mnie ani w szpitalu państwowym, gdzie urodziłam naturalnie, ani w prywatnej klinice (gdzie miałam cc) nikt wymazu już nie pobierał.
Może dlatego że miałaś mieć cc to już w klinice nie pobrali ;) ale na pewno zależy od szpitala :)

@nnat. Łucja ma nietolerancję laktozy. Najpierw była zmiana na bebilon pepti, ale po nim zielone kupy to nic, bo jej dodatkowo waliły że hoho takim kwasem, no i po 2 tygodniach znowu wyszły plamy na policzkach. Więc musieliśmy zmienić na nutramigen, który jest ochydny. Ale ona tak go pokochała, że teraz kiedy mam jej podawać powolutku laktozę to nie chce mi nic pić tylko tego smroda [emoji85]

@josiaaa ja nie doczekałam sie miesiączki po poronieniu i zaszłam w ciążę. Obecnie 23tc.
U mnie było poronienie zatrzymane w 8 tygodniu i w 10 miałam wywoływane lekami. Obyło się bez łyżeczkowania, ale oczyszczałm się 3 tygodnie jeszcze po wyjściu ze szpitala. Lekarz do którego chodzę, już po tygodniu po wyjściu ze szpitala dał mi zielone światło. U mnie lekarza zrobił USG nawet w trakcie krwawienia żeby mieć pewność, że nie wdał się stan zapalany.

reklama
Oddam ci trochę swojego :p ostatnio na usg w 20dc mialam 18.6mm!!! Aż moja gin zasugerowała ciążę, A ja wiedziałam że nie ma szans.....

Lekarz musi oceni. Jednak teoria czekania 3 czy 6 miesiecy to stara szkoła, jak nie znali przyczyn poronienia to kazali czekać po prostu. Idź jak mówisz na usg i jak będzie okej to myślę że nie ma co czekać ;) ja miałam zabieg, A po 1 @ gin pozwoliła się starać

Może dlatego że miałaś mieć cc to już w klinice nie pobrali ;) ale na pewno zależy od szpitala :)
Wooooow, ja z chęcią przygarnę chociaż 2mm 😂dziś (10dc) miałam niecałe 6 :/ ale gin powiedział, ze miesiąc temu było gorzej, a teraz jest prawie Ok. Ale przynajmniej teraz wiem czemu miałam najbardziej skąpa miesiączkę w swoim życiu, która trwała 3 dni, z czego 2 były takie jak normalnie przy końcówce :/

Do góry