reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, czy po poronieniu zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Ja jestem na chwilę obecną przerazona!!! 😱😱😱 w czwartek minęły trzy tygodnie od mojego zabiegu a ja się obawiam że za miesiąc będę mieć łyse placki na głowie ☹ w tym tygodniu chce jechać zrobić morfologie, sprawdzić poziom żelaza i ferrytyny. Nie wiem czy wiązać to z burzą hormonów po ciąży czy coś mi się faktycznie ostro porypało w organizmie 😞
Mam hashimoto, niedoczynnosc tarczycy i niezły niedobór b12 🙄
U mnie tez masakra z włosami i chyba faktycznie zaczęło się po ostatnim poronieniu :/
Magnez i omege 3 dwa razy dziennie łykam i działa
Omega 3 w rybach czy tabletki?

reklama
Mi wypadały włosy też po poronieniu jak jeszcze beta była aktywna, ale od kilku tygodni sytuacja wróciła do normy, nie zostaje mi garść włosów w dłoni

Dziewczyny! Jak to jest z tymi teoriami, iż po poronieniu trzeba odczekać minimum 3 miesiące, aby kontynuować starania. Jedna z Was wyżej pisała, ze dostała zielone światło po pierwszej @. Myślicie, ze jest to mocno wydumana teoria, czy jednak ma swoje uzasadnienie medyczne? Sama w pewnym okołoporodowym poradniku czytałam, autorką była położna i wieloletni amerykański praktyk, iż właśnie po poronieniu nie powinno się długo zwlekać, bo naukowo udowodnili, iż ciąża zaraz po poronieniu ma większe szanse zakończenia się pomyślnie. Co o tym sadzicie? Temat podjęłam całkiem luźno. :)

Dziewczyny! Jak to jest z tymi teoriami, iż po poronieniu trzeba odczekać minimum 3 miesiące, aby kontynuować starania. Jedna z Was wyżej pisała, ze dostała zielone światło po pierwszej @. Myślicie, ze jest to mocno wydumana teoria, czy jednak ma swoje uzasadnienie medyczne? Sama w pewnym okołoporodowym poradniku czytałam, autorką była położna i wieloletni amerykański praktyk, iż właśnie po poronieniu nie powinno się długo zwlekać, bo naukowo udowodnili, iż ciąża zaraz po poronieniu ma większe szanse zakończenia się pomyślnie. Co o tym sadzicie? Temat podjęłam całkiem luźno. :)

Ile lekarzy tyle teorii nawet tu na forum. Kwestia jeszcze czy był zabieg czy nie. Ja miałam zabieg lekarz mi mówił żeby czekać 3 miesiące chociaż na usg było już ok, (inny lekarz, który mnie konsultował podtrzymał ta teorie) moja bratowa miała miesiąc po mnie i jej mówiła, że po pierwszej @ żeby się starać.
Tutaj większość dziewczyn też dostaje zielone światło szybciej z tego co widzę.
Ja się już trzymam tej teorii też dlatego bo widzę jak mój organizm szaleje, tarczyca, mega długie cykle itp do tego ja robiłam dużo badań i też na to dałam sobie czas. Wtedy mi się wydawało długo teraz już jestem 2 miesiące po zabiegu i za miesiąc zaczniemy starania 😉

Dziewczyny! Szybkie pytanie - sprawdzone opcje na szybka poprawę endometrium potrzebuje. Coś poza czerwonym winem i migdałami? Byłam dziś u gina i oczywiście wszystko super, ale trochę cienkie endo. Jest poprawa w stosunku do poprzedniego cyklu, ale nie jest idealnie.
Orzechy brazylijskie ponoś świetnie dzialaja

Zastanawiamy się nad bebetto holland/ Vulcano [emoji846] ale to wyjdzie w praniu.
Ja mam hollanda, jest ekstra, składa się ekspresowo, dość duża gondola, zobaczymy co ze spacerówka :)
Ja bym dala czopka glicerynowego, ale tylko jeśli by ją to męczyło. Ja dwa razy zmieniałam mleko i zawsze mnie uczulała pediatra żeby stopniowo (z bebilonu na bebilon pepti a potem na nutramigen).
Czemu zmienialyscie mleczko? Jakieś problemy brzuszkowe były?
Dziewczyny pytanie o GBS dodatki. Któraś miała? Jak to się ma do samego porodu?? Rozumiem że wtedy muszę od razu gdy zaczną się skurcze jechać na IP zeby zdążyli podać antybiotyk tak?? A co jeśli akacja będzie bardzo szybka? ;p
Przypomnij mi się na priv wyślę Ci notatki ze szkoły rodzenia co w przypadku gbs +, tylko muszę ich poszukać... 🙄
@Paula919191 Ja wogóle nie miałam wyniku na GBS, ale myślę, że postępowanie jest takie samo. Po prostu w trakcie porodu dostałam dożylnie antybiotyk. Ja trafiłam na IP o 3, a urodziłam o 7.20 - nikt mi nic nie mówił, że za późno na antybiotyk. A po porodzie dodatkowo będziecie (i ty i dziecko) obserwowani pod kątem objawów).
Robią też w szpitalu posiewy przy przyjęciu, u mnie tak było - mimo że miałam gbs ujemny, i wynik ze sobą, to pobierali swoją próbkę do wymazu.

@nnat. Tylko u mnie nie było sensu pobierać, bo w szpitalu byłam o 3, a o 7.20 urodziłam. Więc antybiotyk i tak musieli podać, bo nie wiadomo było jak szybko urodzę. Pewnie gdyby nie przyjęli mnie od razu na porodówkę, a na patologię ciąży, to wymaz by mi zrobili.

@josiaaa To mój lekarz był z tych co po pierwszej @ po zabiegu dał zielone światło. Zaszłam po drugiej @- i szczęśliwie donosiłam ciążę do końca. Nie zwlekanie tłumaczył tym, że organizm już niejako pamięta stan ciąży i nie odrzuca zarodka, co ułatwia jego implantację itp.

@nnat. Tylko u mnie nie było sensu pobierać, bo w szpitalu byłam o 3, a o 7.20 urodziłam. Więc antybiotyk i tak musieli podać, bo nie wiadomo było jak szybko urodzę. Pewnie gdyby nie przyjęli mnie od razu na porodówkę, a na patologię ciąży, to wymaz by mi zrobili.

@josiaaa To mój lekarz był z tych co po pierwszej @ po zabiegu dał zielone światło. Zaszłam po drugiej @- i szczęśliwie donosiłam ciążę do końca. Nie zwlekanie tłumaczył tym, że organizm już niejako pamięta stan ciąży i nie odrzuca zarodka, co ułatwia jego implantację itp.
A miałaś zabieg? Edit, widze, ze miałaś 🙈

Ja nie doczekałam @ po ciąży biochemicznej. Aktualnie Leci 21 tc [emoji846][emoji64]
Lekarze często mówia żeby odczekać, my zaryzykowaliśmy. Warto było [emoji2960]

reklama
Do góry