reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny ☺️ Zdecydowałam się za Wasza rada zrobić badanie w kierunku parwowirusa. Pani pobierająca widząc mnie po raz kolejny w przychodni, stwierdziła, ze zleci zamrożenie mojej surowicy, gdybym zdecydowała się na n-te badanie z rzędu 😂 czekam z niecierpliwością na wynik. Te paskudne plamy powoli bledna. Przy różyczce chyba by się tak długo nie utrzymywały, co? (Już ponad miesiąc). Ale zaś czytałam, ze dorośli jednak rzadko chorują na rumień zakaźny.

reklama
Cześć dziewczyny [emoji3526] Zdecydowałam się za Wasza rada zrobić badanie w kierunku parwowirusa. Pani pobierająca widząc mnie po raz kolejny w przychodni, stwierdziła, ze zleci zamrożenie mojej surowicy, gdybym zdecydowała się na n-te badanie z rzędu [emoji23] czekam z niecierpliwością na wynik. Te paskudne plamy powoli bledna. Przy różyczce chyba by się tak długo nie utrzymywały, co? (Już ponad miesiąc). Ale zaś czytałam, ze dorośli jednak rzadko chorują na rumień zakaźny.
Rzadko chorują, bo często przechodzą bezobjawowo. Zresztą objawy u dorosłych wyglądają całkiem inaczej niż u dzieci. Mnóstwo poronień na wczesnym etapie jest przez parwowirusa, ale kobiety nie mają o tym pojecia. Zresztą statystycznie ok.30% kobiet nie przechodziło rumienia w dzieciństwie, a z tych co zarażą się w ciąży tylko 20% przekażę chorobę dziecku.

Ja gdyby nie moja córka nigdy nie dowiedziałabym się pewnie co się wydarzyło. A tak od razu strzał w 10. Nikt z moich znajomych nie mógł uwierzyć, bo nawet nie słyszeli wcześniej o takiej chorobie [emoji2368]

Dziewczyny pytanie o GBS dodatki. Któraś miała? Jak to się ma do samego porodu?? Rozumiem że wtedy muszę od razu gdy zaczną się skurcze jechać na IP zeby zdążyli podać antybiotyk tak?? A co jeśli akacja będzie bardzo szybka? ;p

@Paula919191 Ja wogóle nie miałam wyniku na GBS, ale myślę, że postępowanie jest takie samo. Po prostu w trakcie porodu dostałam dożylnie antybiotyk. Ja trafiłam na IP o 3, a urodziłam o 7.20 - nikt mi nic nie mówił, że za późno na antybiotyk. A po porodzie dodatkowo będziecie (i ty i dziecko) obserwowani pod kątem objawów).

Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki w kierunku trombofilii wrodzonej, pomóżcie, mam tylko nieprawidlowy PAI 1 heterozygotyczny, czym to skutkować moze i czy podczas starań i ciąży należy brać jakieś leki? Biore juz acard zapobiegawczo dany przez gina, poronienie mialam zatrzymane w 8 tygodniu

Dziewczyny! Szybkie pytanie - sprawdzone opcje na szybka poprawę endometrium potrzebuje. Coś poza czerwonym winem i migdałami? Byłam dziś u gina i oczywiście wszystko super, ale trochę cienkie endo. Jest poprawa w stosunku do poprzedniego cyklu, ale nie jest idealnie.

Dziewczyny! Szybkie pytanie - sprawdzone opcje na szybka poprawę endometrium potrzebuje. Coś poza czerwonym winem i migdałami? Byłam dziś u gina i oczywiście wszystko super, ale trochę cienkie endo. Jest poprawa w stosunku do poprzedniego cyklu, ale nie jest idealnie.
Ananasy [emoji531][emoji531][emoji531]

Magnez i omege 3 dwa razy dziennie łykam i działa

Podobno przy pai 1 nic nie trzeba brać. Też to mam. Dobrze że acard bierzesz:)
Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki w kierunku trombofilii wrodzonej, pomóżcie, mam tylko nieprawidlowy PAI 1 heterozygotyczny, czym to skutkować moze i czy podczas starań i ciąży należy brać jakieś leki? Biore juz acard zapobiegawczo dany przez gina, poronienie mialam zatrzymane w 8 tygodniu

reklama
Do góry