reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzisiaj miałam ostatnią wizytę położnej patronazowej. Zmartwilo mnie że mała w tym tygodniu tylko 50 gram przybrała. W tamtym tygodniu 0.5 kg.
Dziewczyny czy to normalne że raz więcej a teraz mniej. Ma już skończone 6 tygodni. Startowalisny z waga 3270 g wychodząc ze szpitala obecną waga 4860g.
To normalne, dzieci przybierają skokowo [emoji3526]

reklama
@gigi_ To bardzo normalne. Dzieci rosną "skokowo". Nie masz się czym martwić. A poza tym piękna waga :) Z córką startowałam z 2600g, a tyle, co Twoja teraz, ważyła mając 3 miesiące :)

A co do ANA, to @aspekt już napisała - jeśli jest ujemne, to nic się dalej nie robi. Po prostu czasem od razu lepiej zrobić ANA2, bo jest niewiele droższe - bo jeśli ANA1 wyjdzie dodatnie, to i tak trzeba robić dalej.

@witch84 @Lu_cy myślałam że coś nie tak że mało przybrała.
Chociaż wczoraj tak chlusnęła mlekiem i od po południa takie ulewania po każdym posiłku.
Zobaczymy jak przybierze później bo będą ja ważyć w przychodni jak będziemy na szczepieniach

Encorton to steryd. Dostaje się go gdy w organizmie są jakieś przeciwciala mogące zagrozić ciąży, jak np dodatnie ANA, przeciwciala przeciwlozyskowe itp

Nie wiem jaki masz poziom Wit D, ale taka dawka to nie podniesiesz jeśli to masz na celu ;)

Eh no to muszę jeszcze to z lekarzem skonsultować... Mam poziom 21,a normę mam 20-100. Lekarka mi w tym papierku napisała, że 1000 wystarczy. [emoji2368] Ale ja biorę witaminy ciążowe i dla starajacych się, w których jest wit. D, od 2 lat i pomimo to mam niską.

Chyba apka mi zgłupiała i pokazała Twój awatar przy tamtych wynikach (podmiany awatarów u mnie w apce są częste). A że były po niemiecku, to mi się zgadzalo i nie sprawdzilam nicka. A kilka razy patrzyłam na ten wynik wit D3 i zastanawiałam się, czemu taki słaby, skoro już bierzesz 10tys. Przepraszam za zamęt, szkoda, że Ty nie masz tylu świeżych badań.

A to ci apka! [emoji6][emoji6][emoji6]

pod
Dobrze xe tak świadomie podchodzicie. Stres może u was mieć kluczowe znaczenie. My z mężem tez raczej z rodziną które muszą na swoje zapracować też sami do wszystkiego doszliśmy i dochodzimy. Może warto iść do psychologa? Aby ograniczyć i zredukować stres?
Ja byłam po pierwszej mojej stracie i cieszę się że zdecydowałam się. [emoji4]
Życzę wam powodzenia !

Mój ze względu na pracę nie może korzystać z pomocy psychologa. Ale przenigdy by się na to nie zdecydował. To prosty chłop i nie uznaje takich rzeczy.

A ja nawet po drugim poronieniu chciałam, ale ostatecznie nie poszłam, wybrałam siłownię i ze sportu czerpie endorfiny [emoji4] czuję wie naprawdę dobrze, przepracowałam sobie w głowie to wszystko.

Tłumaczę mojemu zeby się tak nie stresował. Czasem pomaga czasem nie. Staram się mu dawać dobre jedzenie no i tłuc do głowy zeby ograniczać stres. No i tyle.

Dzisiaj miałam ostatnią wizytę położnej patronazowej. Zmartwilo mnie że mała w tym tygodniu tylko 50 gram przybrała. W tamtym tygodniu 0.5 kg.
Dziewczyny czy to normalne że raz więcej a teraz mniej. Ma już skończone 6 tygodni. Startowalisny z waga 3270 g wychodząc ze szpitala obecną waga 4860g.
Tez się zamartwiałam taki przyrostami. Nie masz co się martwić. My wychodziliśmy 3260 a teraz w 8 tygodniu mamy dopiero 4420g. Więc twoja to grubasek przy mojej. Zważywszy ze nie przysyła przez pierwsze 2 tygodnie. Bo laktacja nie chciała ruszyć. 1😄 moja yo chudzinka. Na 10 centylu jesteśmy. A ty masz piękna wagę malutkiej. A jak karmisz ?

Tez się zamartwiałam taki przyrostami. Nie masz co się martwić. My wychodziliśmy 3260 a teraz w 8 tygodniu mamy dopiero 4420g. Więc twoja to grubasek przy mojej. Zważywszy ze nie przysyła przez pierwsze 2 tygodnie. Bo laktacja nie chciała ruszyć. 1😄 moja yo chudzinka. Na 10 centylu jesteśmy. A ty masz piękna wagę malutkiej. A jak karmisz ?
Na początku karmiłam piersią plus dokarmianie mm tak z tydzien max półtora po wyjściu ze szpitala a potem już jesteśmy na mm.
Mam nadzieję że przyszły tydzień już trochę nabierze na nowo. Bo w czwartek następny mamy szczepienia.
Powiedz mi jakie wybrałaś szczepienia?
Pokażesz swoją dzidzie?

Na początku karmiłam piersią plus dokarmianie mm tak z tydzien max półtora po wyjściu ze szpitala a potem już jesteśmy na mm.
Mam nadzieję że przyszły tydzień już trochę nabierze na nowo. Bo w czwartek następny mamy szczepienia.
Powiedz mi jakie wybrałaś szczepienia?
Pokażesz swoją dzidzie?
Co do szczepoen to jestem spanikowana bo jeszcze nie dzwonili z przychodni. A moja ma juz skończone 8 tygodni...nie mogę się dodzwonić i dzisiaj tam jadę sie dowiedzieć co i jak. O nadal nie wiem czy brać te 5w1 czy na NFZ...a ty jak wybrałaś ?
No i nas sie udaje dalej na samej piersi. 😄 twoja waży naprawdę wzorcowo. Uwierz mi ze bardziej ja się mam czym stresować;) a oto i moja Miłka 😁🥰

Załączniki

• 20200709_080025.jpg
    20200709_080025.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 72
  • 20200707_110311.jpg
    20200707_110311.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 74
  • 20200706_145957.jpg
    20200706_145957.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 73
reklama
Do góry