reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

O kurde to nie wiedziałam. A wyniki napisali, że nie stwierdzono czyli powinnam dalej robić? 🙉 Ja oszaleje 🤣
Tak. Chyba, że coś źle zapamiętałam 😁. Ale ja robiłam odrazu ANA2, bo jak ono ok to ANA1 jest też ok.
- chyba coś tak było 🤔🤔🤔
Może się ktoś jeszcze wypowie, bo może coś pomyliłam. Bo to może było tak, że jak ANA1 wyjdzie pozytywne, to musisz robić ANA2 żeby wiedzieć co jest nie tak... Już kurczę nie pamiętam. Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, bo ja badania też robiłam z polecenia tu dziewczyn na forum.
Poczekaj może wypowiedzą się dziewczyny mądrzejsze ☺️

reklama
Encorton to steryd. Dostaje się go gdy w organizmie są jakieś przeciwciala mogące zagrozić ciąży, jak np dodatnie ANA, przeciwciala przeciwlozyskowe itp

Nie wiem jaki masz poziom Wit D, ale taka dawka to nie podniesiesz jeśli to masz na celu ;)
Kiedy się to najlepiej bada? U nas już 3,5 miesiąca po stracie. Żaden lekarz nie sugerował tego badania. Nie mam problemów z autoimmunologia. Jedna ciąża idealna, druga skończona w 11tyg. Serce przestało bic w 8-9 tyg. Pytam, bo chyba te komórki nk, i całą immuno, utrudniają zapłodnienie i na bardzo wczesnym etapie ciąży szkodzą, prawda?

Kiedy się to najlepiej bada? U nas już 3,5 miesiąca po stracie. Żaden lekarz nie sugerował tego badania. Nie mam problemów z autoimmunologia. Jedna ciąża idealna, druga skończona w 11tyg. Serce przestało bic w 8-9 tyg. Pytam, bo chyba te komórki nk, i całą immuno, utrudniają zapłodnienie i na bardzo wczesnym etapie ciąży szkodzą, prawda?

Ana to chyba do 6 tygodni po poronieniu ja tak robiłam,ale może ktoś poprawi. Komórki nk bez znaczenia tylko pani w labo mi powiedziała, że w 2 fazie cyklu.

Chyba apka mi zgłupiała i pokazała Twój awatar przy tamtych wynikach (podmiany awatarów u mnie w apce są częste). A że były po niemiecku, to mi się zgadzalo i nie sprawdzilam nicka. A kilka razy patrzyłam na ten wynik wit D3 i zastanawiałam się, czemu taki słaby, skoro już bierzesz 10tys. Przepraszam za zamęt, szkoda, że Ty nie masz tylu świeżych badań.
Nic się nie stało. Każdy ma prawo do pomyłki.

Dziewczyny z 6.07 tsh 1.27 dalej mam leki brać. Ale lekarz pow że mam zrobić kontrolne tsh dopiero w przyszłym roku. Muszę go zmienić bo mi tsh lubi skakac i nie mogę być 5 miesięcy bez kontrolowania tsh.

Dziewczyny z 6.07 tsh 1.27 dalej mam leki brać. Ale lekarz pow że mam zrobić kontrolne tsh dopiero w przyszłym roku. Muszę go zmienić bo mi tsh lubi skakac i nie mogę być 5 miesięcy bez kontrolowania tsh.
Tsh bardzo ładne. I tez bym nie ufala temu lekarzowi. Tez jestem wybredna 😄 tsh kontroluje co miesiąc. W Polsce mogę. Sama jadę i sama sobie dawki dobieram. Z jedną panią Endokrynolog pogadałam uczciwie i stwierdziła że faktycznie znam swój organizm i dobrze mi idzie dobór leków. Ze zezwala na samowolę. I jakby coś się działo to mam dzwonić. 😁 teraz miałam po ciąży 0.9 biorąc na zmianę 50/75. Pobrałam sobie 50 przez cały tydzień i wiem ze w tym tygodniu musze na zmianę. Już mnie nosi emojonalnie.

Tsh bardzo ładne. I tez bym nie ufala temu lekarzowi. Tez jestem wybredna [emoji1] tsh kontroluje co miesiąc. W Polsce mogę. Sama jadę i sama sobie dawki dobieram. Z jedną panią Endokrynolog pogadałam uczciwie i stwierdziła że faktycznie znam swój organizm i dobrze mi idzie dobór leków. Ze zezwala na samowolę. I jakby coś się działo to mam dzwonić. [emoji16] teraz miałam po ciąży 0.9 biorąc na zmianę 50/75. Pobrałam sobie 50 przez cały tydzień i wiem ze w tym tygodniu musze na zmianę. Już mnie nosi emojonalnie.
Ja badam co kwartał i to mi wystarcza. Ale zmienię lekarza bo bym chciała sprawdzić poziom wit d3 b12 ogólna morfologie i mocz bo kiedyś miałam problem z anemia a nie chce dać mi skierowania bo mówi że nie ma podstaw [emoji2368] skończony debil.

Już dawno nie miałam tak ładnego tsh żeby mi tak stało. Utrzymuje się już kilka miesięcy.

Ja badam co kwartał i to mi wystarcza. Ale zmienię lekarza bo bym chciała sprawdzić poziom wit d3 b12 ogólna morfologie i mocz bo kiedyś miałam problem z anemia a nie chce dać mi skierowania bo mówi że nie ma podstaw [emoji2368] skończony debil.

Już dawno nie miałam tak ładnego tsh żeby mi tak stało. Utrzymuje się już kilka miesięcy.
To tylko sue cieszyć. Bo te skoki tarczycy są do bani. 😒 w sumie to tez wykładnia tego xd organizm dobrze pracuje teraz. Teraz tych "wystarczy" znaleźć nowego lekarza.

To tylko sue cieszyć. Bo te skoki tarczycy są do bani. [emoji19] w sumie to tez wykładnia tego xd organizm dobrze pracuje teraz. Teraz tych "wystarczy" znaleźć nowego lekarza.
Koleżanka z kursu poleciła mi swojego lekarza rodzinnego i z niczym problemu nie robi. Może uda mi się dostać do niej i może da mi skierowania.

reklama
Dzisiaj miałam ostatnią wizytę położnej patronazowej. Zmartwilo mnie że mała w tym tygodniu tylko 50 gram przybrała. W tamtym tygodniu 0.5 kg.
Dziewczyny czy to normalne że raz więcej a teraz mniej. Ma już skończone 6 tygodni. Startowalisny z waga 3270 g wychodząc ze szpitala obecną waga 4860g.

Do góry