reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Co do szczepoen to jestem spanikowana bo jeszcze nie dzwonili z przychodni. A moja ma juz skończone 8 tygodni...nie mogę się dodzwonić i dzisiaj tam jadę sie dowiedzieć co i jak. O nadal nie wiem czy brać te 5w1 czy na NFZ...a ty jak wybrałaś ?
No i nas sie udaje dalej na samej piersi. 😄 twoja waży naprawdę wzorcowo. Uwierz mi ze bardziej ja się mam czym stresować;) a oto i moja Miłka 😁🥰
Ile ma włosków! 😳 śliczna dziewczynka 😍🥰🥰
I jeszcze wlasnie odebralam przeciwciala przeciw antygenom lozyska i tez ujemne.
Chyba już skończę się badać 🤪
Mnie przywoływałaś do porządku a widzę że Ty dalej szukasz u siebie przyczyn 🙈😋

reklama
Co do szczepoen to jestem spanikowana bo jeszcze nie dzwonili z przychodni. A moja ma juz skończone 8 tygodni...nie mogę się dodzwonić i dzisiaj tam jadę sie dowiedzieć co i jak. O nadal nie wiem czy brać te 5w1 czy na NFZ...a ty jak wybrałaś ?
No i nas sie udaje dalej na samej piersi. 😄 twoja waży naprawdę wzorcowo. Uwierz mi ze bardziej ja się mam czym stresować;) a oto i moja Miłka 😁🥰
Śliczna dziewczynka. Twoja szczupła ale za to długa.

Załączniki

• 20200705_102009.jpg
    20200705_102009.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 73
  • 20200705_203854.jpg
    20200705_203854.jpg
    1 016,8 KB · Wyświetleń: 70
Ile ma włosków! 😳 śliczna dziewczynka 😍🥰🥰

Mnie przywoływałaś do porządku a widzę że Ty dalej szukasz u siebie przyczyn 🙈😋

Tak ja zrobilam dużo badań, ale już jakiś czas temu niektóre wyniki po 2-3tyg dopiero właśnie teraz odbieram 😉 ale właśnie każdy dobry wynik utwierdza mnie w przekonaniu, że niestety może się zdarzyć dlatego Cię dyscyplinuje 😉🙈

Tak ja zrobilam dużo badań, ale już jakiś czas temu niektóre wyniki po 2-3tyg dopiero właśnie teraz odbieram 😉 ale właśnie każdy dobry wynik utwierdza mnie w przekonaniu, że niestety może się zdarzyć dlatego Cię dyscyplinuje 😉🙈
A no tak, nie skojarzyłam że na niektóre wyniki trzeba dłużej czekać. Ja dzisiaj zleciłam oznaczenie witaminy d3 i b12, ciekawe czy będę mieć dzisiaj wynik. Bo w środę miałam krew pobieraną, ale to laboratorium mrozi surowice na 30 dni i nie trzeba z domu wychodzić żeby zlecić badanie ponowne 😋 tylko jakoś nie dostałam żadnego potwierdzenia i już żałuję że się zdecydowałam na taką opcję 😋

Jezeli ANA 1 nic nie wyszło to nie ma sensu robić ANA2 i ANA3?
Z tego jak dobrze pamiętam jak ANA1 wyszło ok, to powinnaś zrobić ANA2. Mi tu dziewczyny radziły, żeby robić odrazu ANA2, bo jak ANA1 wyjdzie ok to trzeba robić kolejne.
O kurde to nie wiedziałam. A wyniki napisali, że nie stwierdzono czyli powinnam dalej robić? 🙉 Ja oszaleje 🤣
Tak. Chyba, że coś źle zapamiętałam 😁. Ale ja robiłam odrazu ANA2, bo jak ono ok to ANA1 jest też ok.
- chyba coś tak było 🤔🤔🤔
Może się ktoś jeszcze wypowie, bo może coś pomyliłam. Bo to może było tak, że jak ANA1 wyjdzie pozytywne, to musisz robić ANA2 żeby wiedzieć co jest nie tak... Już kurczę nie pamiętam. Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, bo ja badania też robiłam z polecenia tu dziewczyn na forum.
Poczekaj może wypowiedzą się dziewczyny mądrzejsze ☺

Temat już widzę wyjaśniony, ale napiszę skoro już zaznazylam cytaty :p jeśli ana1 wychodzi ujemne, to nie bada się dalej bo też wyjdą ujemne. A co do tego czemu radzimy robić od razu ana2 to dlatego, że cenowo jest podobnie jak ana1, A w przypadku ostatniego wyniku ana1 i tak musimy zrobić ana2 i ponosimy niepotrzebnie koszty ;)

Kiedy się to najlepiej bada? U nas już 3,5 miesiąca po stracie. Żaden lekarz nie sugerował tego badania. Nie mam problemów z autoimmunologia. Jedna ciąża idealna, druga skończona w 11tyg. Serce przestało bic w 8-9 tyg. Pytam, bo chyba te komórki nk, i całą immuno, utrudniają zapłodnienie i na bardzo wczesnym etapie ciąży szkodzą, prawda?
Najlepiej do 6 tyg po poronieniu. Ale jeśli zgadzasz teraz i wyjdą dodatnie to wiesz że coś się dzieje. Natomiast jeśli wyjdą teraz ujemne to nie masz pewności czy w ciąży się coś nie aktywuje

Dzisiaj miałam ostatnią wizytę położnej patronazowej. Zmartwilo mnie że mała w tym tygodniu tylko 50 gram przybrała. W tamtym tygodniu 0.5 kg.
Dziewczyny czy to normalne że raz więcej a teraz mniej. Ma już skończone 6 tygodni. Startowalisny z waga 3270 g wychodząc ze szpitala obecną waga 4860g.
Ekstra przyrost, powiedziałabym że książkowy ;) i nie każ jej rosnąć 0.5kg na tydzień, bo zaraz bedzoe słonik i jej nie podniesiesz :p

Eh no to muszę jeszcze to z lekarzem skonsultować... Mam poziom 21,a normę mam 20-100. Lekarka mi w tym papierku napisała, że 1000 wystarczy. [emoji2368] Ale ja biorę witaminy ciążowe i dla starajacych się, w których jest wit. D, od 2 lat i pomimo to mam niską.

A to ci apka! [emoji6][emoji6][emoji6]

Mój ze względu na pracę nie może korzystać z pomocy psychologa. Ale przenigdy by się na to nie zdecydował. To prosty chłop i nie uznaje takich rzeczy.

A ja nawet po drugim poronieniu chciałam, ale ostatecznie nie poszłam, wybrałam siłownię i ze sportu czerpie endorfiny [emoji4] czuję wie naprawdę dobrze, przepracowałam sobie w głowie to wszystko.

Tłumaczę mojemu zeby się tak nie stresował. Czasem pomaga czasem nie. Staram się mu dawać dobre jedzenie no i tłuc do głowy zeby ograniczać stres. No i tyle.
W Wit dla kobiet jest tego tak mało że na pewno nie podniesie poziomu. A 1000j to dla dzieci.... moja córka ma 14miesiecy i dostaje 800 :p i to nie na podbicie wyniku tylko profilaktycznie jak to dzieciom się daje

Temat już widzę wyjaśniony, ale napiszę skoro już zaznazylam cytaty :p jeśli ana1 wychodzi ujemne, to nie bada się dalej bo też wyjdą ujemne. A co do tego czemu radzimy robić od razu ana2 to dlatego, że cenowo jest podobnie jak ana1, A w przypadku ostatniego wyniku ana1 i tak musimy zrobić ana2 i ponosimy niepotrzebnie koszty ;)

Najlepiej do 6 tyg po poronieniu. Ale jeśli zgadzasz teraz i wyjdą dodatnie to wiesz że coś się dzieje. Natomiast jeśli wyjdą teraz ujemne to nie masz pewności czy w ciąży się coś nie aktywuje

Ekstra przyrost, powiedziałabym że książkowy ;) i nie każ jej rosnąć 0.5kg na tydzień, bo zaraz bedzoe słonik i jej nie podniesiesz :p

W Wit dla kobiet jest tego tak mało że na pewno nie podniesie poziomu. A 1000j to dla dzieci.... moja córka ma 14miesiecy i dostaje 800 :p i to nie na podbicie wyniku tylko profilaktycznie jak to dzieciom się daje
A czy mając jedną ciążę za sobą, zupełnie zdrową i bezproblemową, może się coś "przestawić" w układzie immunologicznym? W wywiadzie rodzinnym nie było u mnie takich przypadków.

Dziewczyny , dziś byłam u Pani hematolog . Stwierdziła ze przy mutacji mthr i pai 1 nie potrzebuje heparyny ... jak to możliwe ?

reklama
Do góry