reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny , dziś byłam u Pani hematolog . Stwierdziła ze przy mutacji mthr i pai 1 nie potrzebuje heparyny ... jak to możliwe ?
Ta mutacją nie jest przez większość lekarzy nawet wskazaniem do acardu w ciazy. 😃 sama ma tylko ta mutacje i to jeszcze hetero czyli po jednym rodzicu. ;) mi dano hepwryne xe względu profilaktycznego i dwóch strat.

@gigi_ @Charlotte21 piękne te Wasze dziewczynki 😍😍😍
@Charlotte21 ale Miłka ma oczka 😍
No cudo moje rośnie 😃 trochę się martwię że jest chudzinka ale od początku (nawet w brzuchu) wykazywała tendencje do niższej wagi. 🥰 będę pytać jeszcze pediatry. We wtorek konczy kalendarzowo 2 misiace. Ale ten czas leci...niedawno spalam z brzuchem a teraz prawie nie śpię 🥱
Pamiętam o tobie. Ciągle o was myślę. Mam nadzieje ze wszystko się ułoży i maz sie wyleczy ✊✊✊ frunt to nie popaść w pafanoje. I zachować dobre relacje z mężem.
U mnie w ciazy i połogu były mocno zachwiane, więc dobrze ze przed były mocne i silne więzi. 😊

Może, dużo jest tutaj dziewczyn które mają dzieci i miały bezproblemowe ciąże a teraz nagle poronienia i problemy
A czy mając jedną ciążę za sobą, zupełnie zdrową i bezproblemową, może się coś "przestawić" w układzie immunologicznym? W wywiadzie rodzinnym nie było u mnie takich przypadków.

Ta mutacją nie jest przez większość lekarzy nawet wskazaniem do acardu w ciazy. 😃 sama ma tylko ta mutacje i to jeszcze hetero czyli po jednym rodzicu. ;) mi dano hepwryne xe względu profilaktycznego i dwóch strat.

No cudo moje rośnie 😃 trochę się martwię że jest chudzinka ale od początku (nawet w brzuchu) wykazywała tendencje do niższej wagi. 🥰 będę pytać jeszcze pediatry. We wtorek konczy kalendarzowo 2 misiace. Ale ten czas leci...niedawno spalam z brzuchem a teraz prawie nie śpię 🥱
Pamiętam o tobie. Ciągle o was myślę. Mam nadzieje ze wszystko się ułoży i maz sie wyleczy ✊✊✊ frunt to nie popaść w pafanoje. I zachować dobre relacje z mężem.
U mnie w ciazy i połogu były mocno zachwiane, więc dobrze ze przed były mocne i silne więzi. 😊
Kurde , tez mam hetero ... boje się trochę ze lekarz nie będzie chciał mi dać tej heparyny , chociaż ja tez po stratach

Mi nawet gin nie zleciła badania pai1, tylko mthfr i protrombiny ale zrobiłam bo w pakiecie było taniej a skoro nie zleciła to wnioskuję że nie ma wpływu na poronienia. Nie wiem jak z tym mthfr, może niedobór kwasu foliowego powoduje poronienia, albo takie wady zarodka że sam obumiera [emoji848]
Tyle że mi też nie kazała zbadać poziomu kwasu a tylko gen mthfr. W środę mam wizytę, będę rozmawiać.
Czyli za wcześnie cieszyłam się , ze znalazłam powód poronień ? [emoji3166]

Mi nawet gin nie zleciła badania pai1, tylko mthfr i protrombiny ale zrobiłam bo w pakiecie było taniej a skoro nie zleciła to wnioskuję że nie ma wpływu na poronienia. Nie wiem jak z tym mthfr, może niedobór kwasu foliowego powoduje poronienia, albo takie wady zarodka że sam obumiera [emoji848]
Tyle że mi też nie kazała zbadać poziomu kwasu a tylko gen mthfr. W środę mam wizytę, będę rozmawiać.
Ja właśnie tez robiłam na własna rękę , bo nikt nie zlecił , a w internecie pisano , ze to istotne . A tez znalazłam pare przypadków , a na przykład dziewczynę na YT , która ma te same mutacje co ja , 2 poronienia , a 3 ciąża zakończona sukcesem , przy przyjmowaniu heparyny . Także sama nie wiem co myśleć .. ponoć heparyna nie może zaszkodzić dziecku , a wręcz przeciwnie ... wolałabym ja brać ...

To musiałabyś znaleźć lekarza który Ci ją przypisze. Ja chyba kolejną ciąże zaryzykuje bez. Chociaż nie wiem jeszcze co lekarka na to. Może acard zaleci i wystarczy.
Ja właśnie tez robiłam na własna rękę , bo nikt nie zlecił , a w internecie pisano , ze to istotne . A tez znalazłam pare przypadków , a na przykład dziewczynę na YT , która ma te same mutacje co ja , 2 poronienia , a 3 ciąża zakończona sukcesem , przy przyjmowaniu heparyny . Także sama nie wiem co myśleć .. ponoć heparyna nie może zaszkodzić dziecku , a wręcz przeciwnie ... wolałabym ja brać ...

reklama
Do góry