reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dopiero diagnostyka wrzuciła wynik. Oczywiście beta poniżej 0,2. Nie było jak dla mnie innej opcji. Na 24go położna wcisnęła mnie do ginki. I znów się zacznie ględzenie, że może już przekwitam, że moja waga itp. itd. Ech jak ja to uwielbiam 😉
Tobie sama nie wiem czego życzyć? Czy wysokiej bety czy może szybkiego pojawienia się @. W każdym bądź razie powodzenia Kochana!

Raczej @ bo na ciążę jeszcze mniejsze szanse niż u Ciebie:p A ze tyle jak słoń, to też się mogło coś pozmieniac :( boję się czy nie jet coś z cukrem

Raczej @ bo na ciążę jeszcze mniejsze szanse niż u Ciebie:p A ze tyle jak słoń, to też się mogło coś pozmieniac :( boję się czy nie jet coś z cukrem
TSH badałaś? To pierwszy podejrzany kiedy przybiera się na wadze.

@Takaja123 to jedyna ginka której ufam w mojej okolicy. Babka jest konkretna, ma ogromne doświadczenie, odbierała poród mojej matki jak ja się rodziłam, także ponad 30lat jest w zawodzie. Z tym, że boli jak słyszę że mogę już przekwitać. Wiesz to jest takie wyparcie z umysłu czegoś co Ci nie pasuje 🤪

W piątek idziemy do mojej gin. Mi dietetyczka dała zielone światło, więc lekarka może też się przychyli do tego i dostanę heparynę i ruszymy. Pytanie co dalej z mężem. Wiemy, że ma żylaki, ale boi się operacji, a poza tym nie wiem czy to konieczne... to spora ingerencja. Jesteśmy otwarci na inseminację. Zobaczymy co powie gin w piątek.

A jak pomyślę sobie o naszym pierwszym synu... począł się na zasadzie "to co, chcesz? chcę" i podjeliśmy taką tylko jedną próbę, bez testów owu, bez kalendarzyka, nie dbaliśmy o dietę i styl życia i bach! złoty strzał... tym bardziej doceniam, że się nam udało przez pryzmat tego co teraz przechodzimy. Nie miałam tak złego roku w swoim życiu jak ten.
Mój mąż też miał żylaki i dwa zabiegi żeby się ich pozbyć bo miał nawrót. Też się bardzo bal zabiegu ale naprawdę nie ma czego. Jego wyniki po zabiegach się poprawiły i po każdym zachodziłam w ciążę, prócz fragmentacji. Chociaż też jest nieco lepiej niż przed. no i przyjmuje garść witamin.

Hej kochana
Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. Ja miałam troszkę podobna sytuację. Poronilam 2 razy w ciągu pół roku, najpierw w sierpniu ciążą biochemiczna A potem w grudniu puste jajo. Teraz staram się dalej, choć widmo poronienia sprzed kilku miesięcy cały czas gdzieś tam w pamięci siedzi i jest ciężko psychicznie całkowicie się wyłączyć i zapomnieć o tym co było. Po Twoim wpisie widać, że starasz się być silna, to dobrze, że nie chcesz się poddac. Masz już dzidziusia czy to walka o pierwsze ?
Kochana! Jak miło widzieć Cię z wiadomościami, że ponawiacie starania. Trzymam mocno kciuki 😚
oj strach będzie pewnie do końca..
dlatego ja kupiłam, mąż był przeciwny ale jak zobaczył jaka struta chodze to sie zgodził ;)
Ja postawiłam mojego Męża przed faktem dokonanym. Ale jak 1szy raz znaleźliśmy tętno małej to mało się nie popłakał, wcześniej na wizycie nie mógł być ze mną i to był w ogóle jego 1szy raz....
No widzisz, ja żałuję że nie kupiłam tego monitora oddechu. Mój sen przez to cierpiał [emoji23][emoji85] Jakbym planowała 3 to na pewno znalazłoby się to w wyprawce [emoji4]
Seerio? My nie mamy i nie czujemy potrzeby zakupu, chociaż myślałam o tym planując wyprawkę. Mam nadzieję że nie pożałuję nigdy decyzji.

@roki_1991 skoro pojawiają się myśli i rozmowy o rodzeństwie dla Wiki to trzymam kciuki 😚

@gigi_ też polecam Ci aplikacje. Za te pieniążki kup coś innego, bardziej przydatnego dla Blanki 😉

Witaj Kochana pamiętam Cię :)))) co słychać :)?
Kochana! Jak miło widzieć Cię z wiadomościami, że ponawiacie starania. Trzymam mocno kciuki [emoji9]

Ja postawiłam mojego Męża przed faktem dokonanym. Ale jak 1szy raz znaleźliśmy tętno małej to mało się nie popłakał, wcześniej na wizycie nie mógł być ze mną i to był w ogóle jego 1szy raz....

Seerio? My nie mamy i nie czujemy potrzeby zakupu, chociaż myślałam o tym planując wyprawkę. Mam nadzieję że nie pożałuję nigdy decyzji.

@roki_1991 skoro pojawiają się myśli i rozmowy o rodzeństwie dla Wiki to trzymam kciuki [emoji9]

@gigi_ też polecam Ci aplikacje. Za te pieniążki kup coś innego, bardziej przydatnego dla Blanki [emoji6]

Kochana! Jak miło widzieć Cię z wiadomościami, że ponawiacie starania. Trzymam mocno kciuki [emoji9]

@roki_1991 skoro pojawiają się myśli i rozmowy o rodzeństwie dla Wiki to trzymam kciuki [emoji9]

@gigi_ też polecam Ci aplikacje. Za te pieniążki kup coś innego, bardziej przydatnego dla Blanki [emoji6]
Tak, ale ja mam schizę że potrafię w nocy pójść do 8latki sprawdzić czy oddycha [emoji85]

Witaj Kochana pamiętam Cię :)))) co słychać :)?
Miło mi 😁 myślałam że tylko ja taka pamiętliwa jestem 😁
Dziękuję że pytasz 😚 U mnie wszystko dobrze się ułożyło, 20 kwietnia urodziłam zdrową córeczkę, rośnie jak na drożdżach, nie dokucza, śpi ładnie w nocy... Naprawdę nie mam na co narzekać. Może tylko na to, że zgłupiałam i często zamiast coś zrobić sensownego, to siedzę i gapie się na dziecko 😁
Tak, ale ja mam schizę że potrafię w nocy pójść do 8latki sprawdzić czy oddycha [emoji85]
Okej.... To i ja czasami mała sprawdzam, ale to jak wybitnie spokojnie śpi, a zdarza się to dość rzadko, bo w dzień już mało śpi, a w nocy macha łapkami jak dyrygent 😂

@Oczekujaca123 a co u Was? To już roczek na dniach, dobrze pamiętam? 😊

reklama
Hej,
Ja poronilam w listopadzie 2019, 10 grudzień 2019 -lyzeczkowanie w sumie lyzeczkowanie w 12 tyg. Teraz druga ciaza ale beta hcg slabo rosnie ok. 50,2% przyrost (5 tyg, i 4 dni). Poza tym pozytywne wyniki mutacji MTHFR i PAI-1 w układzie heterozygotycznym, tak więc nie wesoło. Macie jakieś porady?

Do góry