reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

To widzę że mamy podobnie. Ja poczekam jeszcze tydzień, zrobię testa i najwyżej pójdę do gina. Daj znać jaki wynik

Haha, mój jak usłyszał że chce kupić Wiki monitor oddechu to warczal, mówił że zdziwiam i że po co mi to i będę kasę wydawać. Powiedziałam że mój spokojny sen jest warty te 420zl [emoji14] kupiłam. Po tygodniu mąż mówi że nie wyobraża sobie bez tego żyć :D także tak to już z facetami jest [emoji14]

2% to nie tragedia, jeśli ma dużo tych plemników to spoko :) na witaminach się nie znam więc nie pomogę

Polecam monitor oddechu :) spokój ducha ;)
No widzisz, ja żałuję że nie kupiłam tego monitora oddechu. Mój sen przez to cierpiał [emoji23][emoji85] Jakbym planowała 3 to na pewno znalazłoby się to w wyprawce [emoji4]

reklama
O taki, na olx używany znalazłam [emoji846]
Ja jak znalazłam to serduszko to aż energii dostałam [emoji1787]Zobacz załącznik 1133688
Kupiłam identyczny :) ja znalazłam na nim tętno małej jakos w 11tc :) teraz już nie używam bo 30tc to ruchy są więc nie ma potrzeby ale ten strach pewnie Ci zostanie do końca. Teraz byłam na wyjeździe kilka dni i mała się słabo ruszała to już miałam panikę alw tylko wróciliśmy do domu i zaraz szaleństwo w brzuchu :) widocznie nie lubi opuszczać domu ;p

To widzę że mamy podobnie. Ja poczekam jeszcze tydzień, zrobię testa i najwyżej pójdę do gina. Daj znać jaki wynik

Haha, mój jak usłyszał że chce kupić Wiki monitor oddechu to warczal, mówił że zdziwiam i że po co mi to i będę kasę wydawać. Powiedziałam że mój spokojny sen jest warty te 420zl :p kupiłam. Po tygodniu mąż mówi że nie wyobraża sobie bez tego żyć :D także tak to już z facetami jest :p

2% to nie tragedia, jeśli ma dużo tych plemników to spoko :) na witaminach się nie znam więc nie pomogę

Polecam monitor oddechu :) spokój ducha ;)
Na szczęście plemników ma sporo (320mln A w 1ml 100mln) ruchomośc (72%) jest ok. Tylko czy i kiedy będzie zdrowa ciąża? Podlamalam się...

Kupiłam identyczny :) ja znalazłam na nim tętno małej jakos w 11tc :) teraz już nie używam bo 30tc to ruchy są więc nie ma potrzeby ale ten strach pewnie Ci zostanie do końca. Teraz byłam na wyjeździe kilka dni i mała się słabo ruszała to już miałam panikę alw tylko wróciliśmy do domu i zaraz szaleństwo w brzuchu :) widocznie nie lubi opuszczać domu ;p
Ja trochę szukałam tego tętna bo nie wiedziałam do końca jakiego dźwięku szukać ale jak znalazłam to wiedziałam że to to [emoji16]
No ja kilka dni chodziłam zestresowana czy wszystko jest ok.. [emoji87]

U nas wieść o bobasku się zarwz rozejdzie bo kilku osobom powiedzieliśmy z rodziny [emoji1787]
Brat wczoraj przyjechał i mówi że jak coś to mają rzeczy po małym [emoji16]

Haha, nieźle ;)

Dzięki ;)

Masakra, jakby nie mogli zadzwonić wcześniej.... no chyba że.lekarka od dziś dopiero na l4, to tego nie przeskoczysz. Dobrze że chociaż badania wam zrobią, A macie jakiś następny termin?
Przepraszam musiałam ominąć twój post. Dopiero teraz przeczytałam.

Tak od razu się rejestrowałam i termin mamy na 8.07 na 9.30 ale muszę jeszcze pojechać do swojego gin na początku lipca po nowe 2 skierowania do kliniki bo tamte stracą ważność.

Na szczęście plemników ma sporo (320mln A w 1ml 100mln) ruchomośc (72%) jest ok. Tylko czy i kiedy będzie zdrowa ciąża? Podlamalam się...
Będzie, będzie, spokojnie ;) mój też nie miał szału bo chyba 4%, A Udało się ;)

Przepraszam musiałam ominąć twój post. Dopiero teraz przeczytałam.

Tak od razu się rejestrowałam i termin mamy na 8.07 na 9.30 ale muszę jeszcze pojechać do swojego gin na początku lipca po nowe 2 skierowania do kliniki bo tamte stracą ważność.
Spokojnie. No to 3 tygodnie Jeszcze, zleci. A to nie macie tak że jak już zaczniecie leczenie w klinice to skierowanie już nie jet konieczne? Czy jak?

Będzie, będzie, spokojnie ;) mój też nie miał szału bo chyba 4%, A Udało się ;)

Spokojnie. No to 3 tygodnie Jeszcze, zleci. A to nie macie tak że jak już zaczniecie leczenie w klinice to skierowanie już nie jet konieczne? Czy jak?
Niestety nie. U nas jest tak, że co 3 miesiące trzeba nowe skierowanie donieść.

Mogła być wizyta w przyszłym tygodniu ale nie damy tak co chwilę jeździć ponieważ mam w jedną stronę prawie 100km plus czas na dojście do Kliniki. Ale chociaż będę się starała żeby co najmniej 2 wizyty w miesiącu będą.

Hej, hej... czy Wasi mężowie / partnerzy mieli robione badanie nasienia?
Mąż dziś robił i wszystko pięknie, poza morfologią - min. 4%, u niego 2%. Największe odchylenia są w główce i wstawce. Co z tym robić? Macie jakąś wiedzę w temacie?
W środę dostaniemy wyniki fragmentacji.
Mój mąż miał 1% i zaszłam w ciążę. Ale brał mnóstwo supli, miał powtórzyć badanie i w międzyczasie zaszłam w ciążę [emoji3526]

Mój mąż miał 1% i zaszłam w ciążę. Ale brał mnóstwo supli, miał powtórzyć badanie i w międzyczasie zaszłam w ciążę [emoji3526]
W piątek idziemy do mojej gin. Mi dietetyczka dała zielone światło, więc lekarka może też się przychyli do tego i dostanę heparynę i ruszymy. Pytanie co dalej z mężem. Wiemy, że ma żylaki, ale boi się operacji, a poza tym nie wiem czy to konieczne... to spora ingerencja. Jesteśmy otwarci na inseminację. Zobaczymy co powie gin w piątek.

A jak pomyślę sobie o naszym pierwszym synu... począł się na zasadzie "to co, chcesz? chcę" i podjeliśmy taką tylko jedną próbę, bez testów owu, bez kalendarzyka, nie dbaliśmy o dietę i styl życia i bach! złoty strzał... tym bardziej doceniam, że się nam udało przez pryzmat tego co teraz przechodzimy. Nie miałam tak złego roku w swoim życiu jak ten.

reklama
Dopiero diagnostyka wrzuciła wynik. Oczywiście beta poniżej 0,2. Nie było jak dla mnie innej opcji. Na 24go położna wcisnęła mnie do ginki. I znów się zacznie ględzenie, że może już przekwitam, że moja waga itp. itd. Ech jak ja to uwielbiam 😉
Tobie sama nie wiem czego życzyć? Czy wysokiej bety czy może szybkiego pojawienia się @. W każdym bądź razie powodzenia Kochana!

Do góry