reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Szkoda... Niestety zdarza się, ale pobrali chociaż nasienie. Co się odwlecze to nie uciecze, będzie dobrze.. [emoji120]
Ja dziś uderzam do kliniki na ostatnie pobieranie krwi potrzebne do monitoringu hormonalnego cyklu. Robiłam w 21, 3 i teraz w 15 dc. Cieszę się, że to ostatni raz [emoji846]
No ale pewnie już w piątek wiedzieli że lekarka jest chora mogli zadzwonić.

Teraz będę ostrożniejsza i dzień przed wizytą będę dzwonić sama się pytać czy wizyta jest aktualna.

Może uda mi się załatwić tego diabetologa i zrobić krzywe to od razu na 8.07 wezmę badania na kontrolę do kliniki i już będą mieć cały zestaw badań mój i męża.

Ja póki co miałam badania hormonalne w 2dc nie wiem czy będą robić wiecej ich. A rachunek za badanie nasienia przyjdzie mi poczta a 4.06 lekarka pow że mam kasę zabrać ze sobą na 15.06 (dzisiaj).

Też się nad tym zastanawiam właśnie, bo cały czas mam złe przeczucie.
Jaki kupiłaś?
O taki, na olx używany znalazłam [emoji846]
Ja jak znalazłam to serduszko to aż energii dostałam [emoji1787]
IMG_20200615_131620.jpeg

Hej, hej... czy Wasi mężowie / partnerzy mieli robione badanie nasienia?
Mąż dziś robił i wszystko pięknie, poza morfologią - min. 4%, u niego 2%. Największe odchylenia są w główce i wstawce. Co z tym robić? Macie jakąś wiedzę w temacie?
W środę dostaniemy wyniki fragmentacji.

Też się nad tym zastanawiam właśnie, bo cały czas mam złe przeczucie.
Jaki kupiłaś?
oj strach będzie pewnie do końca..
dlatego ja kupiłam, mąż był przeciwny ale jak zobaczył jaka struta chodze to sie zgodził ;)
Dziewczyny, jedyne co mogę powiedzieć że strach bedzoe na pewno do samego końca. 🥴 sama to przeżyłam. Nawet jak weszłam w 32 tc. Ten bezpieczny, to myślałam że poczuje ulgę. Nic barfziej mylnego. ;) więc jak detektor ma was uspokoić to warto używać. Ja wizyty miałam co 2 tygodnie. I wychodząc już z usg już wyczekiwalam kolejnej wizyty.
A ile razy malutka mi strachu narobila bo miała leniwy dzień. ... idzie zawału dostać. 🤭 teraz co prawda sprawdzam po milion razy czy oddycha ale to już inny rodzaj strachu 😁
Także róbcie i kupujcie wszystko co was uspokoi. Tylko ostrożnie z poszukiwaniem tętna. U mnie w szpitaku nawet polozne z doświadczeniem miałam probkem odszukać u małej tętno bo była bardzo nisko i odwrócona.wiec na oddziale się śmiali że mogliby mnie wziac na trening na studia położnicze. 🙂 dla studentów.
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!

reklama
@roki_1991 na jednym wózku jedziemy. Z tym, że ja chodzę okropnie rozdrażniona bez @. Dzisiaj konsultowała mnie endokrynolog i kazała pójść na betę. Teoretycznie nie ma szans na ciążę, poza tym testy były negatywne, a przytulanki były zaledwie raz i to w takim czasie że... no właśnie, że ciąża jest nierealna. Ale poszłam dla świętego spokoju.
To widzę że mamy podobnie. Ja poczekam jeszcze tydzień, zrobię testa i najwyżej pójdę do gina. Daj znać jaki wynik

oj strach będzie pewnie do końca..
dlatego ja kupiłam, mąż był przeciwny ale jak zobaczył jaka struta chodze to sie zgodził ;)
Haha, mój jak usłyszał że chce kupić Wiki monitor oddechu to warczal, mówił że zdziwiam i że po co mi to i będę kasę wydawać. Powiedziałam że mój spokojny sen jest warty te 420zl :p kupiłam. Po tygodniu mąż mówi że nie wyobraża sobie bez tego żyć :D także tak to już z facetami jest :p

Hej, hej... czy Wasi mężowie / partnerzy mieli robione badanie nasienia?
Mąż dziś robił i wszystko pięknie, poza morfologią - min. 4%, u niego 2%. Największe odchylenia są w główce i wstawce. Co z tym robić? Macie jakąś wiedzę w temacie?
W środę dostaniemy wyniki fragmentacji.
2% to nie tragedia, jeśli ma dużo tych plemników to spoko :) na witaminach się nie znam więc nie pomogę

Dziewczyny, jedyne co mogę powiedzieć że strach bedzoe na pewno do samego końca. 🥴 sama to przeżyłam. Nawet jak weszłam w 32 tc. Ten bezpieczny, to myślałam że poczuje ulgę. Nic barfziej mylnego. ;) więc jak detektor ma was uspokoić to warto używać. Ja wizyty miałam co 2 tygodnie. I wychodząc już z usg już wyczekiwalam kolejnej wizyty.
A ile razy malutka mi strachu narobila bo miała leniwy dzień. ... idzie zawału dostać. 🤭 teraz co prawda sprawdzam po milion razy czy oddycha ale to już inny rodzaj strachu 😁
Także róbcie i kupujcie wszystko co was uspokoi. Tylko ostrożnie z poszukiwaniem tętna. U mnie w szpitaku nawet polozne z doświadczeniem miałam probkem odszukać u małej tętno bo była bardzo nisko i odwrócona.wiec na oddziale się śmiali że mogliby mnie wziac na trening na studia położnicze. 🙂 dla studentów.
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!
Polecam monitor oddechu :) spokój ducha ;)

Do góry