reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gratulacje !!!! Cieszę się że mała nie dokazuje :) dużo zdrówka dla was :*
Miło mi [emoji16] myślałam że tylko ja taka pamiętliwa jestem [emoji16]
Dziękuję że pytasz [emoji9] U mnie wszystko dobrze się ułożyło, 20 kwietnia urodziłam zdrową córeczkę, rośnie jak na drożdżach, nie dokucza, śpi ładnie w nocy... Naprawdę nie mam na co narzekać. Może tylko na to, że zgłupiałam i często zamiast coś zrobić sensownego, to siedzę i gapie się na dziecko [emoji16]

Okej.... To i ja czasami mała sprawdzam, ale to jak wybitnie spokojnie śpi, a zdarza się to dość rzadko, bo w dzień już mało śpi, a w nocy macha łapkami jak dyrygent [emoji23]

@Oczekujaca123 a co u Was? To już roczek na dniach, dobrze pamiętam? [emoji4]

reklama
Dziewczyny zrobiłam dzisiaj komplet badań w 3 dc,więc tak:
Estradiol 31.3(wczesna faza pecherzykowa 22.4-115, faza środkowa pęcherzykowa 25-115).
Androstedion 3.07(0.3-3.3)
TSH 1.96 (dwa tygodnie temu było 1.49, a cały czas biorę Euthyrox 25, więc nie wiem skąd ten skok 😔)
FSH 6.3(3.85-8.78)
LH 11.5(2.12-10.89)
Prolaktyna 14,22(norma do 26)
testosteron 0.16(0.1-0.75)
Martwi mnie takie wysokie LH i niestety duży stosunek LH/FSH więc chyba PCOS? 😔😔😔 Androstedion też taki na granicy normy, no i to skaczące TSH. Czy któraś z Was miała też taki wysoki stosunek LH/FSH i udało się jej jakoś zajść w ciążę? 😔

Dziewczyny zrobiłam dzisiaj komplet badań w 3 dc,więc tak:
Estradiol 31.3(wczesna faza pecherzykowa 22.4-115, faza środkowa pęcherzykowa 25-115).
Androstedion 3.07(0.3-3.3)
TSH 1.96 (dwa tygodnie temu było 1.49, a cały czas biorę Euthyrox 25, więc nie wiem skąd ten skok [emoji17])
FSH 6.3(3.85-8.78)
LH 11.5(2.12-10.89)
Prolaktyna 14,22(norma do 26)
testosteron 0.16(0.1-0.75)
Martwi mnie takie wysokie LH i niestety duży stosunek LH/FSH więc chyba PCOS? [emoji17][emoji17][emoji17] Androstedion też taki na granicy normy, no i to skaczące TSH. Czy któraś z Was miała też taki wysoki stosunek LH/FSH i udało się jej jakoś zajść w ciążę? [emoji17]
A jak wyglądają twoje jajniki na usg? Mają pęcherzyki w okół jajnika lub oby dwuch jajników?

@młoda1994 Teraz po poronieniu pełno pęcherzyków w obydwu jajnikach. Przez było wszystko pięknie, potwierdzone owulację, regularne cykle.
Za tydzień czeka mnie wizyta u nowego lekarza, także zobaczymy co powie. Liczę, że może przy pomocy stymulacji się uda 😔

@młoda1994 Teraz po poronieniu pełno pęcherzyków w obydwu jajnikach. Przez było wszystko pięknie, potwierdzone owulację, regularne cykle.
Za tydzień czeka mnie wizyta u nowego lekarza, także zobaczymy co powie. Liczę, że może przy pomocy stymulacji się uda [emoji17]
A ile jesteś po poronieniu? Może to za wcześnie na takie badania bo może się jeszcze organizm nie zregenerował? Tak głośno mysle

reklama
5 miesiący, więc myślę że już chyba najwyższa pora wracać do normalności, a tu takie przeciwności [emoji2358]
No to faktycznie myślę że te wyniki już są miarodajne.

Ja akurat pcos nie mam ale dużo czytałam i dużo dziewczyn z forum ma więc się nie przejmuj pcos to nie wyrok. Odpowiednie leczenie i ciąża jest możliwa. Trzymam [emoji110] za ciebie [emoji6]

Do góry