reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie sądzę że mam większą wiedzę, tak mi jakoś logika podpowiadała żeby poczekać aż się zacznie poronienie, A potem brac się za regulowanie cyklu ;) młoda, zrobisz jak uważasz bo to musi być twoja decyzja. Żadna z nas nie weźmie odpowiedzialności za twoją decyzję, musisz sama się męczyć :p
Ty już nie bądź taka skromna. Bo zapewne większość dziewczyn się ze mną zgodzi że masz bardzo duża wiedzę [emoji4][emoji4]

Teraz sobie tak myślę że faktycznie masz rację przecież regulować cykle bez krwawienia to się mija z celem. Nie mam @ już 4 miesiące więc te parę dni mnie nie zbawi. Mimo wszystko dziękuję za rady[emoji6]

reklama
Cześć Dziewczyny.
Mam na imię Aga
1 ciąża zdrowy Syn 10/10 jedyną nieprawidłowosc moja po teście z krwi pappa słabe przepływy maciczne wdrożony acard.
Druga ciąża poronienie zatrzymane w 8 tygodniu.
Wtedy lekarz nic nie wdrożył po poronieniu a bo może to wiek.
A może wada genetyczna .
3 ciąża to samo . Teraz . Właśnie poronienie zatrzymane w 8 tygodniu . Zarodek jest serce biło i znowu zatrzymanie.
Prawdopodobnie mam za gęsta krew i teraz będę miała wdrożony acard ale już od starań .
Później po badaniach ewentualnie heparyne albo lek , którego nazwę zapomnialam .
Możliwe że mam trombofilie i też mam zbadać homeosyteina nie wiem czy dobrze zapamiętałam.
Czy któraś z Was ma też taki problem Jak ja ?
Ja mam trombofilie, ale homocysteine miałam ok. W poniedziałek idę do lekarza to dowiem się czegoś.
Współczuję bardzo:*

Ty już nie bądź taka skromna. Bo zapewne większość dziewczyn się ze mną zgodzi że masz bardzo duża wiedzę [emoji4][emoji4]

Teraz sobie tak myślę że faktycznie masz rację przecież regulować cykle bez krwawienia to się mija z celem. Nie mam @ już 4 miesiące więc te parę dni mnie nie zbawi. Mimo wszystko dziękuję za rady[emoji6]

No dobra, wiem sporo ;) szkoda tylko że całej tej wiedzy musiałam się dokopywac "sama" bez pomocy lekarza i na własnej skórze.... całą wiedzę mam tu z forum i myślę że @witch84 potwierdzi, że te 3 lata temu była tu taka ekipa, która dobrze doradzała m.im. mi, A ja teraz staram się tylko przekazać swoją wiedzę dalej ;)

Dziewczyny byłam wczoraj na wizycie kontrolnej po zabiegu, generalnie okej, troche za grube endometrium ale ponoć może tak jeszcze być, ale w wynikach histopatologicznych napisali nie wykluczono toxoplazmozy, a badałam ją w styczniu, musiałabym mieć wielkiego pecha żeby teraz to złapać.:/ lekarka mówiła że laboratoria czesto różne rzeczy wpisują aby było, muszę w poniedziałek zrobić toxo. Co do innych badań to pytałam, generalnie po 1 razie raczej sie nie robi, ale jak bardzo bede chciała to żeby zacząć właśnie od trombofilii.

No dobra, wiem sporo ;) szkoda tylko że całej tej wiedzy musiałam się dokopywac "sama" bez pomocy lekarza i na własnej skórze.... całą wiedzę mam tu z forum i myślę że @witch84 potwierdzi, że te 3 lata temu była tu taka ekipa, która dobrze doradzała m.im. mi, A ja teraz staram się tylko przekazać swoją wiedzę dalej ;)
Ta wiedza ci się przydała i napewno przyda i sporo dziewczyn będzie mogło liczyć na rady od ciebie w tych sprawach [emoji4] szkoda tylko że większość lekarzy na świecie to konowały a nie lekarze z powołania. Niestety w tych czasach jak nie posmarujesz to nie ma co liczyć na dobre serce lekarzy i na "zdrowe" podejście do pacjentek. Oby tylko odchaczyc i kolejna i tak do emerytury.

Też dzięki tej walce i dochodzenie wszystkiego "samej" masz już roczna córeczkę[emoji3059]

Cześć Dziewczyny.
Mam na imię Aga
1 ciąża zdrowy Syn 10/10 jedyną nieprawidłowosc moja po teście z krwi pappa słabe przepływy maciczne wdrożony acard.
Druga ciąża poronienie zatrzymane w 8 tygodniu.
Wtedy lekarz nic nie wdrożył po poronieniu a bo może to wiek.
A może wada genetyczna .
3 ciąża to samo . Teraz . Właśnie poronienie zatrzymane w 8 tygodniu . Zarodek jest serce biło i znowu zatrzymanie.
Prawdopodobnie mam za gęsta krew i teraz będę miała wdrożony acard ale już od starań .
Później po badaniach ewentualnie heparyne albo lek , którego nazwę zapomnialam .
Możliwe że mam trombofilie i też mam zbadać homeosyteina nie wiem czy dobrze zapamiętałam.
Czy któraś z Was ma też taki problem Jak ja ?
W zasadzie ja mam za sobą 2 poronienia zatrzymane na 8 tygodniu. W badaniach wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy. Acard biorę cały czas a heparynę od owulacji.

W zasadzie ja mam za sobą 2 poronienia zatrzymane na 8 tygodniu. W badaniach wyszedł mi zespół antyfosfolipidowy. Acard biorę cały czas a heparynę od owulacji.

Dziękuję za odpowiedź. Czy heparyna jest zawsze w zastrzyku ?
Być może oczywiste ale ja dopiero badam teren.
Oczywiście idę do lekarza w niedługim czasie.
Trzymam kciuki mocno za Ciebie żeby teraz się udało!

reklama
Do góry