reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Trzyma mocno kciuki [emoji110] sama czekam na Zielone światło od lekarza po ostatnim poronieniu. Jeszcze się doczekamy [emoji847][emoji3590][emoji3590]
Cześć ,
Niedawno byłam listopadowa mama2020 , niestety poroniłam :( . To było poronienie zatrzymane, 7 tydzień. Ciąża była niespodzianka ale bardzo sie cieszyliśmy. To byłoby nasze 3 dziecko. Poroniłam juz kiedyś wcześniej tez dwa razy. Takze mam 2 dzieci i 3 poronienia za sobą.
Dlatego, ze ta ciąża nie była planowana, nie miałam żadnych leków. Po wielu rozmowach i wciąż z głowa pełna wątpliwości , postanowiliśmy jednak starać sie o trzecie. Mam leki wiec liczę, ze tym razem wszystko bedzie dobrze. To jest nasz 1 cykl starań. @ powinnam dostać pod koniec miesiąca.
Uściski :)

reklama
Trzyma mocno kciuki [emoji110] sama czekam na Zielone światło od lekarza po ostatnim poronieniu. Jeszcze się doczekamy [emoji847][emoji3590][emoji3590]
Dziekuje :) życzę, Ci żebyście dostali szybko pozwolenie na starania , no i zeby szybko sie

Sandra094 ja urodzilam 2 dwoje dzieci. Każda z tych szczesliwie zakończonych ciąż, poprzedzona była poronieniem. Wiem jaki to stres ale bądź dobrej mysli :) Ja mam wrażenie, ze ja muszę poronic , zeby potem urodzić zdrowe dziecko, nie wiem, moze potrzebuje „kopa” z hormonów .

Dziewczyny, mi lekarka kazała brać acard dopiero od pozytywnego testu. Czy to ok? Moze powinnam tak jak niektóre tu z Was brać juz teraz?
Do tego progesteron od 19dc .
Aaaaa i jak to jest z kwasem foliowym? Zapisany mam od lekarki 5mg . A w witaminach , takich przed ciąża tez on jest , w standardowej dawce 4 mg. To wychodzi , ze ja biorę 9 mg dziennie! Nie wiem czy to ok.
Jak wy bierzecie te witaminy?

Dziekuje :) życzę, Ci żebyście dostali szybko pozwolenie na starania , no i zeby szybko sie

Sandra094 ja urodzilam 2 dwoje dzieci. Każda z tych szczesliwie zakończonych ciąż, poprzedzona była poronieniem. Wiem jaki to stres ale bądź dobrej mysli :) Ja mam wrażenie, ze ja muszę poronic , zeby potem urodzić zdrowe dziecko, nie wiem, moze potrzebuje „kopa” z hormonów .

Dziewczyny, mi lekarka kazała brać acard dopiero od pozytywnego testu. Czy to ok? Moze powinnam tak jak niektóre tu z Was brać juz teraz?
Aaaaa i jak to jest z kwasem foliowym? Zapisany mam od lekarki 5mg . A w witaminach , takich przed ciąża tez on jest , w standardowej dawce 4 mg. To wychodzi , ze ja biorę 9 mg dziennie! Nie wiem czy to ok.
Ja biorę dawkę metylowana 800 ale już mi się kończą i będę zażywać 0.4 w formie metylowanej i 0.4 zwykłego (ovulomed max).

Cześć a jakie są wskazania do acardu i jaka dawka ?
U mnie o krzepliwosc chodzi. Nie nadciśnienie. Mam brać teraz już od starań. Czyli od płockich dni. Ja teraz ronie w szpitalu tabletkami . Dzisiaj wychodzę. Za tydzień mam zacząć brać.
Jeśli chodzi o kwas mam brać też ten aktywny . Aktywne foliany.
Powodzenia. Ja bym jeszcze z lekarzem skonsuktowala dlaczego tak zalecił .

...zeby szybko sie udało , miało byc 😀 cos mi urwało słowo :)

Aga10_2018 acard na przepływy. Po 2 poronieniu tez brałam ale właśnie nie pamietam czy od początku cyklu czy tak jak teraz mi każą.
Bardzo Ci współczuje kochana, przytulam , bądź silna 🤗

mloda1994 czyli tez masz spora dawkę. Tak sie tez zastanawiam jak to jest potem w ciąży. Czy ten kwas foliowy bierze sie tylko w tych witaminach dla ciężarnych czy tez jeszcze dodatkowo . Kurka, powinnam wiedzieć ale od ostatniej szczęśliwej ciąży minęło juz 8 lat ! Skleroza 😉

...zeby szybko sie udało , miało byc [emoji3] cos mi urwało słowo :)

Aga10_2018 acard na przepływy. Po 2 poronieniu tez brałam ale właśnie nie pamietam czy od początku cyklu czy tak jak teraz mi każą.
Bardzo Ci współczuje kochana, przytulam , bądź silna [emoji847]

mloda1994 czyli tez masz spora dawkę. Tak sie tez zastanawiam jak to jest potem w ciąży. Czy ten kwas foliowy bierze sie tylko w tych witaminach dla ciężarnych czy tez jeszcze dodatkowo . Kurka, powinnam wiedzieć ale od ostatniej szczęśliwej ciąży minęło juz 8 lat ! Skleroza [emoji6]
Ja biorę sama od siebie ta dawkę kwasu foliowego. U mnie strasznie długa i trudna historia więc łapie się wszystkiego i co chwilę próbuje czegoś innego z nadzieją że w końcu któryś zestaw sumplementow złapie i uda mi się zająć w ciążę ze szczęśliwym zakończeniem. Jak dotąd 7 lat starań z przerwami 10 lat sex bez zabieczenia i 5 strat żadnego dziecka ziemskiego

...zeby szybko sie udało , miało byc 😀 cos mi urwało słowo :)

Bardzo Ci współczuje kochana, przytulam , bądź silna 🤗

mloda1994 czyli tez masz spora dawkę. Tak sie tez zastanawiam jak to jest potem w ciąży. Czy ten kwas foliowy bierze sie tylko w tych witaminach dla ciężarnych czy tez jeszcze dodatkowo . Kurka, powinnam wiedzieć ale od ostatniej szczęśliwej ciąży minęło juz 8 lat ! Skleroza 😉

O to ja też na przepływy właśnie 75 mg i mam brać już od starań

reklama
Do góry