reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny może wy doradzicie. Zakupiłam sobie ovulomed max w saszetkach na 3 miesiące i moje pytanie brzmi czy mogę zacząć już pić ten ovulomed max mimo że jeszcze biorę leki od gin na wywołanie miesiączki?
Drugie pytanie czy można już zacząć stosować olej z wiesiołka czy lepiej poczekać do 1dc?

O ile dobrze kojarzę to jest wyrównanie cyklu? Jaki ma skład? Ile masz jeszcze tych tabletek na wywołanie @? Coś się rusza jakieś plamienia?

O ile dobrze kojarzę to jest wyrównanie cyklu? Jaki ma skład? Ile masz jeszcze tych tabletek na wywołanie @? Coś się rusza jakieś plamienia?
Nic nie ma żadnych plamien. To jest na wywołanie krwawienia jeszcze 3 i gin pow że 3 dni po odstawieniu powinna być @
Image.jpeg

Tak ovulomed max jest na wyregulowanie cykli.

@młoda1994 myślę, że brać według zaleceń. Jsk bierzesz jedna dziennie to masz stały poziom witamin we krwi. A co da Ci branie 2x co drugi dzień?
Właśnie nie wiem[emoji23][emoji23] tak tylko zapytałam. Ale dziękuję za radę i zacznę brać od dzisiaj wieczora te saszetki 1x1 mam nadzieję że one wyregulują mi cykle w końcu będzie wszystko ok.

Cześć Dziewczyny.
Mam na imię Aga
1 ciąża zdrowy Syn 10/10 jedyną nieprawidłowosc moja po teście z krwi pappa słabe przepływy maciczne wdrożony acard.
Druga ciąża poronienie zatrzymane w 8 tygodniu.
Wtedy lekarz nic nie wdrożył po poronieniu a bo może to wiek.
A może wada genetyczna .
3 ciąża to samo . Teraz . Właśnie poronienie zatrzymane w 8 tygodniu . Zarodek jest serce biło i znowu zatrzymanie.
Prawdopodobnie mam za gęsta krew i teraz będę miała wdrożony acard ale już od starań .
Później po badaniach ewentualnie heparyne albo lek , którego nazwę zapomnialam .
Możliwe że mam trombofilie i też mam zbadać homeosyteina nie wiem czy dobrze zapamiętałam.
Czy któraś z Was ma też taki problem Jak ja ?
Witaj. Przyczyn może być wiele, ale myślę że ten trop z krzepliwoacia krwi jest dobry. Zrobiłabym na twoim miejscu jest na trombofilie (polecam stronę testdna.pl) i badania na zespół antyfosfolipidowy (przeciwciala antykariolipinowe, przeciwko beta2glikoprpteinie, oba w klasie igg i igm, i antykoagulant tocznia). W zależności od tego co ci tam wyjdzie to zobaczysz co dalej. A lek to pewnie clexane, neoparin lub fraxiparyna- wszystko to heparyna w zastrzykach.

Dziewczyny może wy doradzicie. Zakupiłam sobie ovulomed max w saszetkach na 3 miesiące i moje pytanie brzmi czy mogę zacząć już pić ten ovulomed max mimo że jeszcze biorę leki od gin na wywołanie miesiączki?
Drugie pytanie czy można już zacząć stosować olej z wiesiołka czy lepiej poczekać do 1dc?
Ja bym poczekala z tym lekiem na to aż zaczniesz krwawic. I olej z wiesiolka najlepiej od 1 dc też :)

reklama
Właśnie nie wiem[emoji23][emoji23] tak tylko zapytałam. Ale dziękuję za radę i zacznę brać od dzisiaj wieczora te saszetki 1x1 mam nadzieję że one wyregulują mi cykle w końcu będzie wszystko ok.
Rozbawilas mnie 🤣🤣🤣 powiem.ci że nie wiem jak wpadłaś na to żeby brać co drugi dzień podwójna dawkę :D nie odbieraj tego jako atak, broń Boże, po prostu mnie rozbawiło :D

Do góry