reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Rozbawilas mnie [emoji1787][emoji1787][emoji1787] powiem.ci że nie wiem jak wpadłaś na to żeby brać co drugi dzień podwójna dawkę :D nie odbieraj tego jako atak, broń Boże, po prostu mnie rozbawiło :D
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Możesz sobie wyobrazić że ja się też śmieje z tego. Nawet nie wiem co myślałam w czym by to mogło mi pomóc [emoji2356]

reklama
Witaj. Przyczyn może być wiele, ale myślę że ten trop z krzepliwoacia krwi jest dobry. Zrobiłabym na twoim miejscu jest na trombofilie (polecam stronę testdna.pl) i badania na zespół antyfosfolipidowy (przeciwciala antykariolipinowe, przeciwko beta2glikoprpteinie, oba w klasie igg i igm, i antykoagulant tocznia). W zależności od tego co ci tam wyjdzie to zobaczysz co dalej. A lek to pewnie clexane, neoparin lub fraxiparyna- wszystko to heparyna w zastrzykach.

Ja bym poczekala z tym lekiem na to aż zaczniesz krwawic. I olej z wiesiolka najlepiej od 1 dc też :)
2 dziewczyny 2 różne porady i co ja mam zrobić? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Cześć Dziewczyny.
Mam na imię Aga
1 ciąża zdrowy Syn 10/10 jedyną nieprawidłowosc moja po teście z krwi pappa słabe przepływy maciczne wdrożony acard.
Druga ciąża poronienie zatrzymane w 8 tygodniu.
Wtedy lekarz nic nie wdrożył po poronieniu a bo może to wiek.
A może wada genetyczna .
3 ciąża to samo . Teraz . Właśnie poronienie zatrzymane w 8 tygodniu . Zarodek jest serce biło i znowu zatrzymanie.
Prawdopodobnie mam za gęsta krew i teraz będę miała wdrożony acard ale już od starań .
Później po badaniach ewentualnie heparyne albo lek , którego nazwę zapomnialam .
Możliwe że mam trombofilie i też mam zbadać homeosyteina nie wiem czy dobrze zapamiętałam.
Czy któraś z Was ma też taki problem Jak ja ?
Kurde Aga tak sobie kibicowalysmy w Grudniowych mamach... [emoji3064] Bardzo mi przykro z powu Twojej straty [emoji174]
Nie pomogę Ci w kwestii trombofilli bo po badaniach, które miałam na szczęście nie mam tego problemu.

Kurde Aga tak sobie kibicowalysmy w Grudniowych mamach... [emoji3064] Bardzo mi przykro z powu Twojej straty [emoji174]
Nie pomogę Ci w kwestii trombofilli bo po badaniach, które miałam na szczęście nie mam tego problemu.

Niestety los tak chciał.
Na szczęście teraz mną już lekarz pokieruje.
Czekam na test covid19
Dzisiaj do próbki pobrane.
Jak ujemny jutro to stawiam się na oddział bo zarodek już spory i nie chcieli mnie puszczać do domu z tabletkami poronnymi.

Dobra pokaże wam mojego bobsona🥰

Załączniki

• C89E9652-0B47-4298-BD31-1BF706572498.jpeg
    C89E9652-0B47-4298-BD31-1BF706572498.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 68
  • 09EADE78-3C61-46CA-BB48-4D9C0944D8A0.jpeg
    09EADE78-3C61-46CA-BB48-4D9C0944D8A0.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 73
  • 71E135C7-A3AE-4414-98A1-2E831D3D1938.jpeg
    71E135C7-A3AE-4414-98A1-2E831D3D1938.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 74
2 dziewczyny 2 różne porady i co ja mam zrobić? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
@młoda1994 poczekaj aż dostaniesz okres i zacznij brać 😉 @roki_1991 ma większą wiedzę niż ja 😁
Ok dziękuję. A co do wiedzy to macie obie bardzo duża wiedzę. Czasami jak czytam wypowiedzi twoje i @roki_1991 to bym pow że z wiedzy która posiadacie jesteście "siostrami" [emoji4][emoji4]

Nie sądzę że mam większą wiedzę, tak mi jakoś logika podpowiadała żeby poczekać aż się zacznie poronienie, A potem brac się za regulowanie cyklu ;) młoda, zrobisz jak uważasz bo to musi być twoja decyzja. Żadna z nas nie weźmie odpowiedzialności za twoją decyzję, musisz sama się męczyć :p

Niestety los tak chciał.
Na szczęście teraz mną już lekarz pokieruje.
Czekam na test covid19
Dzisiaj do próbki pobrane.
Jak ujemny jutro to stawiam się na oddział bo zarodek już spory i nie chcieli mnie puszczać do domu z tabletkami poronnymi.
Moje poronienie wlasnie się skończyło, tym razem udało się naturalnie a za tydz mam kontrolę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i dostaniemy zielone światło do działań.
Dużo siły Ci życzę. Oby ten pobyt w szpitalu był możliwie krótki. A Ty wracaj szybko do 'formy'. I zrób badania bo warto [emoji3590]

reklama
@Jivka Ona jakoś ostatnio tak ma wiesz 😅 kurczę wcześniej nam smoczek pomagał, ale odkąd go „odstawiła” to potrzebuje częściej pomemlać cyca. Czytałam o tym, bo nie wiedziałam czy jej pozwalać, ale są 2 szkoły 🙈 jedna mówi ze zabierac, a druga ze to zawsze smoczek powinien być zamiennikiem piersi a nie odwrotnie, czyli jak dziecko ma potrzebę ssania to dać cyca. I nigdy bym nie określiła jej jako cycoholik bo jakoś mi się to zawsze kojarzyło z dzieckiem które wisi na piersi 😅🤭 a ona chce go po prostu poczuć i jej wystarcza 5 minut :)

Do góry