reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja na temat torbieli wypowiadać się nie będę, bo nie chcę nikogo straszyć. Jak jest torbiel to znaczy, że był wylew. U mojego syna po wylewie II stopnia były torbiele, które się wchłonęły. I co? Od 2,5mca życia był intensywnie rehabilitowany. O każdy nowy krok w rozwoju ruchowym była ciężka walka. Jak miał 4lata zdiagnozowano u niego zaburzenia autystyczne, oczywiście spowodowane tym co go spotkało podczas porodu. Także my jesteśmy kiepskim przykładem. Aczkolwiek znam przypadki gdzie obyło się bez jakichkolwiek powikłań i rozwój dzieci jest prawidłowy czego i Wam życzę.

Ja na temat torbieli wypowiadać się nie będę, bo nie chcę nikogo straszyć. Jak jest torbiel to znaczy, że był wylew. U mojego syna po wylewie II stopnia były torbiele, które się wchłonęły. I co? Od 2,5mca życia był intensywnie rehabilitowany. O każdy nowy krok w rozwoju ruchowym była ciężka walka. Jak miał 4lata zdiagnozowano u niego zaburzenia autystyczne, oczywiście spowodowane tym co go spotkało podczas porodu. Także my jesteśmy kiepskim przykładem. Aczkolwiek znam przypadki gdzie obyło się bez jakichkolwiek powikłań i rozwój dzieci jest prawidłowy czego i Wam życzę.

A na usg w szpitalu po porodzie było wszystko Ok? U nas pani doktor robiła usg całej główki, ja stałam obok i wszystko mi tłumaczyła. Trwalo to dosyć długo bo wszystko sprawdzała 3 razy... mówiła ze główka wewnątrz jest nienaruszona.. ze ten wylew być podskórny, a nie tak jakby wewnątrz mózgu [emoji848][emoji4]

Nie odbierz tego zle [emoji6], ale piszesz ze nie chcesz sie wypowiadać i straszyć ale moim zdaniem jednak to zrobiłaś, nnat dopiero co urodzila i chyba nie potrzebne jej takie informacje w tym momencie, a od opiniowania czy był wylew czy nie jest lekarz który mówił że jest wszystko w porządku ... [emoji848][emoji848][emoji848]

A co z tymi zaburzeniami autystycznymi? Potwierdzilo sie faktycznie?? Bo wiki tez miala wylew 2 stopnia tylko jakos ciezko powiedziec kiedy, chyba jeszcze w czasie ciazy.... teaz 11.05 mamy miec kontrolne usg glowki ale sie boje ze sie nie odbedzie :( tylko u nas nie bulo torbiel

@Takaja123 Antolek skończył dzisiaj roczek. Nie wiem kiedy to zleciało. To był Przepiękny rok. Targają mną dzisiaj emocje, wspominam dzień koedy mój CUD-owny chłopczyk przyszedł na świat. Ahh co to była za ulga kiedy go zobaczyłam.
A co u nas...dobija mnie ta korona ale cieszymy się soba ile możemy. Antek jest bardzo że mną związany a przez to wszystko jeszcze bardziej mamusiowy się zrobił. Nie przechodził roczku ale za to raczkuje z prędkością torpedy. Ma 7 ząbków. Uwielbia muzykę i taniec. Kocha zwierzątka. Jest wspaniałym chłopcem, jest naprawdę grzeczny chociaż ma czasem takie dni ze wychodzę z siebie. No i jak na prawdziwego małego faceta przystało śpi z mamą w łóżku :D aaaa i nadal jest cycusiowy
A co u Ciebie??

@nnat. co do torbiela to Antek ma go nadal, ale od kilku miesięcy jego rozmiar się nie zwiększał więc już nie musimy go kontrolować. Także że spokojem.

@hona ja Ciebie pamiętam o baaaaardzo monco trzymam za Was kciuki...

Załączniki

• received_332713791037586.jpeg
    received_332713791037586.jpeg
    118,4 KB · Wyświetleń: 78
  • received_356574251938837.jpeg
    received_356574251938837.jpeg
    43,3 KB · Wyświetleń: 68
  • IMG_20200426_215908.jpg
    IMG_20200426_215908.jpg
    568,8 KB · Wyświetleń: 91
  • IMG_20200426_215852.jpg
    IMG_20200426_215852.jpg
    648,1 KB · Wyświetleń: 84
@kb.karola90 Cudowny Antoś!![emoji7][emoji173]️ i nadal ma te piękne włoski 🥰 Wszystkiego najwspanialszego dla synusia [emoji847] ja czuje, ze moja córa będzie tak samo mamusiowa, jak Antoś [emoji4] ale czekam już na to z niecierpliwością [emoji16][emoji847]

@Takaja123 Antolek skończył dzisiaj roczek. Nie wiem kiedy to zleciało. To był Przepiękny rok. Targają mną dzisiaj emocje, wspominam dzień koedy mój CUD-owny chłopczyk przyszedł na świat. Ahh co to była za ulga kiedy go zobaczyłam.
A co u nas...dobija mnie ta korona ale cieszymy się soba ile możemy. Antek jest bardzo że mną związany a przez to wszystko jeszcze bardziej mamusiowy się zrobił. Nie przechodził roczku ale za to raczkuje z prędkością torpedy. Ma 7 ząbków. Uwielbia muzykę i taniec. Kocha zwierzątka. Jest wspaniałym chłopcem, jest naprawdę grzeczny chociaż ma czasem takie dni ze wychodzę z siebie. No i jak na prawdziwego małego faceta przystało śpi z mamą w łóżku :D aaaa i nadal jest cycusiowy
A co u Ciebie??

@nnat. co do torbiela to Antek ma go nadal, ale od kilku miesięcy jego rozmiar się nie zwiększał więc już nie musimy go kontrolować. Także że spokojem.

@hona ja Ciebie pamiętam o baaaaardzo monco trzymam za Was kciuki...

Antoś to mój prezent urodzinowy, obchodzimy urodziny razem 😁 maly, WIELKI CUD ❤️ rośnie mały przystojniacha i te loczki, slodziutki 😍
Zwierzatka uwielbia po mamusi hehe, zaprzyjaźnił się ze szczurkami? :)
U nas bez zmian, owieczki rosną, pracuje csly czas i dostałam nowa umowę. Będziemy kontynuować leczenie męża jak się sytuacja uspokoi 😉

@kb.karola90 Cudowny Antoś!![emoji7][emoji173]️ i nadal ma te piękne włoski 🥰 Wszystkiego najwspanialszego dla synusia [emoji847] ja czuje, ze moja córa będzie tak samo mamusiowa, jak Antoś [emoji4] ale czekam już na to z niecierpliwością [emoji16][emoji847]
Dziękuje bardzo w imieniu Antosia :)

Antoś to mój prezent urodzinowy, obchodzimy urodziny razem 😁 maly, WIELKI CUD ❤️ rośnie mały przystojniacha i te loczki, slodziutki 😍
Zwierzatka uwielbia po mamusi hehe, zaprzyjaźnił się ze szczurkami? :)
U nas bez zmian, owieczki rosną, pracuje csly czas i dostałam nowa umowę. Będziemy kontynuować leczenie męża jak się sytuacja uspokoi 😉
Aaaa no tak...Kochana Wszystkiego Najlepszego i życzę Ci przede wszystkim spełnienia marzeń!!! Ja tak bardzo wierzę że w końcu zaświeci dla Was słoneczko...
A szczurki wydałam w zeszłym roku bo nie miałam serca trzymać ich w klatce a one bardzo chciały do Antka, ale znalazłam im meeeega fajny nowy domek i cały czas "mam z nimi kontakt" :)

reklama
Do góry