reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mnie też lekarz wysłał na zabieg do szpitala , a po dwóch dniach znalazło się serduszko więc ja bym poczekała chwilę jeśli nic się nie dzieje złego i zbadała zarodek po weekendzie . Betę badałam w odstępie 2 dni i przyrost nie wyniósł te ok. 60% (jeśli dobrze pamiętam, że tyle powinno być ) bo okazało się, że na tym etapie przyrost jest już mniejszy i nie ma się co sugerować .
Oby u mnie też tak było moja beta wynosi 2630 to powinna podskoczyć podwójnie. Zobaczymy chciałabym aby w moim przypadku też tak było.

Tylko pamiętaj l tym że im później tym beta zwalnia, więc bardzo Cię proszę nie panikuj nawet jeśli beta nie będzie 100% wieksza :) A skierowanie do szpitala na takim etapie to jakieś nieporozumienie!! Proszę Cię nawet jeśli to dostaniesz to poczekaj z tydzień zanim pójdziesz do szpitala! Bo na prawdę możesz usunąć zdrowa i prawidłowo rozwijająca się ciążę która po prostu jest młodsza!!
Przyjaciółka mi napisała że jest w ciąży w 7 tyg ostatnia miesiączkę miała 26 lutego a ja ostatnia miałam 13 marca dwa i pół tyg po niej więc ja nie rozumiem ja niby zaczelam teraz 7 tydz i ona też ma 7 mimo że miesiączki nasze miały odstęp dwóch tyg. Chcę wierzyć w to że moja ciąża jest młodsza i że mój lekarz oczekuje zbyt wiele od razu że nie każda ciąża jest taka sama. Dzisiaj co chwilę konttroluje czy piersi mnie bolą. Czy nie krwawie chociaż i tak biorę luteine. Na głowę dostanę do poniedziałku.

Przyjaciółka mi napisała że jest w ciąży w 7 tyg ostatnia miesiączkę miała 26 lutego a ja ostatnia miałam 13 marca dwa i pół tyg po niej więc ja nie rozumiem ja niby zaczelam teraz 7 tydz i ona też ma 7 mimo że miesiączki nasze miały odstęp dwóch tyg. Chcę wierzyć w to że moja ciąża jest młodsza i że mój lekarz oczekuje zbyt wiele od razu że nie każda ciąża jest taka sama. Dzisiaj co chwilę konttroluje czy piersi mnie bolą. Czy nie krwawie chociaż i tak biorę luteine. Na głowę dostanę do poniedziałku.
Można liczyć na dwa sposoby. Od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i wtedy ciąża trwa 40 tygodni, albo od owulacji i wtedy jest 38 tygodni. Lekarze, w większości posługują się miesiączką, bo nigdy nie wiadomo do końca kiedy było zapłodnienie, nawet pomimo wiedzy na temat owulacji :) Podpisuje sie pod tym co napisała @witch84 .

U koleżanki leci 7 tydzień od owu czyli tak na prawdę 9 tc. U Ciebie jest dziś 6+1 Czyli 7tc liczone od ostatniej miesiączki czyli tak jak się powinno liczyć. Na tym etapie nie ma opcji żeby jeszcze było serduszko!!! Ono się pojawia dopiero później. Matko, co za lekarz konowal..... Jak on może tak straszyć dziewczyny... masakra... do poniedziałku jeszcze może serduszka nie byc i nie będzie w tym nic zlego. Mam nadzieję że już Cię do tego przekonaliśmy. Proszę Cię zmieni lekarza, bo tylko się stresujesz. Serduszko się pojawia przy becie ok 10000 A Ty masz dopiero 2630. Na tym etapie powinien być pęcherzyk, a jest, więc jest wszystko okej!!!

reklama
U koleżanki leci 7 tydzień od owu czyli tak na prawdę 9 tc. U Ciebie jest dziś 6+1 Czyli 7tc liczone od ostatniej miesiączki czyli tak jak się powinno liczyć. Na tym etapie nie ma opcji żeby jeszcze było serduszko!!! Ono się pojawia dopiero później. Matko, co za lekarz konowal..... Jak on może tak straszyć dziewczyny... masakra... do poniedziałku jeszcze może serduszka nie byc i nie będzie w tym nic zlego. Mam nadzieję że już Cię do tego przekonaliśmy. Proszę Cię zmieni lekarza, bo tylko się stresujesz. Serduszko się pojawia przy becie ok 10000 A Ty masz dopiero 2630. Na tym etapie powinien być pęcherzyk, a jest, więc jest wszystko okej!!!
Jest też pęcherzyk żółtkowy i zarodek. Chcę żeby tak było na prawdę
Poczekam ten cały tydzień nie dam się wyłyżeczkować tak od razu. Lekarza wybrałam najlepszego niby na okolice ale byl inny jak miałam problemy z torbielem na jajniku. Teraz jest taki wszystko źle widzi w mojej ciąży. Zarodek nie taki pęcherzyk nie taki i ja później załamana 😓😓😓gorzej jak beta nie urośnie

Do góry