reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny jak to bylo u Was z progesteronem ?

Ja bralam Duphaston 3x1 i Luteine 3x1 w pierwszych tygodniach. Jakos tak do 12 tc, ale Luteina mi nie skuzyla. Osmdstawilismy i bralam duohaston 3x2 ciągle, prawie do 31 tc. Tydzien przerwy i w szpitalu wdrozyli mi Luteine i teraz w 35 tc lekarz mi odstawil. Teraz czuje sie taka niezabezpieczona troche ;/
Kiedy Wam odstawili lekarze Luteine lub duohaston? Lekarz mi powiedzial ze w tak wysokiej ciąży się już odstawia. Gdyby nie szpital to by mi nie proponował brac luteiny. Ale dzieki niej czuła mniej napiety brzuch i nie stawiał się tak często....
A ja kochana nie pamietam kompletnie kiedy mi odstawił luteinę 🤭[emoji23] coś mi gdzieś świta ze Ok 25-26 tc🤷‍♀️[emoji848]
A ja przed chwila zrobiłam test ciążowy. I chciałam zapytac kiedy radzicie mi pójść do gina? Mam w domu luteinę, Metypred (komórki nk 12%), ale mój gin mowil, ze jak się uda, to natychmiast włączamy heparynę. A ja nie mam na nią skierowania :( myślicie, ze uda się je uzyskać poprzez wizytę tele lub video z hematologiem? Jutro napisze SMS do mojego gina.
@Paula919191 bierzesz może heparynę?

Jutro rano zrobię jeszcze jeden test żeby był z porannego moczu Zobacz załącznik 1101878
Trzymam kciuki!![emoji173]️ ale fajnie tu się ostatnio trochę „zakreskowało” [emoji7][emoji847] @Takaja123 Jak tam u Was? [emoji9]

reklama
A ja przed chwila zrobiłam test ciążowy. I chciałam zapytac kiedy radzicie mi pójść do gina? Mam w domu luteinę, Metypred (komórki nk 12%), ale mój gin mowil, ze jak się uda, to natychmiast włączamy heparynę. A ja nie mam na nią skierowania :( myślicie, ze uda się je uzyskać poprzez wizytę tele lub video z hematologiem? Jutro napisze SMS do mojego gina.

Jutro rano zrobię jeszcze jeden test żeby był z porannego moczu Zobacz załącznik 1101878
Gratulacje!!trzymam kciuki
W kwietniu rok temu straciliśmy pierwsza ciąże, a ta z remontów to druga :)

Dziękuję Kochana :) mam nadzieję, że i ja będę wspominać poród jako coś niesamowitego, a nie traumatycznego :)
Będzie Ci dane na pewno, trzymamy tu wszystkie kciuki [emoji3590]

A nie masz jakichś przeczuć co do mnie? [emoji16]
Ja jakieś przeczucia jak miewalam na pełnię 8 kwietnia, albo na urodziny teścia 10 kwietnia [emoji16] teraz czuję się jak tykająca bomba i nie wiem nic, wręcz boję się że Małej się nie pospieszy i do majówki będziemy się bujać [emoji16]

O widzisz, ja czekałam tak na 37 tc, jak już wybił to ulga niesamowita :)
A ja właśnie bardziej porodem się martwię i tego się boję, z opieka wierzę dużo przyjdzie naturalnie, instynktownie... Mam wsparcie Męża, sam chce dużo przy małej pomagac, więc musi być dobrze :)

Cudownie [emoji3590]
A powiedz mi, coś Ci nie pasowało, czy ot tak rutynowo ktg miałaś robione??

Aaaaa, takżem czuła ze to TO! :) Dzwon jutro do lekarza koniecznie, w obecnej sytuacji wszystko prawie da się załatwić przez telefoniczne konsultacje z lekarzami :)
Trzymam szalenie mocno kciuki za Was [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Pełnia bardzo działa na porody . Mnie przepowiadali na 6 czerwca, a urodziłam kiedy była pełnia. Jak już minął 6, to tak właśnie myślałam że pewnie pełnia to będzie pewniak i wody mi odeszły. Podobno podczas pełni tak się zaczynają porody

Gratulacje :) A po sama receptę nie musisz iść na wizytę. Powinien wystarczyć telefon i gin może wystawić erecepte. Dostajesz numer który podajesz w aptece i chyba swój pesel do weryfikacji. Oczywiście jeśli gin powiedział że da heparyne. Jeśli chciał jakieś papierki od innego lekarza to nie wiem jak będzie.

W kwietniu rok temu straciliśmy pierwsza ciąże, a ta z remontów to druga :)

Dziękuję Kochana :) mam nadzieję, że i ja będę wspominać poród jako coś niesamowitego, a nie traumatycznego :)
Będzie Ci dane na pewno, trzymamy tu wszystkie kciuki ❤

A nie masz jakichś przeczuć co do mnie? 😁
Ja jakieś przeczucia jak miewalam na pełnię 8 kwietnia, albo na urodziny teścia 10 kwietnia 😁 teraz czuję się jak tykająca bomba i nie wiem nic, wręcz boję się że Małej się nie pospieszy i do majówki będziemy się bujać 😁

O widzisz, ja czekałam tak na 37 tc, jak już wybił to ulga niesamowita :)
A ja właśnie bardziej porodem się martwię i tego się boję, z opieka wierzę dużo przyjdzie naturalnie, instynktownie... Mam wsparcie Męża, sam chce dużo przy małej pomagac, więc musi być dobrze :)

Cudownie ❤
A powiedz mi, coś Ci nie pasowało, czy ot tak rutynowo ktg miałaś robione??

Aaaaa, takżem czuła ze to TO! :) Dzwon jutro do lekarza koniecznie, w obecnej sytuacji wszystko prawie da się załatwić przez telefoniczne konsultacje z lekarzami :)
Trzymam szalenie mocno kciuki za Was ❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Poszłam bo chciałam mieć spokojne święta. Gin nie kazała przychodzić, mówiła że jeśli będę chciała to mogę bo ona ma dyżur. Tak więc ewidentnie ktoś nad nami czuwał, bo gdyby nie to......nawet nie chce pisać, bo mam doskonale świadomość czym to się mogło skończyć i to nie jet wcale przesada....

@coco07 pracuje 😥, ludzie się niestety kręcą głównie osoby starsze jak się prosi mówi, żeby siedzieć w domu. Dziś dostawa maseczek i płynów do dezynfekcji więc będą tłumy już to czuje. A jak tam u Was? ❤

@mohaaa gratuluje i trzymam kciuki ❤
Jak coś mam neoparin dwa opakowania

Ostatnia edycja:
Na mój ból ucha dostałam Duomox. Zarówno laryngolog jak i mój ginekolog mówią, że jest to antybiotyk, który można bezpiecznie brać w ciąży. Więc leczę ucho i na wizytę idę jednak 14.04, nie w tym tygodniu. Za tydzień to już powinno się wszystko wyjaśnić. To będzie od owulacji 5 tydzień 2 dzień. Okaże się.
Gratulacje dla @mohaaa ! Trzymam kciuki ;)

reklama
Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam bo się okropnie czułam. Ciągle wymioty, zmęczenie i brak apetytu. Na szczęście już jest lepiej, a nawet udało mi się zapisać do ginekologa na środę żeby zobaczyć czy krwiak się zmniejszył. Mam nadzieję że nie czeka na mnie jakas nieprzyjemna niespodzianka... U mnie już 13+2. Nie wiem czy będę mogła normalnie spać do tej środy.

Do góry