reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny jak to bylo u Was z progesteronem ?

Ja bralam Duphaston 3x1 i Luteine 3x1 w pierwszych tygodniach. Jakos tak do 12 tc, ale Luteina mi nie skuzyla. Osmdstawilismy i bralam duohaston 3x2 ciągle, prawie do 31 tc. Tydzien przerwy i w szpitalu wdrozyli mi Luteine i teraz w 35 tc lekarz mi odstawil. Teraz czuje sie taka niezabezpieczona troche ;/
Kiedy Wam odstawili lekarze Luteine lub duohaston? Lekarz mi powiedzial ze w tak wysokiej ciąży się już odstawia. Gdyby nie szpital to by mi nie proponował brac luteiny. Ale dzieki niej czuła mniej napiety brzuch i nie stawiał się tak często....
Ja brałam progesteron do 15tc, odstawiłam ale 2 tygodnie pozniej okazało się że szyjka mocno się skróciła i biorę znowu... Nie wiem ile czasu będzie to trwało. Teraz 20tc

reklama
jak to możliwe, ze Ty jesteś w ciąży i wszystko tak super pamiętasz?! Zero kalafiora :D
Tak, mąż wrócił na jakiś czas i pracuje z domu, praktycznie od prawie 3 tyg przebywamy ze sobą 24h na dobe 😂😅

E tam kalafior jest, ale w innych kwestiach 😂😂😂😂

Boze, ale cudownie, szalenie Ci zazdroszczę, że macie taką możliwość :)

Dziewczyny jak to bylo u Was z progesteronem ?

Ja bralam Duphaston 3x1 i Luteine 3x1 w pierwszych tygodniach. Jakos tak do 12 tc, ale Luteina mi nie skuzyla. Osmdstawilismy i bralam duohaston 3x2 ciągle, prawie do 31 tc. Tydzien przerwy i w szpitalu wdrozyli mi Luteine i teraz w 35 tc lekarz mi odstawil. Teraz czuje sie taka niezabezpieczona troche ;/
Kiedy Wam odstawili lekarze Luteine lub duohaston? Lekarz mi powiedzial ze w tak wysokiej ciąży się już odstawia. Gdyby nie szpital to by mi nie proponował brac luteiny. Ale dzieki niej czuła mniej napiety brzuch i nie stawiał się tak często....

Od około 13 tygodnia do 35+1 brałam nieprzerwanie luteine w różnych dawkach.
Teraz to już naturalne, organizm przygotowuje się do porodu, brzuch się napina, twardnieje, pojawiają się bóle, ale dzieci są już duże i nie masz się czym martwić. To też nie jest tak, że jednego dnia odstawisz luteine a drugiego urodzisz :)
Od 32 tc miałam zmniejszane dawki, a od 35 całkiem odstawiłam. Także, bez paniki, lekarz wie co robi... :)

E tam kalafior jest, ale w innych kwestiach 😂😂😂😂

Boze, ale cudownie, szalenie Ci zazdroszczę, że macie taką możliwość :)

Od około 13 tygodnia do 35+1 brałam nieprzerwanie luteine w różnych dawkach.
Teraz to już naturalne, organizm przygotowuje się do porodu, brzuch się napina, twardnieje, pojawiają się bóle, ale dzieci są już duże i nie masz się czym martwić. To też nie jest tak, że jednego dnia odstawisz luteine a drugiego urodzisz :)
Od 32 tc miałam zmniejszane dawki, a od 35 całkiem odstawiłam. Także, bez paniki, lekarz wie co robi... :)
Ufam mu, ale odzywa sie we mnie Madtka 😂 ze lepiej wiem i znam swoje cialo. Nie sadzilam że mi sie to wlaczy ;)

Hahaha, Ty madka, ja kwoka... 😂 Za dużo czasu na myślenie mamy i to stąd :)
Chyba ten 35-36 tydzień to już ostatni moment na odstawienie :)
Zdecydowanie ! Jakbyśmy mialy już dzieci albo nie bylo by wirusa to czas by mi szybciej uciekał. Mi od 30 tc to jakby w miejscu ciaza stala 😃
Och, nie moge sie doczekac aż zaczną tutaj pojawiac się zdjęcia Maluszkow. ;)

Zdecydowanie ! Jakbyśmy mialy już dzieci albo nie bylo by wirusa to czas by mi szybciej uciekał. Mi od 30 tc to jakby w miejscu ciaza stala 😃
Och, nie moge sie doczekac aż zaczną tutaj pojawiac się zdjęcia Maluszkow. ;)
Lada moment dziewczyny urodzinowe zdjęcia jakieś zaczną jeszcze wstawiać, mam nadzieję 😁

Boze a ja sobie uświadomiłam, że w czwartek mam wizytę u profesora, to Wielki Czwartek, a rok temu w Wieki Czwartek też bylam u niego na wizycie i po niej wylądowałam w szpitalu na indukcji poronienia.. Minął prawie rok.. 😳 Jestem w olbrzymim szoku jak ten rok zmienił nasze życie...

No a schodząc z ciężkich przemyśleń, po drodze jeszcze pełnia... 😁 @Jivka Ty w pełnię urodziłaś, prawda? 😁

@Charlotte21, stresujesz się samym porodem? 😁

Na kiedy masz termin? Co tylko tu wejdę, to liczę na to, ze zobaczę już fotkę Twojej malutkiej 😍

Jeszcze trochę, bo na 24 kwietnia, ale czujność zachowana, dzisiaj mamy 37+4 😁

Lada moment dziewczyny urodzinowe zdjęcia jakieś zaczną jeszcze wstawiać, mam nadzieję 😁

Boze a ja sobie uświadomiłam, że w czwartek mam wizytę u profesora, to Wielki Czwartek, a rok temu w Wieki Czwartek też bylam u niego na wizycie i po niej wylądowałam w szpitalu na indukcji poronienia.. Minął prawie rok.. 😳 Jestem w olbrzymim szoku jak ten rok zmienił nasze życie...

No a schodząc z ciężkich przemyśleń, po drodze jeszcze pełnia... 😁 @Jivka Ty w pełnię urodziłaś, prawda? 😁

Pamiętam Ciebie na staraczkach. Ta ciąża po remoncie to Twoja pierwsza czy druga?

Trzymam kciuki! Ja wspominam poród niesamowicie. Mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane ùrodzic.

Lada moment dziewczyny urodzinowe zdjęcia jakieś zaczną jeszcze wstawiać, mam nadzieję [emoji16]

Boze a ja sobie uświadomiłam, że w czwartek mam wizytę u profesora, to Wielki Czwartek, a rok temu w Wieki Czwartek też bylam u niego na wizycie i po niej wylądowałam w szpitalu na indukcji poronienia.. Minął prawie rok.. [emoji15] Jestem w olbrzymim szoku jak ten rok zmienił nasze życie...

No a schodząc z ciężkich przemyśleń, po drodze jeszcze pełnia... [emoji16] @Jivka Ty w pełnię urodziłaś, prawda? [emoji16]

@Charlotte21, stresujesz się samym porodem? [emoji16]

Jeszcze trochę, bo na 24 kwietnia, ale czujność zachowana, dzisiaj mamy 37+4 [emoji16]
Też urodziłam w pełnię. Jak się tylko dowiedziałam że jest w okolicy mojego terminu to czułam że tak będzie

reklama

Stresuję się tylko tym, że mogę zacząć wcześniej rodzić. Chce dotrzymać przynajmniej do 38 tc. Wtedy mi ulży. A tam to samym porodem chyba nie. Co ma być to będzie. :) Bardziej przeraża mnie fakt opieki na Malutką :D czy wszystko będę potrafiła zrobić i czy będzie płakać :) to chyba bardziej niż sam poród.
Ty już też na ostatniej prostej ! Ja na 23 kwietnia mam ostatnie spotkanie z moim doktorem. wtedy będzie 38t1d, więc mogę wtedy być już spokojniesza :)
Zadziwiające, że w ten sam dzień mogą się urodzić dwoje zdrowych dzieci, jedno byłoby z 38 tc a drugie z 40 tc :D a też donoszone :D

Do góry