reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Neoparin i clexane to dokładnie ta sama substancja. Jedyne co to clexane jest na rynku dłużej i ma badania odnośnie brania w ciąży, neoparin (polski odpowiednik) takich badań nie ma. Myślę że dlatego są lekarze którzy zalecają tylko clexane A są też i tacy dla których to nie ma znaczenia ;) ja brałam akurat neoparin i nie było problemu żadnego. Ani z działaniem ani z dostępnością, A wtedy o clexane było trudno jakoś czas ;)
Ja też brałam neoparin. Miałam wypisany clexane ale były naprawdę ogromne problemy żeby gdziekolwiek dostać. Mam dwie siostry w aptece ale nie chciałam mówić o ciąży od razu więc byłam zdana sama na siebie [emoji38] ale wszystko było ok
Pytałam o pełnię położna na szkole rodzenia, mówiła że to prawda z tymi częstszymi porodami, ale o wodach nic nie mówiła że tak częściej [emoji16]
No nic, to lada dzień, zobaczymy, chociaż nie ukrywam, boję się jak cholera. [emoji16]

Masakra, w czwartek mam wizytę, bede podpytywać go co to robić w obecnej sytuacji, czy się umawiac gdzieś, czy faktycznie czekać... O ile wcześniej ta pełnia mnie nie wykończy [emoji2356][emoji23]
Najgorzej że ten mój lekarz ma kiepski sprzęt i nie sprawdzi nic więcej jak akcja serca, ułożenie i ilość wód. [emoji849]
Ale wierzę, że skoro profesor, to ogarnia temat i w razie gdyby coś go niepokoiło to odesle do kogoś innego...

Trzymam kciuki, bądź dobrej myśli [emoji3590]

Ja bym brała L4 ze względu na obecną sytuację... Bałabym się ryzykować i wychodzić do ludzi... :(
Też się bałam, a jak już odeszły mi wody to jakoś ten strach minął. Cały czas myślałam o tym że niedługo poznam Maksia [emoji846][emoji846]

reklama
Moja beta hcg 264,00 :/ normy jak niżej. Trochę się martwię, ze mało

B2D46A13-6460-4919-80C1-62F53FEC2AAE.png

Mam pytanie, bo już zgłupiałam. Gin do mnie oddzwonił i kazał dziś zrobić beta hcg, tsh i ft4. Pojechałam do labo, ale godzinę wcześniej łyknęłam letrox i teraz się boje czy nie zafałszuje mi wyniku tarczycy?
Wizytę mam jutro jednak. Myślicie, ze dostanę od razu zwolnienie ze względu na poronienia i polipa? Do świat jestem na L4 ze względu na kwarantannę, ale potem wolałabym wrócić do pracy, bo nie było mnie tam miesiąc :/ No i nie chce się jeszcze chwalić ciąża, a przez to, ze jesteśmy w pracy bardzo zżyci, to nie potrafię ich okłamywać.
Letrox raczej Ci zafałszuje wyniki więc warto powtórzyć bo ten wynik będzie niemiarodajny. Ja zawsze robię bez brania leku na czczo. A jeśli chodzi o L4 to na pewno zapyta Cie czy chcesz, ja nie brałam od razu tylko chyba jakoś od 6-7 tygodnia czyli na drugiej wizycie ale to dlatego że musiałam sporo spraw pozamykać w pracy. W obecnej sytuacji z korona brałabym L4 od razu bez zastanowienia. A co do bety to nie martw się wynik jest ok, wskazuję na ciąże, na pewno warto powtórzyć za 48h :)

Dzięki dziewczyny, chyba niepotrzebnie spanikowałam. Dziś 31 dc, wiec to 4 tyg i kilka dni.
Porownalam sobie z moja pierwsza ciąża i wówczas dzień później miałam 193, wiec i tak jest więcej teraz :) ogólnie to jestem bardzo radosna i nie mogę przestać się cieszyć, jakoś dziwnie pozytywnie jestem nastawiona (jak nigdy),wiec musi być dobrze :) pęcherzyk widać pewnie dopiero przy 1000?

Dzięki dziewczyny, chyba niepotrzebnie spanikowałam. Dziś 31 dc, wiec to 4 tyg i kilka dni.
Porownalam sobie z moja pierwsza ciąża i wówczas dzień później miałam 193, wiec i tak jest więcej teraz :) ogólnie to jestem bardzo radosna i nie mogę przestać się cieszyć, jakoś dziwnie pozytywnie jestem nastawiona (jak nigdy),wiec musi być dobrze :) pęcherzyk widać pewnie dopiero przy 1000?
Czuć ta radość aż tutaj 😁
No to bądź spokojna i czekajmy, kilka dni i powinno być widać pęcherzyk, tak jak mówisz od bety około 1000 się pokazuje :)

Moja beta hcg 264,00 :/ normy jak niżej. Trochę się martwię, ze mało

Zobacz załącznik 1102371

Sama wartość nic kompletnie nie mówi, ani czy jest źle ani czy jest dobrze. Zrób przyrost po 48h i zobacz czy rósnie. Tylko to jest wyznacznik ;) A nie porównuj z poprzednią ciaza

@coco07 pracuje [emoji26], ludzie się niestety kręcą głównie osoby starsze jak się prosi mówi, żeby siedzieć w domu. Dziś dostawa maseczek i płynów do dezynfekcji więc będą tłumy już to czuje. A jak tam u Was? [emoji173]

@mohaaa gratuluje i trzymam kciuki [emoji173]
Jak coś mam neoparin dwa opakowania

U nas tez tak to wyglada niestety [emoji29] ja z mała na balkonie i widzę jak chodzą mamy z wózkami i jeżdżą na rowerach 🤷‍♀️ wiec zgłupiałam już, czy jest ten zakaz jednak czy nie[emoji848][emoji29]
A jak u was starania? Bo coś mi się chyba wydaje, ze coś przeoczyłam [emoji29] niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich postów i przewijam do przodu, na bieżąco ...[emoji51]🤭
U nas wszystko Ok [emoji5] sprawa ze szczepieniami mnie jedynie martwi niestety [emoji17] mamy wszystko odwołane i jeszcze żadnych szczepień oprócz tych obowiązkowych w szpitalu [emoji29] i boje się ze jeszcze długo nie otworzą tych przychodni [emoji19]

reklama
U nas tez tak to wyglada niestety [emoji29] ja z mała na balkonie i widzę jak chodzą mamy z wózkami i jeżdżą na rowerach [emoji2368] wiec zgłupiałam już, czy jest ten zakaz jednak czy nie[emoji848][emoji29]
A jak u was starania? Bo coś mi się chyba wydaje, ze coś przeoczyłam [emoji29] niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich postów i przewijam do przodu, na bieżąco ...[emoji51][emoji2960]
U nas wszystko Ok [emoji5] sprawa ze szczepieniami mnie jedynie martwi niestety [emoji17] mamy wszystko odwołane i jeszcze żadnych szczepień oprócz tych obowiązkowych w szpitalu [emoji29] i boje się ze jeszcze długo nie otworzą tych przychodni [emoji19]
My zaczęliśmy szczepienia jak Maksio miał 4.5 miesiąca. A u Was ile leci?

Do góry