reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lada moment dziewczyny urodzinowe zdjęcia jakieś zaczną jeszcze wstawiać, mam nadzieję 😁

Boze a ja sobie uświadomiłam, że w czwartek mam wizytę u profesora, to Wielki Czwartek, a rok temu w Wieki Czwartek też bylam u niego na wizycie i po niej wylądowałam w szpitalu na indukcji poronienia.. Minął prawie rok.. 😳 Jestem w olbrzymim szoku jak ten rok zmienił nasze życie...

No a schodząc z ciężkich przemyśleń, po drodze jeszcze pełnia... 😁 @Jivka Ty w pełnię urodziłaś, prawda? 😁

@Charlotte21, stresujesz się samym porodem? 😁

Jeszcze trochę, bo na 24 kwietnia, ale czujność zachowana, dzisiaj mamy 37+4 😁

Ja rok temu w wielki czwarek bylam na ktg na którym już działo się coś złego. Następnego dnia poszłam do szpitala A w wielka sobota robili mi cc :) i ten rok też wiele w moim życiu zmienił ;) i to baaaardzo ;)

reklama
A ja przed chwila zrobiłam test ciążowy. I chciałam zapytac kiedy radzicie mi pójść do gina? Mam w domu luteinę, Metypred (komórki nk 12%), ale mój gin mowil, ze jak się uda, to natychmiast włączamy heparynę. A ja nie mam na nią skierowania :( myślicie, ze uda się je uzyskać poprzez wizytę tele lub video z hematologiem? Jutro napisze SMS do mojego gina.
@Paula919191 bierzesz może heparynę?

Jutro rano zrobię jeszcze jeden test żeby był z porannego moczu
84467DDF-81AC-4BD8-AEF4-3ABFD8FF4459.jpeg

A ja przed chwila zrobiłam test ciążowy. I chciałam zapytac kiedy radzicie mi pójść do gina? Mam w domu luteinę, Metypred (komórki nk 12%), ale mój gin mowil, ze jak się uda, to natychmiast włączamy heparynę. A ja nie mam na nią skierowania :( myślicie, ze uda się je uzyskać poprzez wizytę tele lub video z hematologiem? Jutro napisze SMS do mojego gina.

Jutro rano zrobię jeszcze jeden test żeby był z porannego moczu Zobacz załącznik 1101878
Gratulacje 😃😃😃 tak biorę heparyne :) jeśli dalej chodzisz do P. To na pewno na wtorek Cie wciśnie na wizytę po receptę samą, ja nie miałam w domu progesteronu jak zrobiłam test ale zadzwoniłam i następnego dnia kazał przyjechać po sama receptę :)

Jutro rano zrobię jeszcze jeden test żeby był z porannego moczu Zobacz załącznik 1101878
Gratulacje [emoji3059][emoji3059]

Gratulacje 😃😃😃 tak biorę heparyne :) jeśli dalej chodzisz do P. To na pewno na wtorek Cie wciśnie na wizytę po receptę samą, ja nie miałam w domu progesteronu jak zrobiłam test ale zadzwoniłam i następnego dnia kazał przyjechać po sama receptę :)
Dzięki :) a powiedz mi tylko, czy miałaś wcześniej jakiś papierek od hematologa, ze w ciąży będziesz miała ja przyjmować? Bo on mi ostatnio o tym mówił, ze muszę mieć kwitek od hematologa, on sam heparyny dać mi nie może. Chodzę do niego, umówiłam się na 14.03., bo myślałam, ze będę miała dalej kwarantannę, ale wynik testu na koronę mam negatywny, wiec mogłabym przesunąć wizytę

Pamiętam Ciebie na staraczkach. Ta ciąża po remoncie to Twoja pierwsza czy druga?

Trzymam kciuki! Ja wspominam poród niesamowicie. Mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane ùrodzic.

W kwietniu rok temu straciliśmy pierwsza ciąże, a ta z remontów to druga :)

Dziękuję Kochana :) mam nadzieję, że i ja będę wspominać poród jako coś niesamowitego, a nie traumatycznego :)
Będzie Ci dane na pewno, trzymamy tu wszystkie kciuki ❤️

Też urodziłam w pełnię. Jak się tylko dowiedziałam że jest w okolicy mojego terminu to czułam że tak będzie

A nie masz jakichś przeczuć co do mnie? 😁
Ja jakieś przeczucia jak miewalam na pełnię 8 kwietnia, albo na urodziny teścia 10 kwietnia 😁 teraz czuję się jak tykająca bomba i nie wiem nic, wręcz boję się że Małej się nie pospieszy i do majówki będziemy się bujać 😁

Stresuję się tylko tym, że mogę zacząć wcześniej rodzić. Chce dotrzymać przynajmniej do 38 tc. Wtedy mi ulży. A tam to samym porodem chyba nie. Co ma być to będzie. :) Bardziej przeraża mnie fakt opieki na Malutką :D czy wszystko będę potrafiła zrobić i czy będzie płakać :) to chyba bardziej niż sam poród.
Ty już też na ostatniej prostej ! Ja na 23 kwietnia mam ostatnie spotkanie z moim doktorem. wtedy będzie 38t1d, więc mogę wtedy być już spokojniesza :)
Zadziwiające, że w ten sam dzień mogą się urodzić dwoje zdrowych dzieci, jedno byłoby z 38 tc a drugie z 40 tc :D a też donoszone :D

O widzisz, ja czekałam tak na 37 tc, jak już wybił to ulga niesamowita :)
A ja właśnie bardziej porodem się martwię i tego się boję, z opieka wierzę dużo przyjdzie naturalnie, instynktownie... Mam wsparcie Męża, sam chce dużo przy małej pomagac, więc musi być dobrze :)

Ja rok temu w wielki czwarek bylam na ktg na którym już działo się coś złego. Następnego dnia poszłam do szpitala A w wielka sobota robili mi cc :) i ten rok też wiele w moim życiu zmienił ;) i to baaaardzo ;)

Cudownie ❤️
A powiedz mi, coś Ci nie pasowało, czy ot tak rutynowo ktg miałaś robione??

Aaaaa, takżem czuła ze to TO! :) Dzwon jutro do lekarza koniecznie, w obecnej sytuacji wszystko prawie da się załatwić przez telefoniczne konsultacje z lekarzami :)
Trzymam szalenie mocno kciuki za Was ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Dzięki :) a powiedz mi tylko, czy miałaś wcześniej jakiś papierek od hematologa, ze w ciąży będziesz miała ja przyjmować? Bo on mi ostatnio o tym mówił, ze muszę mieć kwitek od hematologa, on sam heparyny dać mi nie może. Chodzę do niego, umówiłam się na 14.03., bo myślałam, ze będę miała dalej kwarantannę, ale wynik testu na koronę mam negatywny, wiec mogłabym przesunąć wizytę
14.03 czy 14.04? Bo akurat 14 mam też wizyte kwietnia 😃 tak ja mam kwitek od hematologa ale to chyba bardziej chodziło o to że z kwitkiem mam na ryczałt bo tak by mi wypisywał pełnopłatnie tylko że ja mam wskazanie bo mam obniżony poziom wolnego białka s. Mysle że jest szansa że da Ci heparyne bez kwitka tylko na pewno pełnopłatna

14.03 czy 14.04? Bo akurat 14 mam też wizyte kwietnia 😃 tak ja mam kwitek od hematologa ale to chyba bardziej chodziło o to że z kwitkiem mam na ryczałt bo tak by mi wypisywał pełnopłatnie tylko że ja mam wskazanie bo mam obniżony poziom wolnego białka s. Mysle że jest szansa że da Ci heparyne bez kwitka tylko na pewno pełnopłatna
Dzięki za info, jutro będę do niego pisać SMS, nie chce mu przeszkadzać przy niedzieli :) a ile płacisz za nią?

W kwietniu rok temu straciliśmy pierwsza ciąże, a ta z remontów to druga :)

Dziękuję Kochana :) mam nadzieję, że i ja będę wspominać poród jako coś niesamowitego, a nie traumatycznego :)
Będzie Ci dane na pewno, trzymamy tu wszystkie kciuki ❤

A nie masz jakichś przeczuć co do mnie? 😁
Ja jakieś przeczucia jak miewalam na pełnię 8 kwietnia, albo na urodziny teścia 10 kwietnia 😁 teraz czuję się jak tykająca bomba i nie wiem nic, wręcz boję się że Małej się nie pospieszy i do majówki będziemy się bujać 😁

O widzisz, ja czekałam tak na 37 tc, jak już wybił to ulga niesamowita :)
A ja właśnie bardziej porodem się martwię i tego się boję, z opieka wierzę dużo przyjdzie naturalnie, instynktownie... Mam wsparcie Męża, sam chce dużo przy małej pomagac, więc musi być dobrze :)

Cudownie ❤
A powiedz mi, coś Ci nie pasowało, czy ot tak rutynowo ktg miałaś robione??

Aaaaa, takżem czuła ze to TO! :) Dzwon jutro do lekarza koniecznie, w obecnej sytuacji wszystko prawie da się załatwić przez telefoniczne konsultacje z lekarzami :)
Trzymam szalenie mocno kciuki za Was ❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Dzięki 😘 PS. mój teść tez ma 10.04. Urodziny :D

reklama
Do góry