reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie jak sobie radzić z brakiem apetytu? Na nic nie mam ochoty, jak pomyślę o niektórych rzeczach, które jadłam przed ciążą to teraz na samą myśl mnie odrzuca.
Zmuszam się żeby coś zjeść ale ciężko to idzie, głód czuje a nie mam ochoty na nic.

reklama
Właśnie jak sobie radzić z brakiem apetytu? Na nic nie mam ochoty, jak pomyślę o niektórych rzeczach, które jadłam przed ciążą to teraz na samą myśl mnie odrzuca.
Zmuszam się żeby coś zjeść ale ciężko to idzie, głód czuje a nie mam ochoty na nic.
Miałam podobnie. Niestety przez spory czas moim głównym posiłkiem były kanapki z masłem (czasami +pomidor), flipsy, biszkopty, albo jakieś zwykle wafle. Do tego starałam się chociaż jakieś owoce dorzucić, obiad porcja raczej dziecięca (często z pominięciem mięsa). Niestety trzeba jakoś przetrwać, jeść chociaż to co udaje się przełknąć 😉

Mam pytanie, bo już zgłupiałam. Gin do mnie oddzwonił i kazał dziś zrobić beta hcg, tsh i ft4. Pojechałam do labo, ale godzinę wcześniej łyknęłam letrox i teraz się boje czy nie zafałszuje mi wyniku tarczycy?
Wizytę mam jutro jednak. Myślicie, ze dostanę od razu zwolnienie ze względu na poronienia i polipa? Do świat jestem na L4 ze względu na kwarantannę, ale potem wolałabym wrócić do pracy, bo nie było mnie tam miesiąc :/ No i nie chce się jeszcze chwalić ciąża, a przez to, ze jesteśmy w pracy bardzo zżyci, to nie potrafię ich okłamywać.

Ja nie jadłam żadnych owoców ani warzyw. Nawet ziemniaków. Od chleba i mleka też mnie odrzucało. Zdarzało się że tydzień jadłam rosół na przymus. Głównie jadłam płynne posiłki, bułki z szynką, kisiel truskawkowy, czasem jabłko pieczone(po takim nie wymiotowałam).
Lodówkę to otwierałam z zatkanym nosem bo mi wszystko śmierdziało.
W tamtym roku przeżyłam na daniach dla dzieci w słoikach, w tym roku jadłam ich mniej bo jakoś zapomniałam kupić i tylko pod koniec kilka kupiłam

@mohaa gratulacje !!! ;) trzymam mocno kciuki aby wszystko szło super. ;) nie wiem czy to ty pytalas o zastrzyki na R. Ja mialam na podstawie dwoch poronien przyznana refundacje pomimo ze mam tylko zmiane w PAI-1. Ja biore Clexane. Neoprin czyli zamiennik dr Janosz kazała mi nie brać. Była zdania ze on mniej pomaga. Nie czukam że naciaga mnie na kasę, tylko mowila to z przekonaniem. Nie do konca wiem na jakies podstawie ale mnie uczulala abym brala clexane. ;)

Mam pytanie, bo już zgłupiałam. Gin do mnie oddzwonił i kazał dziś zrobić beta hcg, tsh i ft4. Pojechałam do labo, ale godzinę wcześniej łyknęłam letrox i teraz się boje czy nie zafałszuje mi wyniku tarczycy?
Wizytę mam jutro jednak. Myślicie, ze dostanę od razu zwolnienie ze względu na poronienia i polipa? Do świat jestem na L4 ze względu na kwarantannę, ale potem wolałabym wrócić do pracy, bo nie było mnie tam miesiąc :/ No i nie chce się jeszcze chwalić ciąża, a przez to, ze jesteśmy w pracy bardzo zżyci, to nie potrafię ich okłamywać.
Powinno sie robić badania na czczo. Trzeba by bylo zapytac z laboratorium co oni na to. Albo iść juteo i przesłać wyniki lekarzomi mms ;)

Też miałam problem z jedzeniem w sumie do 16 tygodnia. Jadłam głównie kanapki z serem, odrzucało mnie od mięsa [emoji38] najważniejsze żeby jeść małe porcje a często wtedy się tak nie nasila mdłości

@mohaa gratulacje !!! ;) trzymam mocno kciuki aby wszystko szło super. ;) nie wiem czy to ty pytalas o zastrzyki na R. Ja mialam na podstawie dwoch poronien przyznana refundacje pomimo ze mam tylko zmiane w PAI-1. Ja biore Clexane. Neoprin czyli zamiennik dr Janosz kazała mi nie brać. Była zdania ze on mniej pomaga. Nie czukam że naciaga mnie na kasę, tylko mowila to z przekonaniem. Nie do konca wiem na jakies podstawie ale mnie uczulala abym brala clexane. ;)
Neoparin i clexane to dokładnie ta sama substancja. Jedyne co to clexane jest na rynku dłużej i ma badania odnośnie brania w ciąży, neoparin (polski odpowiednik) takich badań nie ma. Myślę że dlatego są lekarze którzy zalecają tylko clexane A są też i tacy dla których to nie ma znaczenia ;) ja brałam akurat neoparin i nie było problemu żadnego. Ani z działaniem ani z dostępnością, A wtedy o clexane było trudno jakoś czas ;)

Gratulacje!!trzymam kciuki Pełnia bardzo działa na porody . Mnie przepowiadali na 6 czerwca, a urodziłam kiedy była pełnia. Jak już minął 6, to tak właśnie myślałam że pewnie pełnia to będzie pewniak i wody mi odeszły. Podobno podczas pełni tak się zaczynają porody

Pytałam o pełnię położna na szkole rodzenia, mówiła że to prawda z tymi częstszymi porodami, ale o wodach nic nie mówiła że tak częściej 😁
No nic, to lada dzień, zobaczymy, chociaż nie ukrywam, boję się jak cholera. 😁

Gratulacje :) A po sama receptę nie musisz iść na wizytę. Powinien wystarczyć telefon i gin może wystawić erecepte. Dostajesz numer który podajesz w aptece i chyba swój pesel do weryfikacji. Oczywiście jeśli gin powiedział że da heparyne. Jeśli chciał jakieś papierki od innego lekarza to nie wiem jak będzie.

Poszłam bo chciałam mieć spokojne święta. Gin nie kazała przychodzić, mówiła że jeśli będę chciała to mogę bo ona ma dyżur. Tak więc ewidentnie ktoś nad nami czuwał, bo gdyby nie to......nawet nie chce pisać, bo mam doskonale świadomość czym to się mogło skończyć i to nie jet wcale przesada....

Masakra, w czwartek mam wizytę, bede podpytywać go co to robić w obecnej sytuacji, czy się umawiac gdzieś, czy faktycznie czekać... O ile wcześniej ta pełnia mnie nie wykończy 🤦‍♀️😂
Najgorzej że ten mój lekarz ma kiepski sprzęt i nie sprawdzi nic więcej jak akcja serca, ułożenie i ilość wód. 🙄
Ale wierzę, że skoro profesor, to ogarnia temat i w razie gdyby coś go niepokoiło to odesle do kogoś innego...

Hej dziewczyny. Dawno nie pisałam bo się okropnie czułam. Ciągle wymioty, zmęczenie i brak apetytu. Na szczęście już jest lepiej, a nawet udało mi się zapisać do ginekologa na środę żeby zobaczyć czy krwiak się zmniejszył. Mam nadzieję że nie czeka na mnie jakas nieprzyjemna niespodzianka... U mnie już 13+2. Nie wiem czy będę mogła normalnie spać do tej środy.

Trzymam kciuki, bądź dobrej myśli ❤️

Ja bym brała L4 ze względu na obecną sytuację... Bałabym się ryzykować i wychodzić do ludzi... :(

reklama
Do góry