reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kochana mogę Cię trochę uspokoić. Mi w pierwszej ciąży wyszło że przechorowałam toxo. Ale IgM był wątpliwy, niestety posłuchałam wtedy lekarza i nic z tym nie robiłam a ciążę straciłam w 20tc z powodu szyjki. W następnej ciąży IgG i IgM wyszło dodatnie, awidnosc wskazywała na świeże zakażenie ale na podstawie tych poprzednich wyników wiadomo było że drugi raz toxo nie mogę przechodzić. Załamana trafiłam do zakaznika i tam się dowiedziałam że po prostu mój organizm w ciąży produkuje bardzo dużo przeciwciał j stąd takie wyniki. Dostałam nawet zaświadczenie od zakaznika że w tej ani następnej ciąży nie muszę robić badań bo nie mogę zarazić dziecka.
Trochę mnie uspokoiłaś... Może to rzeczywiście i mój przypadek... No aż wierzyć mi się nie chce, że przy moim trybie życia miałabym dopiero teraz akurat w ciąży przechodzić tokso! Tatar wołowy kochałam od przedszkola, gdzie innych mięs nie chciałam jeść, nie raz jadałam sushi z surową rybą, nie wyparzałam desek po krojeniu surowego mięsa na obiad, mieszkałam 5 lat z kotem, nie myłam nigdy owoców i warzyw dokładnie przed zjedzeniem bo mi się nie chciało i nagle teraz kiedy już na wszystko uważam i jestem w ciąży miałabym pierwszy raz w życiu mieć tokso? Przecież to bez sensu... :( Mam nadzieję, że jutro w tymi szpitalu zakaźnym trafię na fajnego lekarza i wszystko jutro się wyjaśni po tych dodatkowych badaniach... USG miałam ostatnie robione w zeszły piątek 5t6d i biło serduszko, wszystko było w normie, to chyba jest dobrze..

A co to za teoria że prywatne labo daje fałszywie dodatnie wyniki igm?? W życiu o czymś takim nie slyszalam....
Zrób tak jak mówię dziewczyny, bo mądrze piszą, powodów do paniki póki co nie ma, także spokojnie. Jutro się czegoś na wizycie dowiesz więcej :)
Tak w szpitalu zakaźnym koleżance powiedzieli, że w prywatnych laboratoriach i ogólnie przychodnianych laboratoriach mają inne sprzęty, "niereferencyjne". I tak koleżance prywatne przychodnie dawały wyniki dodatnie na takso, a w zakaźnym wykluczyli w 100% w swoim laboratorium...

@kb.karola90 kochana jak tam u Was? Jak tam pan Antos? ❤

@bleucoco zgadzam się z @roki_1991 raczej wątpliwe jest to, że wynik jest fałszywy. Poczekaj spokojnie do jutra i wszystkiego się dowiesz ❤
Pan Antoś rośnie jak na drożdżach. Jutro kończy 10 miesięcy...
Jest sobowtórem mojego taty :D
No i tak jak Wiki @roki_1991 ząbkuje ale na szczęście bez temperatury, czasem bywa ciężko.
A tak to coraz bardziej chłopiec się z niego robi tzn już nie taka mała dzidzia tylko chłopiec. Wspaniały jest. No i robi się bardzo mamusiowy. No ale co zrobić...mamusia rozpieszcza. Przylepka Mała. Apetycik mu dopisuje, uwielbia miesko :D śmiejemy się że niedługo nas zje :D
Ciężko mu zrobić dobre zdjęcie :p
IMG_20200224_163348.jpg
IMG_20200222_123542.jpg
IMG_20200223_180110.jpg

Trochę mnie uspokoiłaś... Może to rzeczywiście i mój przypadek... No aż wierzyć mi się nie chce, że przy moim trybie życia miałabym dopiero teraz akurat w ciąży przechodzić tokso! Tatar wołowy kochałam od przedszkola, gdzie innych mięs nie chciałam jeść, nie raz jadałam sushi z surową rybą, nie wyparzałam desek po krojeniu surowego mięsa na obiad, mieszkałam 5 lat z kotem, nie myłam nigdy owoców i warzyw dokładnie przed zjedzeniem bo mi się nie chciało i nagle teraz kiedy już na wszystko uważam i jestem w ciąży miałabym pierwszy raz w życiu mieć tokso? Przecież to bez sensu... :( Mam nadzieję, że jutro w tymi szpitalu zakaźnym trafię na fajnego lekarza i wszystko jutro się wyjaśni po tych dodatkowych badaniach... USG miałam ostatnie robione w zeszły piątek 5t6d i biło serduszko, wszystko było w normie, to chyba jest dobrze..
Życzę Ci aby jutro lekarz Cię uspokoił i daj koniecznie znać co Ci powiedział.
A wbrew pozorom od kota bardzo trudno zarazić się toxo

Pan Antoś rośnie jak na drożdżach. Jutro kończy 10 miesięcy...
Jest sobowtórem mojego taty :D
No i tak jak Wiki @roki_1991 ząbkuje ale na szczęście bez temperatury, czasem bywa ciężko.
A tak to coraz bardziej chłopiec się z niego robi tzn już nie taka mała dzidzia tylko chłopiec. Wspaniały jest. No i robi się bardzo mamusiowy. No ale co zrobić...mamusia rozpieszcza. Przylepka Mała. Apetycik mu dopisuje, uwielbia miesko :D śmiejemy się że niedługo nas zje :D
Ciężko mu zrobić dobre zdjęcie [emoji14]
Zobacz załącznik 1084946Zobacz załącznik 1084948Zobacz załącznik 1084947
Ale slodziaszny [emoji2956][emoji7]
Czy to wózek bebetto Luca? [emoji16]

Na temat badań i toksoplazmozy się nie wypowiem, totalnie się nie znam na temacie, nie doczytywalam się w szczegóły..

@kb.karola90 model z niego i te loczki, słodziak do schrupania❤️ z tego co pamiętam Antos ma urodziny w ten sam dzień co ja :D czas szybko zleciał. Pamiętam jak w 16tc czekałaś na wizytę w sprawie szwu i tak się balas, a tu już rok jak jest z Wami ❤️ wracasz po macierzyńskim do pracy czy przedłużasz urlop?

Mam też coś dla Ciebie moje tegoroczne maluszki i w tym roku kolorowo :D
IMG_20200220_091941.jpg
IMG_20200220_091622.jpg
IMG_20200225_222200.jpg
IMG_20200225_222249.jpg

@kb.karola90 model z niego i te loczki, słodziak do schrupania❤️ z tego co pamiętam Antos ma urodziny w ten sam dzień co ja :D czas szybko zleciał. Pamiętam jak w 16tc czekałaś na wizytę w sprawie szwu i tak się balas, a tu już rok jak jest z Wami ❤️ wracasz po macierzyńskim do pracy czy przedłużasz urlop?

Mam też coś dla Ciebie moje tegoroczne maluszki i w tym roku kolorowo :DZobacz załącznik 1084959Zobacz załącznik 1084960Zobacz załącznik 1084962Zobacz załącznik 1084963
Ehh...caly czas mam w głowie co bylo rok temu...ale totalnie nie pamiętam leżenia, to jest niesamowite :D wracam do pracy, ale na szczęście mam jeszcze baaaardzo dużo urlopu także na spokojnie. A Twoje owieczki są przecudowne, ale Antek by je tulił, on uwielbia zwierzątka po mamusi :D
A apropo roczku...sala zarezerwowana, tort zamówiony...
Wiesz ze ja jeszcze czasem nie wierzę...patrzę na tego cudnego chłopca i nie wierzę że jest mój że ten koszmar się skończył i się udało...a to już 10 miesięcy jesteśmy razem...

reklama
No bo wstawiłas cytat mojej wiadomosci i nic poza tym :p

Mam też coś dla Ciebie moje tegoroczne maluszki i w tym roku kolorowo :DZobacz załącznik 1084959Zobacz załącznik 1084960Zobacz załącznik 1084962Zobacz załącznik 1084963
Jeeeeej, jakie one cuuudne ;)

Do góry