reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A mi wczoraj wyszło IgG 46 (dodatni jest powyżej 3) i IgM 0,990 (dodatni jest powyżej 0,6). Ja nie wiem jak to jest możliwe... 5 lat życia z kotem, całe życie jedzenie tatara wołowego którego uwielbiałam, sushi, myć owoce i warzywa zaczęłam dopiero w ciąży i twraz w 7tc wychodzą mi pozytywne wyniki...

A robiłaś wcześniej badania? Ja igg miałam powyżej 100,a igm 0,73 i niby pozytywne później robiłam awidnosc i wyszło stare zakażenie. Powtórz za 2 tyg badania, a teraz zrób awidnosc. Moim zdaniem też może być stare zakażenie bo igm masz minimalnie podwyższone chyba, że dopiero wzrasta. Pilnuj tego jeśli jesteś w ciąży to podadzą antybiotyk.

reklama
A robiłaś wcześniej badania? Ja igg miałam powyżej 100,a igm 0,73 i niby pozytywne później robiłam awidnosc i wyszło stare zakażenie. Powtórz za 2 tyg badania, a teraz zrób awidnosc. Moim zdaniem też może być stare zakażenie bo igm masz minimalnie podwyższone chyba, że dopiero wzrasta. Pilnuj tego jeśli jesteś w ciąży to podadzą antybiotyk.
Nigdy nie robiłam i nigdy lekarz mi nie powiedział, że powinnam żaden, a staraliśmy się 14 miesięcy... Jestem przerażona. Jutro rano jadę do zakaźnego, dostałam skierowanie :(

Nigdy nie robiłam i nigdy lekarz mi nie powiedział, że powinnam żaden, a staraliśmy się 14 miesięcy... Jestem przerażona. Jutro rano jadę do zakaźnego, dostałam skierowanie :(

Nie panikuj, skoro masz od dawna kontakt z kotem, surowym mięsem to może być stare zakażenie. Jeśli na zakaźnym nie zrobią Ci awidnosci to zrób na własną rękę. Daj znać jutro jak tam wizyta i co lekarz powiedział. Trzymam kciuki za dobre wiadomości ❤️

Nie panikuj, skoro masz od dawna kontakt z kotem, surowym mięsem to może być stare zakażenie. Jeśli na zakaźnym nie zrobią Ci awidnosci to zrób na własną rękę. Daj znać jutro jak tam wizyta i co lekarz powiedział. Trzymam kciuki za dobre wiadomości ❤️
Dzięki ❤️ Mają właśnie zrobić tę awidność, mam nadzieję, że czegoś się dowiem, na pewno nie dam odesłać się z kwitkiem i powtarzać badań za 2-3 tygodnie skoro to jest zagrożenie dla ciąży... :( Dam znać 😘

Dzięki ❤ Mają właśnie zrobić tę awidność, mam nadzieję, że czegoś się dowiem, na pewno nie dam odesłać się z kwitkiem i powtarzać badań za 2-3 tygodnie skoro to jest zagrożenie dla ciąży... :( Dam znać 😘

Raczej i tak będziesz musiała powtórzyc za jakiś czas żeby zobaczyć czy igg i igm wzrasta :)

Raczej i tak będziesz musiała powtórzyc za jakiś czas żeby zobaczyć czy igg i igm wzrasta :)
Ech :( Ale może w tym labo szpitalnym w ogóle wyjdą inne te wyniki bo mają lepszy sprzęt i np. IgM będzie ujemny. IgG akurat może być dodatni. Jest szansa, że prywatne labo dają fałszywie dodatnie IgM :(

No właśnie zdziwiło mnie bardzo że już po 3 tabletkach dostawalas @. No Bo przecież w normalnym i prawidłowym cyklu w drugiej fazie progesetron rósnie na wypadek ciąży, A gdy jej nie ma to poziom hormonu mocno spada i jak spadnie to przychodzi @. Luteina to progesteron, naturalny, więc podnosi poziom tego hormonu w organizmie (choć w przypadku gdy hormon ma spaść to mimo luteiny spadnie, właśnie dlatego że to naturalny progesteron). Jeśli zadzialalaby prawidłowo, to nie wiem czt dostalabys @ juz przy 3 tabletkach. Ale to tylko taka moja logika i rozumowanie na podstawie wiedzy która mam. Jeśli tak się stało raz zy dwa to mógłby to być przypadek, a jeśli więcej to jest to dla mnie fenomen :p
Oczywiście nie odbieraj tego jako atak, bo to tylko moje zdanie :)
Ech :( Ale może w tym labo szpitalnym w ogóle wyjdą inne te wyniki bo mają lepszy sprzęt i np. IgM będzie ujemny. IgG akurat może być dodatni. Jest szansa, że prywatne labo dają fałszywie dodatnie IgM :(
Kochana mogę Cię trochę uspokoić. Mi w pierwszej ciąży wyszło że przechorowałam toxo. Ale IgM był wątpliwy, niestety posłuchałam wtedy lekarza i nic z tym nie robiłam a ciążę straciłam w 20tc z powodu szyjki. W następnej ciąży IgG i IgM wyszło dodatnie, awidnosc wskazywała na świeże zakażenie ale na podstawie tych poprzednich wyników wiadomo było że drugi raz toxo nie mogę przechodzić. Załamana trafiłam do zakaznika i tam się dowiedziałam że po prostu mój organizm w ciąży produkuje bardzo dużo przeciwciał j stąd takie wyniki. Dostałam nawet zaświadczenie od zakaznika że w tej ani następnej ciąży nie muszę robić badań bo nie mogę zarazić dziecka.

A co to za teoria że prywatne labo daje fałszywie dodatnie wyniki igm?? W życiu o czymś takim nie slyszalam....
Zrób tak jak mówię dziewczyny, bo mądrze piszą, powodów do paniki póki co nie ma, także spokojnie. Jutro się czegoś na wizycie dowiesz więcej :)

Kochana mogę Cię trochę uspokoić. Mi w pierwszej ciąży wyszło że przechorowałam toxo. Ale IgM był wątpliwy, niestety posłuchałam wtedy lekarza i nic z tym nie robiłam a ciążę straciłam w 20tc z powodu szyjki. W następnej ciąży IgG i IgM wyszło dodatnie, awidnosc wskazywała na świeże zakażenie ale na podstawie tych poprzednich wyników wiadomo było że drugi raz toxo nie mogę przechodzić. Załamana trafiłam do zakaznika i tam się dowiedziałam że po prostu mój organizm w ciąży produkuje bardzo dużo przeciwciał j stąd takie wyniki. Dostałam nawet zaświadczenie od zakaznika że w tej ani następnej ciąży nie muszę robić badań bo nie mogę zarazić dziecka.
Chciałaś mi coś odpisać i o mnie zapomniałaś? :p

reklama
Do góry