reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magnezu biorę dużo;) 3x2 magne forte b6. Chodzi o to że jak pozwolę sobie na tyle godzin siedzenia na uczelni to mi stawianie brzucha przychodzi. Chyba że zmęczenia;) teraz już jest i tak lepiej ;)
Na takim etapie to już może się stawiać. Ja nie mogłam długo stać, bo robiło mi się słabo i brzuch jak skała. Kiedy masz prenatalne? Czekamy na jakiejś fotki, możesz wziąć pendrive to Ci dr nagra badanie

reklama
Na takim etapie to już może się stawiać. Ja nie mogłam długo stać, bo robiło mi się słabo i brzuch jak skała. Kiedy masz prenatalne? Czekamy na jakiejś fotki, możesz wziąć pendrive to Ci dr nagra badanie
W przyszły czwartek 27 lutego 👍 już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że uda się podejrzeć Malutka. A czy standardowo robią 3d lub 4d ? Czy Trezba u doktora dopłacać? 330 zł za wizytę to trochę sporo i liczę ja to że już jest to w cenie. Chociaż moja Maukyka zawsze głowę ma wcisnieta w dół i do kręgosłupa i ciągle widzę jej tyl;)
Na wizycie będzie to 30t1d. 😮 jestem w szoku że tak szybko to leci.

W przyszły czwartek 27 lutego [emoji106] już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że uda się podejrzeć Malutka. A czy standardowo robią 3d lub 4d ? Czy Trezba u doktora dopłacać? 330 zł za wizytę to trochę sporo i liczę ja to że już jest to w cenie. Chociaż moja Maukyka zawsze głowę ma wcisnieta w dół i do kręgosłupa i ciągle widzę jej tyl;)
Na wizycie będzie to 30t1d. [emoji50] jestem w szoku że tak szybko to leci.
Tak on zawsze robi 3d i 4d nie trzeba dopłacać. A Ty robisz u niego na porcelanowej czy u Sodowskich? Bo jak ja chodziłam to było 250. Jak się będzie dało zrobić zdjęcie kolorowe to napewno zrobi [emoji3526] on ma swoje sposoby żeby się udało. Chociaż Maks czasem chował głowę w łożysko [emoji23] pod koniec zawsze włączał to 4d ale nie zawsze było już widać.

@Lu_cy @Jivka To ja nie jestem taka silna jak wy ;) pisze obecnie, a raczej staram się pisać pracę magisterską. Ale przy 6% mózgu które mi zostało to jest praca ciezsza niż na kopalni. ;) jeszcze miałam 5 dni praktyk. Myślałam że się wykończe. Jakieś zaliczenia, egzaminy, prace pisemne, badania i opracowania badań. A mam się bronić w lipcu. A mi dzisiaj aplikacja pokazała 76 dni do porodu ! [emoji50] to się spielam konkretnie.
Podziwiam was dziewczyny ! Ja to od siedzenia po 8 h na uczelni muszę przelezec kolejne dwa dni po mam takie skurcze po tym wysiłku.
Ja właśnie urodzilam na ostatnim, czyli 5 roku. Po miesiącu wróciłam na uczelnię i ogarnęłam sobie indywidualny tok studiów (studia dzienne), żeby nie musieć chodzić na wykłady wszystkie, notatki dostawałam od koleżanek [emoji85] Jedyne co to obroniłam się w październiku, bo w lipcu wróciłam do pracy i ciężko mi było pogodzić wszystko [emoji4]

@coco07 ja próbowałam obejrzeć czarne lustro 15 minut i wystarczyło. Nie wiem czy lubisz seriale i filmy o superbohaterach Jessica Jones, luke Cage, dardervil, Defendera, Iron first - (nie wiem czy wszystkie nazwy wpisałam poprawnie :D)

Też bym chciała jak większość z was być w pełni na chodzie w ciąży. W pierwszej ciąży na maturach rzygałam jak kot... Cała sala mnie słyszała...a na ustnych nawet się nie pojawiłam bo miałam kolke nerkową. Do szkoły też nie dawałam radę dojść bo w połowie drogi już mi się robilo słabo i niedobrze mi było....
W drugiej ciąży ledwo żyłam ciągle wymiotowałam o nawet nie miałam siły wstać z łóżka.
A teraz znowu się zaczyna.
Dla mnie ciąża to męczarnia.

@Lu_cy To super. ;) Może się uda zrobić w końcu jakąś pamiątkę. ;) bo ostatnie takie gdzie widać główke to mam z 20 tc i to strasznie słabej jakości wyszło. ;/ mi też Malutka wciska głowę i nie da się nic czasem zobaczyć. Dlatego te pomiary główki też nie zawsze są idealne. ;)
No ja robiłam u Sodowskich. Byłam u nich na 1 prenatalnych (powtarzałam te na NFZ) i było wtedy 250 zł:/ A teraz Pani powiedziała 330. Dużo. Nie ukrywam że miałabym łóżeczko za to lub dostawke. Ale wolę się upewnić czy wszystko ok.

@Jivka podziwiam ! Ja jak tylko nie Muszę i mogę sobie na to pozwolić to nie idę. Dzisiaj byłam na połowie. Od 9 do 12. Niby 3 H A właśnie leżę na mieszkaniu bo mi siły odeszły. ;) Mam plan obronić się w lipcu. Ale jak się nie uda to trudno. Zawsze może być październik. ;) zobaczymy jak mi pójdzie. Mam termin na 8 maja z USG. Pierwszy poród, pierwsze dziecko. Zobaczymy jak pójdą przygotowania do obrony.

@Lu_cy To super. ;) Może się uda zrobić w końcu jakąś pamiątkę. ;) bo ostatnie takie gdzie widać główke to mam z 20 tc i to strasznie słabej jakości wyszło. ;/ mi też Malutka wciska głowę i nie da się nic czasem zobaczyć. Dlatego te pomiary główki też nie zawsze są idealne. ;)
No ja robiłam u Sodowskich. Byłam u nich na 1 prenatalnych (powtarzałam te na NFZ) i było wtedy 250 zł:/ A teraz Pani powiedziała 330. Dużo. Nie ukrywam że miałabym łóżeczko za to lub dostawke. Ale wolę się upewnić czy wszystko ok.

@Jivka podziwiam ! Ja jak tylko nie Muszę i mogę sobie na to pozwolić to nie idę. Dzisiaj byłam na połowie. Od 9 do 12. Niby 3 H A właśnie leżę na mieszkaniu bo mi siły odeszły. ;) Mam plan obronić się w lipcu. Ale jak się nie uda to trudno. Zawsze może być październik. ;) zobaczymy jak mi pójdzie. Mam termin na 8 maja z USG. Pierwszy poród, pierwsze dziecko. Zobaczymy jak pójdą przygotowania do obrony.
Jak już jesteś umówiona to trudno. Ale z ciekawości zobacz na znany lekarz na kiedy ma termin może się uda u niego w gabinecie i trochę zaoszczędzisz. Ja też się umówiłam u Sodowskich to on kazał mi odwołać i przyjechać do gabinetu. Tam ma bardzo dobry sprzęt, także nie musisz się obawiać

Zrób jak najwięcej teraz, bo potem przy dziecku nie ogarniesz [emoji4] Skończ pracę przede wszystkim. Wiem że mózg w ciąży nie ten, ale potem po nieprzespanych nocach to będzie ostatnie na co będziesz miała ochotę [emoji85]

reklama
@coco07 ja próbowałam obejrzeć czarne lustro 15 minut i wystarczyło. Nie wiem czy lubisz seriale i filmy o superbohaterach Jessica Jones, luke Cage, dardervil, Defendera, Iron first - (nie wiem czy wszystkie nazwy wpisałam poprawnie :D)

Oj nie nie nie[emoji85] to zupełnie nie moje klimaty [emoji28]🤭 żadne tam iron many i inne dyrdymały [emoji85][emoji51]

Do góry