reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja tak miałam z łożyskiem ;) z tym ze nie tak późno, bo na pierwszych prenatalnych doktor mówił ze na ścianie przedniej, a na drugich- na tylnej ;) i tak już zostało do końca ...i błąd typu kopiuj-wklej tutaj wykluczam, bo on to mówił w trakcie badania ;) nie tak, ze ja to zauważyłam później na wydruku ;) ale tak jak mówię, to był jeszcze wcześniejszy etap niż u ciebie ...
No to zobaczymy 25 lutego, idę powtórzyć prenatalne i zapytam o umiejscowienie łożyska, już tak z czystej ciekawości :)
Tak jak mówicie dziewczyny, na pewno tu moja głowa zawiniła. Za bardzo się nakręcam, ale to tez wynika z tego, ze z mężem widuje się teraz przez jakieś 6 dni w miesiącu, wiec możliwości za wiele nie mamy. Testów owulacyjnych się boje. Tzn boje się, ze będę się wtedy jeszcze bardziej nakręcać. A jak nie daj Boże okaże się, ze owulacje mam przed spotkaniem z mężem to już w ogóle będzie dramat.
Ostatnio byłam u gina w 12 dc - byłam wtedy przed owu i tego dnia zaczęliśmy działać, wiec raczej jej nie przeoczyliśmy. W tym miesiącu dostałam okres dzień wcześniej, wiec znów się na nasza niekorzyść przesuwa wszystko
Rozumiem... ;*
Mąż z tego co pamiętam wyjeżdża służbowo? Długo to jeszcze potrwa? Moze jakbys miala go obok byłoby Ci łatwiej przejsc to wszystko, byłabyś spokojniejsza i akurat by się udało?wydaje mi się że masz na sobie za duża presję, żeby trafić w te konkretne dni :(
Ale to był posiew z tego samego dnia co ogólne? A z pochwy kiedy robiłaś?
Posiew z moczu miałam robiony, tego samego dnia, z tego samego pobrania moczu, po dokładnym podmyciu się, po zabezpieczeniu, żeby nic z pochwy się nie przedostało do moczu. [emoji13]
Analiza czysta żadnych leukocytow, żadnej flory bakteryjnej, a posiew z bakteriami. [emoji13]
Witajcie , kiedyś pisałam a później postanowiłam się wyłączyć . Przychodzę , aby pokazać że warto walczyć. W skrócie , jestem po 4 obumarłych ciążach , wszystkie kończyły się zanim pojawiło się serduszko. Trafiłam do lekarza który zlecił mi badania , dał zakaz zajścia w ciążę i nazwisko profesora do którego miałam się zgłosić po zrobieniu badań. Jednak życie nas zaskakuje i zanim odłożyliśmy na badania okazało się że jestem w 5 ciąży ... Strach i łzy były ... Pojechaliśmy do profesora , ten odrazu dał inne badania , encorton 30 mg i heparynę... Postawił diagnozę w ciemno i po wynikach ja potwierdził , ale dzięki jego szybkiej reakcji dziś mam 22 tc , która rozwija się idealnie. [emoji3590]
Także dziewczyny nie poddawajcie się , walczcie i szukajcie pomocy gdzie się da [emoji3590][emoji3590]
Oooo, gratulacje, trzymam kciuki, żeby tak było do samego końca [emoji3590]
Postanowiłam jednak zrobić test. Zobacz załącznik 1079236
Sandra, wow!!!!!! :)
Gratulacje, trzymam kciuki szalenie mocno [emoji3590]
@Sandra094 Oj tam! Ja zawsze marzyłam o bliźniakach [emoji14] Jakby nie było - GRATULACJE! Najważniejsze aby zdrowe :)
Jezusku, ja też [emoji2956][emoji16]
Ja też zawsze marzyłam o bliźniakach ale ja mogę ich nie donosić. Sami lekarze mówią "oby nie było znów bliźniąt".
To jak tak, to niech to będzie jeden zdrowy, silny dzidziuś [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

@Sandra094 A skąd pomysł, że miałabyś bliźniąt nie donosić? Masz jakieś problemy z szyjką? Nawet tak nie myśl! Na jakiej podstawie lekarze tak wyrokują?

reklama
Do góry