Paula919191
Fanka BB :)
No właśnie u mnie nie wyszła trombofilia , po pierwszym poronieniu wyszło tylko podwyższone białko s, a po drugim już nic ale heparynę mam profilaktycznie, bardziej chodzi mi właśnie czy przy wadzie genetycznej ale z tego co piszesz jest duza szansaKochana, tobie wychodziło coś z trombofilia chyba tak ? Przecież ty masz zlecona heparynę ... ja miałam na NFZ pierwsze i drugie badania ze względu właśnie na trombofilie. Wiec powinnaś dostać. A już na pewno jeśli mieliście stwierdzona wadę płodu w poprzedniej ciąży. Proś o skierowanie swojego lekarza. I jeśli będziesz robić wszystkie prenatalne w tej samej klinice, to jest ci potrzebne tyko raz skierowanie, na to piersze badanie. Później z automatu wpisują cię już na NFZ na to drugie badanie[emoji6] a ja się na lutowkach tez spotkałam z tym ze niektóre dziewczyny nawet 3 miały na NFZ [emoji28] ale u mnie to nie przeszło. Trzecie musiałam zrobić prywatnie.
A co do tsh, to dziwne ze lekarz przy tsh 1,95 już ci dawkę zmienił. Przecież tsh skacze w ciąży. Ja w listopadzie na badaniach miałam 1,87 a pod koniec grudnia już 1,2.. bez jakiejkolwiek zmiany dawki euthyroxu. Od kwietnia nieprzerwanie biorę 25... może co innego gdyby ci skoczyli do 3/4/5 ... ale jak ba ciąże to miałaś jeszcze orzecuez Ok. Takie jest moje zdanie i tak to u mnie np.dzialalo.. Ale nie dyskutuje ze zdaniem lekarza ...
Trzymam kciuki żeby wszystko się udało [emoji110][emoji110][emoji8]
@babydust , @mohaaa czy Wy jak chodziłyscie do Piatkowskiego to chodziłyscie równolegle gdzieś jeszcze na NFZ żeby ewentualnie badania zrobić na NFZ?? Bo też zastanawiam się jak on się na to zapatruje a jednak głupio spytać wprost ...