Paula919191
Fanka BB :)
No właśnie u mnie nie wyszła trombofilia , po pierwszym poronieniu wyszło tylko podwyższone białko s, a po drugim już nic ale heparynę mam profilaktycznie, bardziej chodzi mi właśnie czy przy wadzie genetycznej ale z tego co piszesz jest duza szansa to dobra wiadomość bo jednak koszty wizyt i leków są dosyć duże więc przynajmniej jednej koszt mi odejdzie ufam mojemu lekarzowi więc ta zmiana dawki skoro taka ma być to ok. Jedynie co to wlasnie koszty lekarza prywatnego, tych wszystkich badań to sporo daje po kieszeni zwłaszcza że każda wizyta 200zl a lekarz chce mnie widzieć co 2tygodnie. Absolutnie nie jest to temat na którym chce oszczędzać ale same rozumiecie ....Kochana, tobie wychodziło coś z trombofilia chyba tak ? Przecież ty masz zlecona heparynę ... ja miałam na NFZ pierwsze i drugie badania ze względu właśnie na trombofilie. Wiec powinnaś dostać. A już na pewno jeśli mieliście stwierdzona wadę płodu w poprzedniej ciąży. Proś o skierowanie swojego lekarza. I jeśli będziesz robić wszystkie prenatalne w tej samej klinice, to jest ci potrzebne tyko raz skierowanie, na to piersze badanie. Później z automatu wpisują cię już na NFZ na to drugie badanie[emoji6] a ja się na lutowkach tez spotkałam z tym ze niektóre dziewczyny nawet 3 miały na NFZ [emoji28] ale u mnie to nie przeszło. Trzecie musiałam zrobić prywatnie.
A co do tsh, to dziwne ze lekarz przy tsh 1,95 już ci dawkę zmienił. Przecież tsh skacze w ciąży. Ja w listopadzie na badaniach miałam 1,87 a pod koniec grudnia już 1,2.. bez jakiejkolwiek zmiany dawki euthyroxu. Od kwietnia nieprzerwanie biorę 25... może co innego gdyby ci skoczyli do 3/4/5 ... ale jak ba ciąże to miałaś jeszcze orzecuez Ok. Takie jest moje zdanie i tak to u mnie np.dzialalo.. Ale nie dyskutuje ze zdaniem lekarza ...
Trzymam kciuki żeby wszystko się udało [emoji110][emoji110][emoji8]
@babydust , @mohaaa czy Wy jak chodziłyscie do Piatkowskiego to chodziłyscie równolegle gdzieś jeszcze na NFZ żeby ewentualnie badania zrobić na NFZ?? Bo też zastanawiam się jak on się na to zapatruje a jednak głupio spytać wprost ...