reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Prolaktyne mam trochę za wysoka, ale lekarz mówi że z nią bywa tak że w momencie pobierania stresujemy się i ona się podwyższa. Nie mam wycieku z piersi okresy też mam regularne do owu dochodzi, więc nie ma potrzeby podawania leków. Jeśli chodzi o wagę no to trochę mi się przytylo, bo nie chciałam być na żadnej diecie żeby w razie czego dziecku nie zaszkodzić. A tsh jest ok.
Rozumiem. A pecherzyki pękają ?

reklama
A i jakieś 3 miesiące temu, tak tydzień po owulacji zobaczyłam na papierze 2 jasno różowe krople krwi. Ucieszyłam się nie samowicie że to pewnie plamienie implantacje, ale niestety. W tym cyklu będziemy próbować sami ponieważ owu wypada mi w niedzielę
A progesteron sprawdzałaś?

Ja między pierwszą a drugą ciąża miałam po 11 msc. Ale to było na zasadzie staramy się i w kolejnym cyklu ciaza. Tylko że my się nie zabezpieczaliśmy przed pierwsza ciąża prawie rok. Zabezpieczalismy się w postaci stosunku przerywanego. Ale nie zwracałam uwagi na dni płodne i nie. Miedzy 1 a 2 ciaza też tylko stosunek przerywany ale bardziej uważaliśmy bo nie chciałam. Tylko u nas była inna sytuacja. Mąż miał nowotwór jądra i nie mogliśmy próbować przez 6 msc po pierwszej bo miał chemię. Na szczęście tylko jedna dawkę i jest ok. On uważa że to jego wina bo ma jedno jądro. A po drugim poronieniu miał czas że unikal sexu bo bał się że znów zajde i będzie powtórka. Jak dostaliśmy info że dadzą nam leki to ja dostałam musu na ciążę. Teraz szwagierka jest w ciazy i nie mogę na nią patrzec bo znów się nakrecam. Teraz wiem że psychika dużo działa. Zastanawiamy się czy jej kupić psa by zmienić trochę myślenie i zająć się czymś innym. Ale my kochamy podroze i dużo pracujemy więc biedak musiałby sam siedzieć całe dnie.

To tak jak my. Zawsze od zawsze metoda antykoncepcji był stosunek przerywany. Mój mąż miał wykryte po 2 Poronieniu żylaki powrózka nasiennego, ale w lipcu miał usunięte. Potem kazano poczekac 2,5-3 miesięcy i działać. No i działamy, ale nic na razie. Właśnie tez myśle, ze to wszystko przez ciagle myślenie i nakręcanie się.

Dostałam dzisiaj wyniki z glukozy. Chyba mogę być spokojna o to ze nie bede miala cukrzycy. 20191230_084911.jpg

reklama
Do góry