reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję Ci Kochana za te piękne słowa, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. A Twój pecherzyk w 6 tygodniu ile miał mm?
Żadne piękne słowa, sama prawda ;*
Zaraz poszukam pierwszego usg, bo to akurat było w czasie przeprowadzki i nawet nie wiem gdzie są te zdjęcia.... [emoji12][emoji3590]

reklama
@Paula919191 my dziś dopiero zaczniemy działać,moze nie jest jeszcze za późno :D owulka za 9 dni dopiero niby :) wracam z pracy padam na twarz i nic mi się nie chce. Dobiły mnie te dojazdy i nie przedłużam umowy bo nie daje rady tak dojeżdżać w sumie przedłużam do końca roku bo mnie poprosili tyle jeszcze może wytrzymam.:) Mają mój kontakt i jak się zwolni miejsce bliżej mnie będą dzwonić :)
O proszę, "sama się" decyzja podjęła :) a będzie z dojazdami tylko gorzej w zimie... Mam nadzieję że to, że owocny cykl przed Tobą! :) [emoji3590] trzymam kciuki, @mohaaa, @Paula919191, mam nadzieję że to będzie ten szczęśliwy grudzień, dla każdej z Was [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590]

@Vici32, znalazłam zdjęcie, ale bez wymiaru pęcherzyka. I zdjęcie 5 dni później jak był zarodek z bijacym serduszkiem. Oba wrzucam :*
IMG_20190829_140840.jpeg
IMG_20190903_154620.jpeg

Boże, miałam esej napisany i w cholere poszło :/

@Paula919191 okresem się nie martw a jak się martwisz to przypomnij sobie o mnie, ja też miałam dziwny, inny, krótki okres przed TYM szczęśliwym cyklem :)
A z drugiej strony... Działajcie, to w ogóle apel do wszystkich starających się.... Działajcie i cieszcie się seksem! Ja w 1 trymestrze tak strasznie się bałam zblizen... Nawet jak była ochota. Powiedziałam Mężowi, że po 12 tc, jak będzie ok, to jak najbardziej. W drugim trymestrze za to moje libido ugrzęzło chyba 100 m pod ziemią. A nawet gdyby od 13 tc jestem ciągle na luteinie i no... Nie. [emoji12]

@Vici32, Kochana, dobre wiadomości :) pęcherzyk jest? Jest. Ciąża młodsza? Tak. Sama napisałaś że owulacja była w 17 dc. Więc wszystko się zgadza!
U mnie owulacja była w 19 dc. Jak poszłam do ginekologa w 6t1d tez był tylko pęcherzyk. 5 dni później był zarodek z bijącym serduszkiem [emoji3590]
Bety nie rób, bo będziesz się zamartwiac całkiem niepotrzebnie. A teraz przed Malenstwem jeden chyba z najważniejszych etapów ;*
I skup się na tym. Teraz niech to będzie priorytetem, spokój dla Maleństwa. W miarę możliwości, oczywiście, bo wiem doskonale jak to jest. Pierwsza wizyta, u niektórych już jest zarodek z serduszkiem a tam bach, rozczarowanie, tylko pęcherzyk.
Ale pamiętaj, to nie jest TYLKO pęcherzyk. :) [emoji3590]

@kasiula34 spokojnie, czasami przed terminem test nie wychodzi bo za mało hormonu jest w moczu, także wstrzymaj się chwilkę, odrobinkę cierpliwości ;*
Kurcze Ty zawsze wiesz co powiedzieć :) dziękuję Ci :) masz absolutną rację, jak ma się udać to się uda, jak nie teraz to następnym razem .

Jeszcze nic straconego. Mi dzień przed spodziewana @ test wyszedł negatywny, a 2 dni po na teście bladioch, za to beta ponad 300 [emoji2370]
Witam
Vici będzie dobrze musi być
U mnie 27z 31 termin @ na 4 boję się że i tym razem nic z tego piersi mnie nie bolą mam aby śluzu dużo i mdłości zawroty głowy ale czy to świadczy o fasolce
Wczoraj test negatyw więc nie wiem czy coś będzie
Zaczynam się z tym źle czuć to 3 cykl od poronienia

O proszę, "sama się" decyzja podjęła :) a będzie z dojazdami tylko gorzej w zimie... Mam nadzieję że to, że owocny cykl przed Tobą! :) [emoji3590] trzymam kciuki, @mohaaa, @Paula919191, mam nadzieję że to będzie ten szczęśliwy grudzień, dla każdej z Was [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590]

@Vici32, znalazłam zdjęcie, ale bez wymiaru pęcherzyka. I zdjęcie 5 dni później jak był zarodek z bijacym serduszkiem. Oba wrzucam :*Zobacz załącznik 1050781Zobacz załącznik 1050783
Piękne usg:) ale Twój pecherzyk wygląda na ogromny:)

Piękne usg:) ale Twój pecherzyk wygląda na ogromny:)
Nie dostałam żadnych pomiarów, ale może to i lepiej :)
Tym się nie sugeruj, bo to też kwestia sprzętu, powiększenia, ujęcia... :)
Czekajmy cierpliwie, skoro lekarz nie mówi że jest źle, to znaczy że nie jest źle :) każda ciąża jest inna i w swoim tempie będzie się rozwijać :) a wielkością pęcherzyka bym nie nie sugerowała, potem, do chyba 12-13 tc maluszki rosną w pewnych ramach, no to tu pomiarami można się sugerować.

Poopowoadaj coś weselszego, na kiedy wypadałoby wstępnie termin i jak się czujesz?

@Paula919191 [emoji3590] to po prostu sama prawda ;)

Hejka, dziewczyny martwię się. Wczoraj miałam minimalną plamkę brązową z rana, myślałam, że więcej nie będzie i dziś z rana znów to samo mała brązowa plamka. Ostatnio miałam cykl 40 dyniowy i wczoraj wypadalby 40 dc czy to może być plamienie implantacyjne? W pn jak robiłam betę to wyszła 157 a na usg we wtorek nic nie było widać. Stresuję się. Chyba powinnam iść do lekarza...

Nie dostałam żadnych pomiarów, ale może to i lepiej :)
Tym się nie sugeruj, bo to też kwestia sprzętu, powiększenia, ujęcia... :)
Czekajmy cierpliwie, skoro lekarz nie mówi że jest źle, to znaczy że nie jest źle :) każda ciąża jest inna i w swoim tempie będzie się rozwijać :) a wielkością pęcherzyka bym nie nie sugerowała, potem, do chyba 12-13 tc maluszki rosną w pewnych ramach, no to tu pomiarami można się sugerować.

Poopowoadaj coś weselszego, na kiedy wypadałoby wstępnie termin i jak się czujesz?

@Paula919191 [emoji3590] to po prostu sama prawda ;)
Nie chce myśleć jeszcze o terminie Kochana, do wczoraj miałam mdłości, dzisiaj mam wrażenie że już nic nie czuje. Miało być weselsze, ale słabo chyba wyszło;)

Jeszcze nic straconego. Mi dzień przed spodziewana @ test wyszedł negatywny, a 2 dni po na teście bladioch, za to beta ponad 300 [emoji2370]
A objawy miałaś jakieś bo ja się kieruje tymi piersiami wcześniej były tkliwe A teraz nic miałam jakieś swędzenie i mrowienie ale to tyle świr mnie łapie [emoji2962]

reklama
Żadnych innych objawów niż przed @, byłam pewna że nic z tego i nieźle się zdziwiłam jak 2 dni po spodziewanej @ test okazał się pozytywny.
A objawy miałaś jakieś bo ja się kieruje tymi piersiami wcześniej były tkliwe A teraz nic miałam jakieś swędzenie i mrowienie ale to tyle świr mnie łapie [emoji2962]

Do góry