reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hejka, dziewczyny martwię się. Wczoraj miałam minimalną plamkę brązową z rana, myślałam, że więcej nie będzie i dziś z rana znów to samo mała brązowa plamka. Ostatnio miałam cykl 40 dyniowy i wczoraj wypadalby 40 dc czy to może być plamienie implantacyjne? W pn jak robiłam betę to wyszła 157 a na usg we wtorek nic nie było widać. Stresuję się. Chyba powinnam iść do lekarza...
Beta musi być powyżej 1000 wtedy można pęcherzyk zobaczyć tak było w moim przypadku

reklama
Beta musi być powyżej 1000 wtedy można pęcherzyk zobaczyć tak było w moim przypadku
Tak, Tak Wiem. I dziś pewnie też jeszcze nie będzie widać, jak minęły 4 dni. Tylko teraz te plamienia mnie martwią. Tak u mnie objawiło się, że ciąża obumarła, tylko te plamienia były różowe. Dziś jak mi się uda dostać do gina to pójdę a jak nie to pojadę na IP bo zwariuje przez weekend.

Tak, Tak Wiem. I dziś pewnie też jeszcze nie będzie widać, jak minęły 4 dni. Tylko teraz te plamienia mnie martwią. Tak u mnie objawiło się, że ciąża obumarła, tylko te plamienia były różowe. Dziś jak mi się uda dostać do gina to pójdę a jak nie to pojadę na IP bo zwariuje przez weekend.
No jak masz plamienia lepiej to skontrolować. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Daj znać jak będziesz po wizycie tu lub tu.

Może masz niski progesteron, przeważnie chyba właśnie z jego powodu pojawiają się plamienia

Boże, miałam esej napisany i w cholere poszło :/

@Paula919191 okresem się nie martw a jak się martwisz to przypomnij sobie o mnie, ja też miałam dziwny, inny, krótki okres przed TYM szczęśliwym cyklem :)
A z drugiej strony... Działajcie, to w ogóle apel do wszystkich starających się.... Działajcie i cieszcie się seksem! Ja w 1 trymestrze tak strasznie się bałam zblizen... Nawet jak była ochota. Powiedziałam Mężowi, że po 12 tc, jak będzie ok, to jak najbardziej. W drugim trymestrze za to moje libido ugrzęzło chyba 100 m pod ziemią. A nawet gdyby od 13 tc jestem ciągle na luteinie i no... Nie. [emoji12]

@Vici32, Kochana, dobre wiadomości :) pęcherzyk jest? Jest. Ciąża młodsza? Tak. Sama napisałaś że owulacja była w 17 dc. Więc wszystko się zgadza!
U mnie owulacja była w 19 dc. Jak poszłam do ginekologa w 6t1d tez był tylko pęcherzyk. 5 dni później był zarodek z bijącym serduszkiem [emoji3590]
Bety nie rób, bo będziesz się zamartwiac całkiem niepotrzebnie. A teraz przed Malenstwem jeden chyba z najważniejszych etapów ;*
I skup się na tym. Teraz niech to będzie priorytetem, spokój dla Maleństwa. W miarę możliwości, oczywiście, bo wiem doskonale jak to jest. Pierwsza wizyta, u niektórych już jest zarodek z serduszkiem a tam bach, rozczarowanie, tylko pęcherzyk.
Ale pamiętaj, to nie jest TYLKO pęcherzyk. :) [emoji3590]

@kasiula34 spokojnie, czasami przed terminem test nie wychodzi bo za mało hormonu jest w moczu, także wstrzymaj się chwilkę, odrobinkę cierpliwości ;*
Heh, to życzę Ci żeby to libido wyszło spod ziemi szybciej niż u mnie :p

Hejka, dziewczyny martwię się. Wczoraj miałam minimalną plamkę brązową z rana, myślałam, że więcej nie będzie i dziś z rana znów to samo mała brązowa plamka. Ostatnio miałam cykl 40 dyniowy i wczoraj wypadalby 40 dc czy to może być plamienie implantacyjne? W pn jak robiłam betę to wyszła 157 a na usg we wtorek nic nie było widać. Stresuję się. Chyba powinnam iść do lekarza...
Brązowe to stara krew, więc moim zdaniem nie ma powodu do paniki. Może to być owszem progesteron, bo piszesz ze masz niski. Bierzesz luteine albo duphaston? Implantacyjne to raczej nie, bo skoro w poniedziałek beta była 157 to już wtedy było kilka dni po implantacji. Na ip pewnie i tak nie wiele zrobią na tym etapie.. Bo na usg jeszcze może nic nie być....

Heh, to życzę Ci żeby to libido wyszło spod ziemi szybciej niż u mnie :p

Brązowe to stara krew, więc moim zdaniem nie ma powodu do paniki. Może to być owszem progesteron, bo piszesz ze masz niski. Bierzesz luteine albo duphaston? Implantacyjne to raczej nie, bo skoro w poniedziałek beta była 157 to już wtedy było kilka dni po implantacji. Na ip pewnie i tak nie wiele zrobią na tym etapie.. Bo na usg jeszcze może nic nie być....
Nie biorę. Może uda mi się dostać do gina to mi przepisze.

Jak brązowa plamka to stara krew, i nie ma co panikowac dopóki nie ma żywo czerwonej krwi, tak przynajmniej mówią.
Możesz obserwować albo pójść sprawdzić sprawę, ale skoro w poniedziałek miałam betę 150 z hakiem to nadal moze być niewiele widoczne.
Masz kontakt z ginekologiem swoim? Napis zmu jaka sytuacja, może duphaston, albo luteine dołączy. Mi przy progesteronie 18 nic nie dali, ale też nie plamilam więcej niż 1 raz.
Nie chce myśleć jeszcze o terminie Kochana, do wczoraj miałam mdłości, dzisiaj mam wrażenie że już nic nie czuje. Miało być weselsze, ale słabo chyba wyszło;)
Ze stresu mogłaś mieć też mdlosci. Ja cyklicznie co jakiś czas miewalam że objawy ustepowaly i wracały ;) ale profesor który nas prowadzi mówił że to normalne i się zdarza :)
Heh, to życzę Ci żeby to libido wyszło spod ziemi szybciej niż u mnie [emoji14]

Kochana, nawet nie wiesz jak bym chciała.... Tobie ile to zajęło? :D żebym miała jakiś punkt odniesienia... :D

reklama
Jak brązowa plamka to stara krew, i nie ma co panikowac dopóki nie ma żywo czerwonej krwi, tak przynajmniej mówią.
Możesz obserwować albo pójść sprawdzić sprawę, ale skoro w poniedziałek miałam betę 150 z hakiem to nadal moze być niewiele widoczne.
Masz kontakt z ginekologiem swoim? Napis zmu jaka sytuacja, może duphaston, albo luteine dołączy. Mi przy progesteronie 18 nic nie dali, ale też nie plamilam więcej niż 1 raz. Ze stresu mogłaś mieć też mdlosci. Ja cyklicznie co jakiś czas miewalam że objawy ustepowaly i wracały ;) ale profesor który nas prowadzi mówił że to normalne i się zdarza :) Kochana, nawet nie wiesz jak bym chciała.... Tobie ile to zajęło? :D żebym miała jakiś punkt odniesienia... :D
Szczery? Dalej jest gdzieś głęboko zakopane pod ziemią :p ale wyszło na chwilę tak ze 4miesiące po porodzie :p

Do góry