reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję Ci Kochana za te piękne słowa, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. A Twój pecherzyk w 6 tygodniu ile miał mm?
Żadne piękne słowa, sama prawda ;*
Zaraz poszukam pierwszego usg, bo to akurat było w czasie przeprowadzki i nawet nie wiem gdzie są te zdjęcia.... [emoji12][emoji3590]

reklama
@Paula919191 my dziś dopiero zaczniemy działać,moze nie jest jeszcze za późno :D owulka za 9 dni dopiero niby :) wracam z pracy padam na twarz i nic mi się nie chce. Dobiły mnie te dojazdy i nie przedłużam umowy bo nie daje rady tak dojeżdżać w sumie przedłużam do końca roku bo mnie poprosili tyle jeszcze może wytrzymam.:) Mają mój kontakt i jak się zwolni miejsce bliżej mnie będą dzwonić :)
O proszę, "sama się" decyzja podjęła :) a będzie z dojazdami tylko gorzej w zimie... Mam nadzieję że to, że owocny cykl przed Tobą! :) [emoji3590] trzymam kciuki, @mohaaa, @Paula919191, mam nadzieję że to będzie ten szczęśliwy grudzień, dla każdej z Was [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590]

@Vici32, znalazłam zdjęcie, ale bez wymiaru pęcherzyka. I zdjęcie 5 dni później jak był zarodek z bijacym serduszkiem. Oba wrzucam :*
IMG_20190829_140840.jpeg
IMG_20190903_154620.jpeg

Boże, miałam esej napisany i w cholere poszło :/

@Paula919191 okresem się nie martw a jak się martwisz to przypomnij sobie o mnie, ja też miałam dziwny, inny, krótki okres przed TYM szczęśliwym cyklem :)
A z drugiej strony... Działajcie, to w ogóle apel do wszystkich starających się.... Działajcie i cieszcie się seksem! Ja w 1 trymestrze tak strasznie się bałam zblizen... Nawet jak była ochota. Powiedziałam Mężowi, że po 12 tc, jak będzie ok, to jak najbardziej. W drugim trymestrze za to moje libido ugrzęzło chyba 100 m pod ziemią. A nawet gdyby od 13 tc jestem ciągle na luteinie i no... Nie. [emoji12]

@Vici32, Kochana, dobre wiadomości :) pęcherzyk jest? Jest. Ciąża młodsza? Tak. Sama napisałaś że owulacja była w 17 dc. Więc wszystko się zgadza!
U mnie owulacja była w 19 dc. Jak poszłam do ginekologa w 6t1d tez był tylko pęcherzyk. 5 dni później był zarodek z bijącym serduszkiem [emoji3590]
Bety nie rób, bo będziesz się zamartwiac całkiem niepotrzebnie. A teraz przed Malenstwem jeden chyba z najważniejszych etapów ;*
I skup się na tym. Teraz niech to będzie priorytetem, spokój dla Maleństwa. W miarę możliwości, oczywiście, bo wiem doskonale jak to jest. Pierwsza wizyta, u niektórych już jest zarodek z serduszkiem a tam bach, rozczarowanie, tylko pęcherzyk.
Ale pamiętaj, to nie jest TYLKO pęcherzyk. :) [emoji3590]

@kasiula34 spokojnie, czasami przed terminem test nie wychodzi bo za mało hormonu jest w moczu, także wstrzymaj się chwilkę, odrobinkę cierpliwości ;*
Kurcze Ty zawsze wiesz co powiedzieć :) dziękuję Ci :) masz absolutną rację, jak ma się udać to się uda, jak nie teraz to następnym razem .

Jeszcze nic straconego. Mi dzień przed spodziewana @ test wyszedł negatywny, a 2 dni po na teście bladioch, za to beta ponad 300 [emoji2370]
Witam
Vici będzie dobrze musi być
U mnie 27z 31 termin @ na 4 boję się że i tym razem nic z tego piersi mnie nie bolą mam aby śluzu dużo i mdłości zawroty głowy ale czy to świadczy o fasolce
Wczoraj test negatyw więc nie wiem czy coś będzie
Zaczynam się z tym źle czuć to 3 cykl od poronienia

O proszę, "sama się" decyzja podjęła :) a będzie z dojazdami tylko gorzej w zimie... Mam nadzieję że to, że owocny cykl przed Tobą! :) [emoji3590] trzymam kciuki, @mohaaa, @Paula919191, mam nadzieję że to będzie ten szczęśliwy grudzień, dla każdej z Was [emoji3590] [emoji3590] [emoji3590]

@Vici32, znalazłam zdjęcie, ale bez wymiaru pęcherzyka. I zdjęcie 5 dni później jak był zarodek z bijacym serduszkiem. Oba wrzucam :*Zobacz załącznik 1050781Zobacz załącznik 1050783
Piękne usg:) ale Twój pecherzyk wygląda na ogromny:)

Piękne usg:) ale Twój pecherzyk wygląda na ogromny:)
Nie dostałam żadnych pomiarów, ale może to i lepiej :)
Tym się nie sugeruj, bo to też kwestia sprzętu, powiększenia, ujęcia... :)
Czekajmy cierpliwie, skoro lekarz nie mówi że jest źle, to znaczy że nie jest źle :) każda ciąża jest inna i w swoim tempie będzie się rozwijać :) a wielkością pęcherzyka bym nie nie sugerowała, potem, do chyba 12-13 tc maluszki rosną w pewnych ramach, no to tu pomiarami można się sugerować.

Poopowoadaj coś weselszego, na kiedy wypadałoby wstępnie termin i jak się czujesz?

@Paula919191 [emoji3590] to po prostu sama prawda ;)

Hejka, dziewczyny martwię się. Wczoraj miałam minimalną plamkę brązową z rana, myślałam, że więcej nie będzie i dziś z rana znów to samo mała brązowa plamka. Ostatnio miałam cykl 40 dyniowy i wczoraj wypadalby 40 dc czy to może być plamienie implantacyjne? W pn jak robiłam betę to wyszła 157 a na usg we wtorek nic nie było widać. Stresuję się. Chyba powinnam iść do lekarza...

Nie dostałam żadnych pomiarów, ale może to i lepiej :)
Tym się nie sugeruj, bo to też kwestia sprzętu, powiększenia, ujęcia... :)
Czekajmy cierpliwie, skoro lekarz nie mówi że jest źle, to znaczy że nie jest źle :) każda ciąża jest inna i w swoim tempie będzie się rozwijać :) a wielkością pęcherzyka bym nie nie sugerowała, potem, do chyba 12-13 tc maluszki rosną w pewnych ramach, no to tu pomiarami można się sugerować.

Poopowoadaj coś weselszego, na kiedy wypadałoby wstępnie termin i jak się czujesz?

@Paula919191 [emoji3590] to po prostu sama prawda ;)
Nie chce myśleć jeszcze o terminie Kochana, do wczoraj miałam mdłości, dzisiaj mam wrażenie że już nic nie czuje. Miało być weselsze, ale słabo chyba wyszło;)

Jeszcze nic straconego. Mi dzień przed spodziewana @ test wyszedł negatywny, a 2 dni po na teście bladioch, za to beta ponad 300 [emoji2370]
A objawy miałaś jakieś bo ja się kieruje tymi piersiami wcześniej były tkliwe A teraz nic miałam jakieś swędzenie i mrowienie ale to tyle świr mnie łapie [emoji2962]

reklama
Żadnych innych objawów niż przed @, byłam pewna że nic z tego i nieźle się zdziwiłam jak 2 dni po spodziewanej @ test okazał się pozytywny.
A objawy miałaś jakieś bo ja się kieruje tymi piersiami wcześniej były tkliwe A teraz nic miałam jakieś swędzenie i mrowienie ale to tyle świr mnie łapie [emoji2962]

Do góry