reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Na którą masz wizytę? Widziałam swojego Bejbika ostatnio 5 tygodni temu? Musiał się dużo zmienić :D Ja mam wizytę w czwartek :) Daj znać jak po wizycie. SOki dzisiaj kupie :) muszę więcej pić, a nie lubię samej wody :)
Hej, wizytę miałam na 15.15. Widziałam mojego synka 😍 wspaniałe 😊
Dzisiaj mam bardzo dobry dzień i chyba powoli zaczynam wierzyć, że wszystko jest dobrze ❤

reklama
@Sandra094 Zrobiłaś bete?

@nnat. Rób jak lekarz każe. Stan zapalny jest gorszy niż przyjęcie antybiotyku.

@Zabulinka_86 Nie jest to bardzo zły wynik, ale wymaga kontroli endokrynologa. Nie martw się na zapas. Bywa że zanim kobiety się zorientują to TSH jest powyżej 10, a wszystko dobrze się kończy.

@Wiatraki Gratuluje udanej wizyty! A imię już wybrane?

Nie, nie robiłam. Jeśli zrobię to dam znać.
@Sandra094 Zrobiłaś bete?

@nnat. Rób jak lekarz każe. Stan zapalny jest gorszy niż przyjęcie antybiotyku.

@Zabulinka_86 Nie jest to bardzo zły wynik, ale wymaga kontroli endokrynologa. Nie martw się na zapas. Bywa że zanim kobiety się zorientują to TSH jest powyżej 10, a wszystko dobrze się kończy.

@Wiatraki Gratuluje udanej wizyty! A imię już wybrane?

Dziś zrobiłam betę i mam 157,5, czyli wszystko ok. Zrobiłam też progesteron, który wyszedł 19,05, czyli przy dolnej granicy. Czy tu już powinno się brać luteinę? Do tego zrobiłam TSH i trochę się przeraziłam bo wyszło 3,88. Przy tej ciąży co poroniłam miałam TSH 2,6 i dostałam euthyrox 25 i TSH było ok. 2. Poroniłam w marcu i dalej miałam zalecone brać euthyrox i tak biorę. W sierpniu ostatni raz badałam TSH i było ok. 2. Czy te 3,88 to już strasznie dużo? Jutro idę do ginekologa, ale się trochę stresuję.
Luteina moim zdaniem nie zaszkodzi :) a tsh, tak jak pisze witch, nie ma powodu do stresu ale trzeba skonsultować z lekarzem :)

Hej, wizytę miałam na 15.15. Widziałam mojego synka 😍 wspaniałe 😊
Dzisiaj mam bardzo dobry dzień i chyba powoli zaczynam wierzyć, że wszystko jest dobrze ❤
Super! Trzymam kciuki ;)

Dziewczyny robię testy owulacyjne i w SB wyszedł mi taki na maksa pozytywny że druga krecha była grubsza i bardzo ciemna. Brzuch mnie później bolał tak silnie. Byłam pewna że to owulacja. Ale temperatu niska bo w granicach 36,38-36,54.
Dziś 34dc.
Macie pomysł co się dzieje lub co z tym robić?
Poroniłam we wrześniu i ten bałagan hormonalny ciągnął się do początku listopada. Jakoś 31.10 zaczął mi się "normalny" okres. Później długo plamienia co jakiś czas. No i tak się to ciągnie a ja już coraz bardziej tracę nadzieję..

Jestem dzisiaj już po wizycie. Usg mi nie zrobił bo miałam 14 listopada robione. Dostałam wyniki testu sanco fasolka jest zdrowa to najważniejsze a będę miala dziewczynkę. Kolejne wizytę mam 19 ggrudnia i wtedy zobaczę moja dziewczynkę. Trochę długo ale muszę wytrzymać. Za to lekarz powiedział zero cukru pod każdą postacią i mam przejść na dietę może abym nie dostała cukrzycy ale nic o tym nie wspomniał. Bo miałem glizkoze robiona 9w1d i wynosiła 97. Ja jedynie cukruje herbatę słodkich rzeczy mało co jadam.

Taki wynik na czczo niektórzy już traktują w ciąży jako cukrzycę. To nie chodzi tylko o cukier w czystej postaci. Musisz zwrócić uwagę na to co jesz unikać białego pieczywa, jeść regularnie co ok 3 h i będzie ok :)
Jestem dzisiaj już po wizycie. Usg mi nie zrobił bo miałam 14 listopada robione. Dostałam wyniki testu sanco fasolka jest zdrowa to najważniejsze a będę miala dziewczynkę. Kolejne wizytę mam 19 ggrudnia i wtedy zobaczę moja dziewczynkę. Trochę długo ale muszę wytrzymać. Za to lekarz powiedział zero cukru pod każdą postacią i mam przejść na dietę może abym nie dostała cukrzycy ale nic o tym nie wspomniał. Bo miałem glizkoze robiona 9w1d i wynosiła 97. Ja jedynie cukruje herbatę słodkich rzeczy mało co jadam.

A no i gratuluję dziewczynki ! :) jakieś pomysły na imiona już macie ? [emoji173]

reklama
Taki wynik na czczo niektórzy już traktują w ciąży jako cukrzycę. To nie chodzi tylko o cukier w czystej postaci. Musisz zwrócić uwagę na to co jesz unikać białego pieczywa, jeść regularnie co ok 3 h i będzie ok :)

A no i gratuluję dziewczynki ! :) jakieś pomysły na imiona już macie ? [emoji173]
No właśnie ograniczę cukier i zacznę jeść ciemne pieczywo i 5 posiłków dziennie.

Na dziewczynkę sporo podoba nam się jagoda oliwka ada iga lub Antosia. Mamy trochę czasu napewno coś wybierzemy z tych.

Do góry