reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Też chciałam naturalnie. I w sumie to nie życzę tego co ja miałam, bo jednak u mnie było ratowanie życia. Wysokie tętno na ktg i później na ten trzeci dzień już złe przepływy u dziecka, także cc na cito było robione. Ale nic porodu nie zapowiadało, a tu sytuacja się potoczyła inaczej ;) mąż nie zdążył przyjechać a ja już byłam na sali operacyjnej ;)
O Matko ,no są sytuacje że się nie przewidzi , ja ostatnią wizytę u gina mam 18,09 , i po tym terminie kazał mi co 3 dzień na ktg jeździć , myślisz że warto?

reklama
O Matko ,no są sytuacje że się nie przewidzi , ja ostatnią wizytę u gina mam 18,09 , i po tym terminie kazał mi co 3 dzień na ktg jeździć , myślisz że warto?

Bardzo warto. Ja pojechałam na ktg żeby mieć spokojne święta że się nic nie zaczyna. Gdyby nie to ktg, to nawet nie chce myśleć.... Bo mogłoby Wiki nie być :( i nie mówię tego żeby straszyć, tylko uświadomić że warto sprawdzać :)

KTG to bardzo ważne badanie! Chodzi w nim także o tętno dziecka i reakcje na ewentualne skurcze. I tak dziwne, że co trzy dni a nie codziennie. Na patologii jak leżałam w ciąży z synem to miałam KTG dwa razy dziennie i jeśli w międzyczasie pojawiło się stawianie brzucha to odrazu z KTG lecieli. Także jeśli pytasz czy warto, to tak warto :wink:

@mohaaa Ale chcesz coś dać przyjaciółce czy dla dziecka? Jeśli przyjaciółce - ja bym pewnie kupiła coś z biżuterii np. bransoletkę/łańcuszek z zawieszką w postaci małych stópek.

reklama
Do góry