reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie moje strony, ale może któraś dziewczyna coś poleci :)

Hejka, nie wiem czy ktoś tu pamięta moje "uczulenie na fraxy", nie dawało mi spokoju że tak nagle się pojawiło A zastrzyki mam przecież od 3 miesięcy. Chyba rozwiązałam dziś zagadkę, od dwóch tyg biorę cyclo 3 fort i od prawie 2 tyg mam ta uczulenie ! Mam dziadyge ! Odstawie i za parę dni będzie wszystko jasne! Pokaże wam zdjęcie z dziś no masakra ! Zobacz załącznik 1018867Zobacz załącznik 1018868

O masakra, ale dziadostwo ci się zrobiło..... Dobrze ze wiesz od czego i możesz odstawić. Oby szybko przeszlo

reklama
Hejka, nie wiem czy ktoś tu pamięta moje "uczulenie na fraxy", nie dawało mi spokoju że tak nagle się pojawiło A zastrzyki mam przecież od 3 miesięcy. Chyba rozwiązałam dziś zagadkę, od dwóch tyg biorę cyclo 3 fort i od prawie 2 tyg mam ta uczulenie ! Mam dziadyge ! Odstawie i za parę dni będzie wszystko jasne! Pokaże wam zdjęcie z dziś no masakra ! Zobacz załącznik 1018867Zobacz załącznik 1018868
Czyli jakąś reakcja między nimi musi zachodzić... Może skonsultuj to z lekarzem co w takiej sytuacji, czy możesz ten jeden lek odstawić bez problemu!?

@Dzoana88 Słyszałam, że cyclo3fort może powodować zmiany skórne, więc to może być dobry trop.
A robiłaś ostatnio morfologię?? Zwróć uwagę na ilość płytek - czy za mocno nie spadają.

Czyli jakąś reakcja między nimi musi zachodzić... Może skonsultuj to z lekarzem co w takiej sytuacji, czy możesz ten jeden lek odstawić bez problemu!?
Dostałam te tabletki bo pomarudzilam mu na moje nogi, ale jak mu wczoraj zasugerowałam że to może od nich to powiedział że raczej nie [emoji16] że może od gazikow do odkarzania [emoji58] mam acard i heparyne więc w kwestii krzepliwosci jestem bezpieczna. Nie wzięłam wczoraj wieczorem tego cyclo i dziś rano, zobaczę czy wieczorem też tak wyjdzie te uczulenie, jak nie wyjdzie to mu napiszę że to od tego i chce odstawić, myślę że to że ich nie biorę dla ciąży nie zrobi różnicy. Tak wogole od dziś mam zwolnienie w pracy [emoji4] Ale chce pochodzić parę dni po parę godzin dokończyć robotę bo jakoś nie umiem zostawić ot tak.
A jak Ty się czujesz ?? [emoji4] Ja jutro zaczynam 19tc, wczoraj gin mowil ze wszystko w porządku, szyjka zamknięta 4,5cm, także czekam "cierpliwie" na wizytę następna 25.09 A potem 09.10 na polowkowe [emoji4]

@Dzoana88 Słyszałam, że cyclo3fort może powodować zmiany skórne, więc to może być dobry trop.
A robiłaś ostatnio morfologię?? Zwróć uwagę na ilość płytek - czy za mocno nie spadają.
Tak kochana robilam wczoraj, gin twierdzi że jeszcze jest "ok", wrzucam zdjecie może coś podpowiesz [emoji6]
Screenshot_20190906-084427_Chrome.jpg

Jakis miesiac temu mialam 138 A wczoraj 136

Dostałam te tabletki bo pomarudzilam mu na moje nogi, ale jak mu wczoraj zasugerowałam że to może od nich to powiedział że raczej nie [emoji16] że może od gazikow do odkarzania [emoji58] mam acard i heparyne więc w kwestii krzepliwosci jestem bezpieczna. Nie wzięłam wczoraj wieczorem tego cyclo i dziś rano, zobaczę czy wieczorem też tak wyjdzie te uczulenie, jak nie wyjdzie to mu napiszę że to od tego i chce odstawić, myślę że to że ich nie biorę dla ciąży nie zrobi różnicy. Tak wogole od dziś mam zwolnienie w pracy [emoji4] Ale chce pochodzić parę dni po parę godzin dokończyć robotę bo jakoś nie umiem zostawić ot tak.
A jak Ty się czujesz ?? [emoji4] Ja jutro zaczynam 19tc, wczoraj gin mowil ze wszystko w porządku, szyjka zamknięta 4,5cm, także czekam "cierpliwie" na wizytę następna 25.09 A potem 09.10 na polowkowe [emoji4]

Pamiętam właśnie ze miałaś ten lek na te kłopoty z nogami.
W sumie dobrze robisz :) no bo jak możesz mieć uczulenie od gazikow?? Tyle czasu nie miałaś i nagle jest?

Super że jesteś na zwolnieniu, dokończ co masz dokończyć i odpoczywaj teraz dużo [emoji3590] pracusiu! :)
Cudowne wiesci, ale ten czas leci.... :) to już 19 tc!! Żeby nie było według OM u mnie 7+2 już :) dziękuję ze pytasz, u mnie całkiem ok :) mdłości jakby lekko odpuscily, za to helikopter w głowie taki ze ciężko cokolwiek zrobić, ciężko nawet się siedzi, a w pracy zdarza się, że stoję i czuję że tracę uziemienie :D
Boję się powiedzieć w pracy ale będę musiała lada dzień. Szefostwu chyba za tydzień powiem a koleżance z którą pracuje chyba wcześniej bo nie mogę się tak odbijać bez usprawiedliwienia chociaż wydaje mi się że coś podejrzewa... :) najpewniej jak uda mi się zaliczyć wizytę na NFZ (skierowania na badania chce wziąć na NFZ), może we wtorek...? Bo będę chciała pewnie pójść na zwolnienie od razu jak pokażą się pierwsze dzieciaki z zarazkami. Pomijam że szefowa już wczoraj chodziła przeziębiona, a ja już lekki ból gardła czuje.

reklama
Tak kochana robilam wczoraj, gin twierdzi że jeszcze jest "ok", wrzucam zdjecie może coś podpowiesz [emoji6] Zobacz załącznik 1019019
Jakis miesiac temu mialam 138 A wczoraj 136

Takie uczulenie od gazików niby??? Po prawie 20 tygodniach stosowania nagle jest?? No na pewno.. Ta morfologia też nie jest idealna. Płytki krwi poniżej normy, moja gin bardzo zwracała na to uwagę żeby siedziały w ryzach. Też polecam jakieś naturalne żelazo do diety wprowadzić :) jak lubisz rzeczy typu kaszanka czy wątróbka, a jak nie to właśnie pokrzywa czy szpinak. Moim zdaniem dobrze zrobiłaś że odstawiłas ten cyclo, mam nadzieję że się poprawi :)

@Oczekujaca123 kochana jak tam wizyta dzieciaczkow u lekarza? Melduję, że Wasze kciuki pomogły i na wtorek mam umówiona rozmowę o pracę w zawodzie, niesamowite :D dziękuję ❤
Super!! To trzymam kciuki jeszcze mocniej :)

Do góry